واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تعاونی مصرف فرهنگیان رونق ندارد تهران - ایرنا - کارشناس مسایل آموزش و پرورش گفت: هر چند تعاونی مصرف فرهنگیان با سابقه 75 ساله یک هزار و 500 شعبه در سراسر کشور دارد اما رونقی در این بخش مشاهده نمی شود.
علی پورسلیمان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه آموزش ایرنا افزود: از این تعداد، 18 شعبه تعاونی مصرف فرهنگیان با بیش از 190 هزار عضو در تهران فعالیت دارد.
وی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از اعضای کلی تمامی شعبه های این تعاونی ها در سراسر کشور در دست نیست، اظهار داشت: سال 1314 را می توان آغاز فعالیت تعاونی ها در ایران دانست.
وی تصریح کرد: در این سال دولت به تشکیل نخستین شرکت تعاونی روستایی در منطقه دارآباد گرمسار اقدام کرد و بعدها تعاونی های دیگری همچون مصرف، مسکن، تولیدی، اعتبار، صنعتی، بیمه و آموزش و پرورش در ایران شکل گرفت.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش ادامه داد: در اساسنامه اتحادیه تعاونی مصرف فرهنگیان ایران به ارایه خدمات آموزشی، فرهنگی و تبلیغاتی مربوط به امور تعاون اتحادیه ها و تعاونی های عضو و بالا بردن سطح علمی، فنی، تخصصی و اطلاعات مورد نیاز اعضای آنها، گسترش تعلیمات تعاونی، ارایه خدمات تحقیقاتی و مطالعاتی پیرامون موضوعات مورد نیاز اتحادیه ها و تعاونی های عضو و کمک به جمع آوری آمار و اطلاعات و گزارش های اقتصادی و اجتماعی به آنان و وزارت تعاون اشاره شده است.
پورسلیمان بیان کرد: کمک به سازماندهی و حسن اداره امور و هماهنگی، حفاظت، توسعه اتحادیه ها و تعاونی های عضو، کمک به برقراری ارتباط و همکاری متقابل بین اتحادیه ها، تعاونی های عضو، مردم، دولت و سایر ارتباطات داخلی و خارجی از فعالیت های دیگر این شرکت است.
وی با اشاره به اینکه تعاونی مصرف فرهنگیان یکی از گسترده ترین موسسات اقتصادی فعال در آموزش و پرورش است، گفت: در سال های گذشته انتقاداتی نسبت به عملکرد این شرکت تعاونی از سوی تشکل ها و فرهنگیان وارد شده اما راه به جایی نبرده است.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: در آخرین اظهار نظر یکی از اعضای هیات مدیره تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهران از بدهی 42 میلیارد تومانی این شرکت به بانک ملی خبر داده است.
وی یادآورشد: این عضو هیات مدیره با اشاره به دریافت وام 16 میلیارد تومانی از سوی شرکت تعاونی مصرف فرهنگیان استان تهران درسال 84 گفته است موعد بازپرداخت وام خیلی وقت است که سر رسیده و با جریمه دیر کرد بانک حدود 42 میلیارد تومان از هیات مدیره جدید مطالبه می کند.
پورسلیمان با طرح این سوال که چرا فرهنگیان از حضور در مجامع عمومی این شرکت خودداری می کنند و یا انگیزه ای برای مشارکت ندارند؟ توضیح داد: در دهه 60 که بسیاری از کالاهای اساسی به صورت سهمیه ای و یا کوپنی توزیع می شد، ثبت نام در این شرکت تعاونی و دریافت این کالاها، انگیزه های قوی اقتصادی داشت، اما اکنون دیگر چنین نیست.
وی ادامه داد: پایین بودن کیفیت کالاها در این شرکت در مقایسه با قیمت آن، فرهنگیان و معلمان را به خرید از این تعاونی بی رغبت کرده است حتی عقد قرار داد با شرکت فراز و اعطای کارت فرهنگ که با مشارکت صندوق ذخیره فرهنگیان صورت گرفته است نیز نتوانسته گشایشی در این زمینه ایجاد کند.
این کارشناس حوزه آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: اخیرا وزارت آموزش و پرورش از تغییر کاربری برخی مدارس که در موقعیت تجاری قرار دارند، خبر داده به این معنا که با تغییر کاربری قانونی به واحدهای اداری و تجاری تبدیل می شوند.
پورسلیمان با بیان اینکه این اقدام در جای خود کار شایسته و درستی است، اضافه کرد: به نظر می رسد با توجه به اینکه تعاونی های مصرف فرهنگیان فضاهای زیادی از آموزش و پرورش و سهام فرهنگیان عضو را در اختیار دارند و حتی برخی نیروهای آموزش و پرورش به صورت مامور در این شرکت تعاونی فعالیت دارند که عمدتا هم کم بازده بوده و سودآور نیستند، می توان با تغییر کاربری تعاونی ها، از این سرمایه عظیم استفاده بهینه کرد.
فراهنگ (4)**1883 ** 1569
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]