واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس هیات امنای دانشگاه حافظ : عشق و ایمان به ارایه خدمت بی منت صفت مردان بزرگ تاریخ ساز است شیراز - ایرنا- رییس هیات امنای دانشگاه حافظ شیراز از عشق و ایمان به ارایه خدمت بی منت از صفات ارزنده مردان بزرگ در طول تاریخ نام برد و گفت : پروفسور خدادوست از زمره این مردان تاریخ ساز عصر امروزی به شمار می رود که جامعه باید ارج و منزلت این انسان های تلاشگر را بداند.
به گزارش ایرنا، محمد ابراهیم انصاری لاری شنبه شب در آیین اعطای کرسی پژوهشی توسعه علم جدید در چشم پزشکی به پروفسور علی اصغر خدادوست افزود: چیزی که انسان های بزرگ را از دیگر انسان ها متمایز می سازد شق به کار ، استواری و ایمان خلل ناپذیر در مسیر دستیابی به هدف گرانمایه است.
استاندار سابق استان های فارس و بوشهر گفت: انسان های نیک هماره در روند تکاملی تاریخ بسیار و اثر گذار بوده اند اما افرادی که با اخلاص وعشق وصف ناشدنی در جامعه مطرح شوند بسیار کم هستند.
انصاری لاری با بیان اینکه در طول تاریخ شاهد ستایشگر انسان هایی بوده ایم که با عشق توام با ایمان به اهداف بزرگی دست یافته اند ، افزود: استاد خدادوست از جمله این بزرگان است که با عشق به ملت و ایمان به هدف، به جایگاهی بس والا در عرصه علوم پزشکی دست یافته و مایه افتخار این سرزمین شده است .
علی اصغر خدا دوست در سال 1314 در شیراز زاده شد. این استاد چشم پزشک دانشگاه های آمریکا یکی از چشم پزشکان ایرانی معروف در عرصه بین المللی است که در چندین بیمارستان معروف به عمل و پژوهش در مورد مشکلات قرنیه چشم می پردازد.
خدادوست دبستان ودبیرستان را در شیراز پشت سر گذاشت و به عنوان آموزگار در دبستان داوری داراب مشغول به کار آموزگاری شد.
در سال 1333 در آزمون ورودی دانشکده پزشکی شیراز شرکت کرد و با درجه ممتازبین داوطلبان پذیرفته و در این دانشکده مشغول به تحصیل شد.
دوره شش ساله پزشکی را با درجه ممتازپشت سر گذاشت و پس از یک سال گذراندن دوره دستیاری چشم و گوش و حلق و بینی در بیمارستان نمازی دانشگاه شیراز در سال 1341 از طرف دولت برای گذراندن دوره تخصصی در ایالات متحده انتخاب شد.
دکتر خدادوست به عنوان نخستین و تنها دستیار خارجی در بخش چشم پزشکی دانشگاه جانز هاپکینز John Hopkins) در سال 1341 پذیرفته شد و دوران سه ساله دستیاری را به عنوان بهترین دستیار مرکز چشم پزشکی ویلمر پشت سرگذاشت.
وی در این دوران علاوه بر تحصیل دردانش های بالینی به طور فعال مشغول پژوهش در دانش های پایه بود و مقاله های بسیاری در مجله های گوناگون به چاپ رسانید.
پس از پایان دوران، یک سال به عنوان مربی و یک سال به عنوان استادیار در بخش چشم پزشکی همان دانشگاه مشغول به کار شد و در سال 1347 علی رغم پیشنهاد و خواست دانشگاه جان هاپکینز عازم ایران شد و در بخش چشم پزشکی دانشگاه شیراز به عنوان استاد مشغول فعالیت شد.
یک سال پس ازورودش به شیراز رئیس بخش چشم پزشکی دانشگاه جان هاپکینز به شیراز آمد و یک قرارداد مبادله دستیار میان بخش های چشم پزشکی این دو دانشگاه امضا رسید.
هر سال یک نفر از دستیاران بخش چشم پزشکی شیراز برای فراگیری تکمیل دانش های پایه به دانشگاه جان هاپکینز اعزام می شد و هر سال چهاردستیار به طور متناوب از دانشگاه یاد شده برای فراگیری دانش های بالینی و تجربه عملی و تجربه در اعمال جراحی به شیراز می آمدند.
این برنامه 10 ساله از موثرترین برنامه ها برای بالا نگه داشتن سطح آموزش و پژوهش ودرمان در دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بخش چشم بود.
از سال 1347 تا 1359 وی هر دو سال یک بار به عنوان استاد مدعو شش ماه را دربخش چشم دانشگاه جان هاپکینز برای ادامه برنامه های پژوهشی گذراند و در این دوران چندین مرتبه به عنوان مدرس در کشورهای بسیاری از جمله چین، ترکیه، سوریه، عمان، پرو، اکوادور و ایتالیا فراخوان شد.
دکتر خدادوست در سال 1359 عازم آمریکا شد و به عنوان استاد در بخش چشم دانشگاه جان هاپکینز مشغول به کار شد.
وی در سال 1361 به عنوان استاد و رئیس بخش چشم دانشگاه سیسیل انتخاب شد و در سال 1371 مرکز چشم پزشکی کنتیتکت در شهر نیوهیون را بنیان گذاشت و به عنوان سرپرست آن مشغول به کار شد.
از سال 1359 به طور پیاپی سالی دوبار به ایران بازگشته و در فعالیت های بالینی و آموزشی در بیمارستانهای گوناگون تهران و شیراز شرکت کرده است.
پرفسور خدادوست به طور متناوب توسط شخصیت های برجسته ای در چشم پزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده و شهرت وی علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده درزمینه های مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایه ای بر ناراحتی های سطح قرنیه است، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار او Khodadoust line نامگذاری شده است. ک/2
667 /675
19/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]