واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
مالزی بزرگترین صادر کننده روغن پالم به ایران شد
چندی است که استفاده از روغن پالم در صنایع لبنی چالش بر انگیز شده است به طوریکه وزیر بهداشت ضمن تایید آن اعلام کرد در ماست پرچرب بعضی از شرکتها که اسمشان اعلام خواهد شد روغن پالم استفاده می شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران روغن پالم یا نخل نوعی روغن گیاهی است که از مغز میوه نخل روغنی استخراج میشود.بهکارگیری روغن نخل بهعنوان سوخت گیاهی از چند سال اخیر، موجب افزایش تقاضای جهانی و در نتیجه افزایش قیمت آن هم شدهاست.
کشور مالزی بزرگترین تولیدکننده روغن نخل در دنیا است . و در اکثر خیابانهای شهرهای مالزی این درخت به فراوانی دیده می شود.
این گزارش می افزاید:روغن پالم فاکتوری به نام اسید پالمتیک دارد و این اسید به عنوان یک فاکتور ایجاد کننده تصلب شرایین محسوب می شود و با توجه به این که روغن پالم میزان اسید چرب بالای 50 درصد دارد، روغن مناسبی برای مصرف نیست.
حال سوالی که مطرح میشود این است که چرا از روغن پالم در تولید شیر پرچرب و ماست استفاده میشود؟
علی رجبی رییس اتحادیه لبنیات فروشان سنتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران با اشاره به استفاده از روغن پالم در تولید شیر در کارخانجات گفت:برخی از کارخانه ها چربی شیر را گرفته و به خامه تبدیل می کند و به جای آن روغن پالم را به شیر اضافه میکنند.
وی افزود :این کارخانه ها این امر را امری طبیعی و قضیه ای حل شده در تمام دنیا می دانند.
همچنین محمدرضا اسماعیلی رئیس اتحادیه فرآوردههای لبنی نیز در این مورد به باشگاه خبرنگاران گفت: اضافه کردن روغن پالم به شیر باید با مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور و همچنین سازمان استاندارد صورت میگیرد و اگر غیر از این باشد، با کارخانه متخلف برخورد میشود.
این در حالیستکه به گفته نیره پیروزبخت رییس سازمان ملی استاندارد از 300 فرآورده لبنی استفاده از روغن پالم تنها در تولید هشت فرآورده مجاز بوده و در تولید سایر محصولات غیر مجاز است.
وی با بیان اینکه باید بین روغن گیاهی و روغن پالم تفاوت قائل شویم، افزود: در محصولاتی هم که استفاده از روغن پالم در تولید آنها مجاز است تولیدکننده موظف است روی محصول خود عنوان تولید شده با پالم را درج کند.
وی با بیان اینکه سازمان استاندارد و وزارت بهداشت در زمینه نظارت بر محصولات غذایی باید با یکدیگر هماهنگ عمل کنند، گفت: به زودی نتایج دقیقتر بررسی نمونههای محصولات لبنی گرفته شده از بازار اعلام میشود اما تا این لحظه تنها یک مورد تخلف محرز شده است.
پیروزبخت با بیان اینکه در اتحادیه اروپا محصولات اگر دارای روغن پالم باشند باید روی برچسب آن ها درج شده باشد گفت: به عنوان مثال در انگلیس جریمه تخلف در استفاده از روغن پالم بالغ بر 50 میلیون پوند است.
نکته جالب این است که آیا تا کنون نظارتی از سوی سازمان های مربوطه بر صنایع لبنی نبوده که اکنون پس از اعلام استفاده از روغن پالم تازه به فکر پیگیری و نظارت و حتی برخورد با متخلفان هستند.
در حالیکه مسئولان آمار مختلفی از واردات روغن پالم ارائه می دهند با این حال بر اساس آمار گمرک در فصل بهار 3 هزار و 216 تن روغن پالم کرنل یا روغن باباسو بدون بو تسویه شده به ارزش پنج میلیون و 403 هزارو 906 دلار به کشور وارد شد.
بر اساس این گزارش این میزان روغن پالم از کشور های امارات متحده عربی ،اندونزی ،سنگاپور و مالزی به کشور وارد شد که مالزی بزرگترین وارد کننده روعن پالم در مدت یاد شده است.
گفتنی است در سال گذشته 14 هزارو 964 تن روغن پالم به ارزش 17 میلیون و 967 هزارو 747 دلار به کشور وارد شد.
این میزان واردات از کشور های چین،گرجستان،امارات،اندونزی،ترکیه،سنگاپور و مالزی انجام شده است.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]