تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):براستى كه اين زبان كليد همه خوبيها و بديهاست پس سزاوار است كه مؤمن بر زبان خود م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816520426




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اندیشکده بروکینگز: کامیابی‌ها و ناکامی‌های «شیخ دیپلمات» در یک‌سالگی دولت


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:



اندیشکده بروکینگز: کامیابی‌ها و ناکامی‌های «شیخ دیپلمات» در یک‌سالگی دولت
شکست روحانی در دستیابی به توافق جامع، تأثیر منفی شدیدی بر نفوذ داخلی وی و همچنین تلاش او برای بازسازی ایران و اقتصاد آن می گذارد و امتیازات کوچک سیاسی-اقتصادی حاصل از توافق موقت را تحت الشعاع قرار خواهد داد.



به این مطلب امتیاز دهید

  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، وب سایت اندیشکده آمریکایی بروکینگز (Brookings) طی یادداشتی به مناسبت سالگرد روی کار آمدن دولت یازدهم در جمهوری اسلامی ایران، عملکرد دکتر روحانی را مورد بررسی قرار داد و نوشت:     ««اگر سال گذشته پیش از مراسم تحلیف، تردیدی در مورد اولویت های روحانی وجود داشت، در اولین کنفرانس خبری رئیس جمهور ایران پس از ورود به نهاد ریاست جمهوری، اولویت اصلی مشخص شد. پرزیدنت روحانی در آن زمان اعلام کرد: «ما آماده ایم که به طور جدی و بدون اتلاف وقت در مذاکرات (اتمی) شرکت کنیم. اگر طرف های دیگر هم چنین نظری داشته باشند، مطمئن هستم که این مسأله در زمان کوتاهی حل خواهد شد.»    

    روحانی تا کنون به خواسته خود نرسیده است، اما به عنوان دومین فرد قدرتمند در حکومت ایران، تأثیر وی بر سیاست خارجی کشور مشهود است. وی به شکل‌گیری ایرانی پویاتر و برون‏‌گراتر کمک کرده است؛ ایرانی که حاضر به پذیرش ریسک بهبود روابط با دشمنان قدیمی خود می‌باشد.   پس از یک سال، هنوز مشخص نیست که آیا کسی که به عنوان "شیخ دیپلمات" شناخته می شود، قادر خواهد بود کشورش را در دو چالش عمده پیش رو هدایت کند یا خیر؟ اولین چالش، مسأله تن دادن یا ندادن به تساهل و  مصالحه در مناقشه هسته ای است. دومین چالش نیز بی ثباتی منطقه است که از یکسو باعث تشدید سوءظن به حکومت ایران می شود و در عین حال از دیگرسو فرصت های جدیدی را برای اثرگذاری (در منطقه و جهان) پیش روی ایران قرار می دهد.   حتی پیش از کنفرانس خبری روحانی (پس از مراسم تحلیف) نیز محوریت بحران هسته ای در برنامه‌های وی مشهود بود. این موضوع نقشی اساسی در مبارزات انتخاباتی بازی کرده و برای اولین بار باعث پیدایش گفتمان عمومی در مورد مواضع حکومت در قبال مطالبات جامعه‌جهانی شد.   روحانی که در فرآیند تبلیغات انتخاباتی نیز تأکید خود بر دیپلماسی هسته ای را نشان داده بود، "خاویر سولانا" (مسؤول پیشین سیاست خارجی اتحادیه اروپا) را به مراسم تحلیف دعوت کرد و وزیر خارجه ای را به کابینه اش فراخواند که در مجموعه سیاست خارجی امریکا -نسبت به دستگاه دیپلماسی ایران- مقبولیت بیشتری داشت.    

    حتی در زمان تحلیف حسن روحانی هم مذاکرات در حال شتاب گرفتن بود. علت اصلی آن نیز مکاتبه میان وی و باراک اوباما در آگوست 2013 بود که گفتگوهای دوجانبه پشت‌پرده به رهبری معاون وزیر خارجه امریکا (ویلیام برنز) را احیا کرد. این گفتگوها به همراه مذاکرات رسمی ایران با نمایندگان اروپا، روسیه، چین و ایالات متحده منجر به پیمان موقت نوامبر 2013 شد و چنانچه گمان کنیم سیاست های چندگانه و نرسیدن به توافق جامع، توافق اولیه را بی ارزش نموده است، اشتباه کرده ایم.   نتیجه موفقیت آمیز یک کارزار دیپلماتیک با «شیطان بزرگ»، در حقیقت پیشرفتی تاریخی و به‌یادماندنی برای تهران بود و دولت ایران را در قوی ترین موضع خود در 15 سال گذشته قرار داد. این دستاورد از دیدگاه واشنگتن و متحدانش نیز حداقل به همین میزان مهم بوده است.   توافق موقت، اولین امتیاز واقعی ایران در پرونده هسته ای طی بیش از یک دهه و اولین گام جدی در جهت پایان دادن به این بحران بوده است. این توافق بدون انتخاب حسن روحانی (به عنوان رئیس جمهور) امکان نداشت. وی توانست با مهارتی که در هدایت سیاست سخت ایران داشت، کار ناتمام رئیس جمهور قبلی را به انجام برساند: «قبولاندن یک توافق به حاکمیت سرسخت ایران».    

    حتی اگر مذاکرات هسته ای به نتیجه نرسد، رسیدن به فرمولی که برنامه هسته ای ایران را عقب انداخته و امید برای دیپلماسی با تهران را زنده کرده -ولو موقت- به عنوان تلاشی مفید در حافظه‌ها باقی خواهد ماند.   شکست روحانی در دستیابی به توافق جامع، تأثیر منفی شدیدی بر نفوذ داخلی وی و همچنین تلاش او برای بازسازی ایران و اقتصاد آن می گذارد و امتیازات کوچک سیاسی-اقتصادی حاصل از توافق موقت را تحت الشعاع قرار خواهد داد.   روحانی در اولین کنفرانس خبری ریاست جمهوری خود گفت: «حل پرونده هسته ای نیازمند اراده سیاسی است». این نیاز همچنان احساس می شود، اما یک سال ریاست جمهوری روحانی نشان داد که اراده سیاسی جمهوری اسلامی ایران برای پذیرش شرایط جامعه جهانی و رسیدن به توافق جامع هسته ای، بیش از همیشه محل تردید است.»»     جام نیوز به اقتضای سوگیری اعلام شده خود در راستای رصد و مانیتورینگ رسانه‌های برون‌مرزی، برخی اخبار، گزارشات و تحلیل‌ها را از منظر مخاطبان ارجمند می‌گذراند که محتوای آن‌ها لزوما مورد تأیید این پایگاه اطلاع رسانی نمی‌باشد و بازنشر آن‌ها صرفا از منظر آگاهی‌بخشی است.    




۱۹/۰۵/۱۳۹۳ - ۰۸:۴۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن