واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
دنیس راس: آمریکا به جای یافتن راهحل برای جنگ غزه باید به دنبال مدیریت آن باشد
مشاور سابق اوباما در یادداشت اختصاصی خود در روزنامه واشنگتنپست حماس را مسئول جنگ اخیر غزه دانسته و مولفههای مهم دیپلماسی آمریکا در شرایط پس از جنگ را برشمرده است.
به گزارش نامه نیوز، «دنیس راس» عضو اندیشکده واشنگتن در مسائل خاورمیانه، مشاور «بیل کلینتون» رئیسجمهور سابق آمریکا و مشاور «اوباما» در فاصله زمانی 2009 تا 2011 با انتشار یادداشتی در روزنامه واشنگتنپست حماس را مسئول جنگ اخیر در غزه خواند.
دنیس راس در یادداشت خود به حوادث سال 2005 اشاره میکند و مدعی میشود که اگر حماس غزه را تبدیل به میدان مبارزه علیه رژیم صهیونیستی نکرده بود، رژیم اسرائیل طی چندین ماه نیروهای خود را از نوار غزه خارج کرده و چه بسا همین رویه با حمایت جامعه بینالمللی در کرانه باختری نیز پیاده میشد. اقدام به عملیات انتحاری در سرزمینهای اشغالی توسط نیروهای حماس و همچنین حملات آن در نقاط مرزی نشان میدهد انگیزه حماس صرف مقاومت بهجای بهرهمندی مردم فلسطین از آزادی و امنیت بود. بر این اساس مسئولیت محاصره غزه نیز به عهده حماس است و رژیم صهیونیستی از مسئولیت محاصره مردم غزه مبری است.
وی تحریم غزه طی 7سال اخیر را مانعی در برابر اقدامات حماس ندانسته و مدعی شده است که حماس توانسته علیرغم همه شرایط سخت موجود به حفر تونلهای عمیق بپردازد.
به گزارش فارس، مشاور سابق اوباما در یادداشت اختصاصی خود در روزنامه واشنگتنپست مدعی شده است که وضعیت مالی نابهسامان حماس و انزوای آن، دلیل آغاز جنگ اخیر بوده و انسداد تونلهای ارسال تسلیحات قاچاق به غزه از سوی مصر، کاهش کمکهای ایران به حماس بهدلیل حمایت آن از مخالفان بشار اسد و تقلیل کمکهای مالی قطر از دلایل تضعیف مالی حماس است.
به گفته راس رژیم صهیونیستی اجازه نخواهد داد که حماس به اهداف خود دست پیدا کند و تلاش میکند تا همه تونلهای آن را نابود کند.
آنچه که مشخص است اینست که سرانجام حملات دو طرف کاهش پیدا کرده و آرامش نسبی برقرار میشود.بهگفته دنیس راس در آن شرایط راه حل دیپلماتیک و سیاسی مورد بحث قرار گرفته و دیپلماسی آمریکا از اهمیت فوقالعادهای برخوردار خواهد بود. در آن شرایط آمریکا چند مولفه مهم را باید در دیپلماسی خود لحاظ کند:
1- موازنه جدیدی در منطقه باید لحاظ گردد. مصر، اردن، عربستانسعودی و امارات اخوانالمسلمین را بهعنوان یک تهدید وجودی نگریسته و حماس بهعنوان شریک فلسطینی آن را نادیده میانگارند. همه این کشورهای منطقهای خواستار بازگشت تشکیلات خودگردان به غزه میباشند.
2- حماس گروهی غیر قابل تغییر است. بنابراین کمکهای انساندوستانه به مردم ساکن در نوار غزه نباید بهصورتی انجام شود که امکان سوء استفاده حماس فراهم شود. بهعبارتی محاصره باید ادامه پیدا کند و مرزها و خطوط مواصلاتی نباید بازگردد. این وضعیت باید تا خلع سلاح حماس ادامه پیدا کند.
3- باید با اعطای امتیازاتی به دولت محمود عباس در کرانه باختری مثل تسهیل تبادلات تجاری به استقرار آن کمک کرد.
4- مدیریت تعارض موجود به جای تلاش برای یافتن راهحل.
5- آمریکا باید نتانیاهو را متقاعد کند که اعلام نماید شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی در مناطقی صورت خواهد گرفت که طبق سیاست دو کشور جزئی از سرزمینهای این رژیم خواهند بود. این مهم میتواند همکاری کشورهای منطقهای از جمله اردن و عربستان را با رژیم صهیونیستی تسهیل کند.
دنیس راس در نهایت نتیجهگیری کرده است که ابداع اقدامات مثبت در برقراری صلح و بهبود ارتباط رژیم صهیونیستی با همسایگان خود بسیار مهم است. آمریکا باید حمایت خود از راهبرد دو دولت را اعلام کند. دیپلماسی آمریکا پس از آرام شدن شعلههای جنگ اخیرباید تغییرات عمدهای در تعارض اسرائیل و فلسطین بوجود آورد.
1393/5/19
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]