واضح آرشیو وب فارسی:فارس: /گزارش خبری/
پروژه هدایت افکار عمومی در آمریکا و دیدگاه شهروندان آمریکایی به جنگ غزه
بهنظر میرسد گلوگاه جریان آزاد اطلاعات، زمانیکه نوبت به آمریکا میرسد فشرده میشود و افکار عمومی این کشور اجازه ندارند آزادانه و مغایر با سیاستگذاریهای دولتی بیندیشند.
به گزارش خبرگزاری فارس، خاورمیانه، منطقهای که به واسطه موقعیت ژئواستراتژیک ویژه خود همواره پای قدرتهای برون منطقهای را به خود گشوده است این روزها بیشتر از همیشه درگیر جنگ و خونریزی است؛ افزون بر سه سال است که حضور تروریستها در سوریه آرامش را از سواحل زیبای مدیترانه در لاذقیه ربوده است. داعش، فرزند نامشروع این بحران هماکنون به عراق حملهور شده است و با به راه انداختن جنگ سنی و شیعه برادرکشی را در سرزمین عراق به پا کرده است. کمی آنطرفتر مردم فلسطین در نوار غزه زیر موشکباران رژیم صهیونیستی، فرزندان بیگناه خود را از دست میدهند. اکنون بیست روز از آغاز این نبرد نابرابر میگذرد. آمار کشتهشدگان غزه به بیش از 1000نفر رسیده است. بمباران مناطق مسکونی، بیمارستانها و مدارس مفری برای شهروندان فلسطینی باقی نگذاشته است. جنایات رژیم صهیونیستی در طول تاریخ توانسته است ماهیت این رژیم خبیث را برای همگان عیان کند؛ همچنانکه اینبار نیز با موج گسترده اعتراضات مردمی در جایجای جهان برای پایان دادن به قتلعام مردم فلسطین روبهرو بودیم. دراین شرایط کشورهای غربی و در راس آن آمریکا هرگز دست از حمایتهای خود از رژیم صهیونیستی نکشیدهاند تا بدانجا که رئیسجمهور آمریکا اقدامات تلآویو را با عنوان حق دفاع مشروع توجیه میکند. وزیر امور خارجه آمریکا نیز در این شرایط بارها حمایت کشورش از رژیم صهیونیستی را اعلام کرده است. حمایتهای بیشائبه آمریکا، از ابتدای امر یکی از ستونهای بنیانگذاری رژیم غاصب اسرائیل بوده است. آمریکا برای اینکه بتواند حمایت خود از رژیم صهیونیستی را در طول تاریخ تضمین کند، نیاز به توجیه این رویکرد نزد افکار عمومی کشور خود داشته است. البته این امر در کشوری که با وجود داعیه آزادی گردش اطلاعات، به جاسوسی از اطلاعات شخصی شهروندان خود میپردازد عجیب بهنظر نمیرسد. گفته میشود جریان رسانهای و مطبوعاتی آمریکا در انحصار شبکۀ خاص است که این روزها به جریان یکدرصدی مشهور شده است. این شبکۀ نیرومند با تزریق میلیاردها دلار بودجه دولتی بدان آنچنان فربه شده که رقابت رسانهای را در جامعۀ آمریکا از بین برده است. نمونهای از این جریان هدایت افکار عمومی را میتوانیم در رویکرد مردم آمریکا به جنگ اخیر غزه و ارزیابی آنها از عملکرد رژیم صهیونیستی شاهد باشیم. بر طبق نظرسنجی که توسط موسسه «گالوپ» انجام شده است، در حالیکه نیمی از شهروندان آمریکا اقدامات رژیم اسرائیل را توجیهپذیر و نیم دیگر اقدامات این رژیم را غیرقابل توجیه میدانند، عمده شهروندان آمریکایی عملکرد فلسطین را غیرقابلتوجیه قلمداد میکنند. موسسه گالوپ 12 سال پیش نیز به نظرسنجی مشابهی در میان مردم آمریکا پرداخته بود. در آن نظرسنجی نیز عمده مردم آمریکا دیدگاه مثبتتری به رژیم صهیونیستی در مقایسه با فلسطین داشتهاند. بر طبق آمار ارائه شده 70درصد مردم، اقدامات حماس علیه رژیم صهیونیستی را غیرقابلتوجیه خواندهاند. 39درصد از افراد شرکت کننده در این نظرسنجی اقدامات رژیم اسرائیل علیه غزه را نیز غیرقابل توجیه و 42درصد افراد این اقدامات را توجیهپذیر خواندهاند.
در اینجا خوب است به این نکته توجه داشته باشیم که رویکرد افکار عمومی آمریکا به رژیم صهیونیستی در حالی طی 12 سال نسبتا ثابت مانده است که رویکرد افکار عمومی جهانی نسبت به عملکرد رژیم صهیونیستی طی دهه گذشته بسیار تغییر کرده است؛ گسترش وسایل ارتباط جمعی از یک سو و افزایش سبعیتهای رژیم صهیونیستی از سوی دیگر توانسته است مردم بسیاری را از ادیان،نژادها و فرهنگهای مختلف به همدردی با مردم فلسطین ترغیب کند. بهنظر میرسد گلوگاه جریان آزاد اطلاعات، زمانیکه نوبت به آمریکا میرسد فشرده میشود و افکار عمومی این کشور اجازه ندارند آزادانه و مغایر با سیاستگذاریهای دولتی بیندیشند. انتهای پیام/ی
93/05/06 - 00:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]