محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852455895
حیات وحش در زندان سیرک
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: حیات وحش در زندان سیرک
خرسی دامن پوشیده و دوچرخهسواری میکند، میمونی لباس دلقکها را به تن کرده و بالا و پایین میپرد، دندانهای شیری را کشیدهاند تا با انسان کشتی بگیرد، فیلی روی دو دست خود بلند میشود.
کد خبر: ۴۲۳۸۷۹
تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۱ - 09 August 2014
خرسی دامن پوشیده و دوچرخهسواری میکند، میمونی لباس دلقکها را به تن کرده و بالا و پایین میپرد، دندانهای شیری را کشیدهاند تا با انسان کشتی بگیرد، فیلی روی دو دست خود بلند میشود.
به گزارش جام جم، اینها نمونه ای از صدها نمایش به ظاهر سرگرم کننده است که برخی انسان ها در سیرک ها به تماشای آن ایستاده و لبخند می زنند، اما واقعیت این نمایش ها آن قدر سیاه و ناراحت کننده است که نمی توان به آنها لبخند زد، زیرا مربیان سیرک برای آموزش رفتار غیرطبیعی به حیوانات، آنها را در غل و زنجیر گرسنه نگه داشته و کتک می زنند.
بنابراین با توجه به این وضع نامناسب می توان نتیجه گرفت متولیان آموزشی کشور مانند سازمان حفاظت محیط زیست که آموزش زیست محیطی را به عهده دارد و وزارت آموزش پرورش آن قدر در این زمینه کوتاهی کرده اند که کار به جایی رسیده، برخی اولیای مدارس دانش آموزان را به جای اردوهای آموزشی به تماشای سیرک هایی می برند که در آنها حیوان آزاری و پایمال کردن حقوق حیوانات به نمایش گذاشته می شود.
نکته اینجاست که به دلیل وضع بد برخی زیستگاه ها حیوانات زیادی در کشورمان قربانی شده و می شوند؛ برای نمونه این روزها در بیشتر زیستگاه های مهم کشور مانند پارک ملی گلستان جاده هایی کشیده شده که سبب جزیره ای شدن زیستگاه حیوانات یا تصادف گونه های جانوری با خودرو های عبوری می شود، این در حالی است که تعداد زیادی از گونه های جانوری نیز از سوی شکارچیان غیرمجاز کشته می شوند؛ در این آشفته بازار فعالیت سیرک ها نیز سبب شده قاچاق حیوانات در کشور رنگ و بوی جدی تری به خود گرفته و گونه های جانوری بیشتر از قبل در خطر انقراض یا آسیب قرار گیرند.
امیرحسین داداشی، رئیس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان محیط زیست درباره سیرک های فعال در کشورمان و تعداد حیواناتی که در این سیرک ها به کار گرفته می شود، به جام جم می گوید: حدود 13 سیرک در کشور داریم که در نمایش های خود از حیات وحش استفاده می کنند. در این بین دو سیرک حیوانات بیشتری دارند؛ برای نمونه سیرک آقای قهرمانی 29 قلاده شیر و هشت قلاده خرس دارد یا سیرک خلیل عقاب هفت قلاده ببر دارد. می توان گفت در مجموع در سیرک های کشور حدود 70 حیوان نگهداری می شود.
به گفته وی اطلاعات این حیوانات در سازمان حفاظت محیط زیست وجود داشته و هرگونه افزایش و کاهش تعداد گونه های جانوری به اطلاع سازمان حفاظت محیط زیست می رسد. این در حالی است که باید تاکید کرد همواره در بیان آمار دقیق جاندارانی که در سیرک ها نگهداری می شوند تناقض هایی وجود داشته است؛ برای نمونه می توان به خبری که مدتی قبل درباره شرایط نامناسب نگهداری حیوانات یک سیرک منتشر شد، اشاره کرد؛ اواخر اردیبهشت رئیس دامپزشکی شهرستان قشم درباره سیرکی که در این جزیره در حال برگزاری نمایش بود، گفت: در این سیرک 30 قلاده شیر در قفس کوچکی نگهداری می شوند و علاوه بر شیرها حدود 210 نوع حیوان دیگر از جمله خرس، میمون، کروکودیل و گونه های مختلف پرنده نیز نگهداری می شود.
شهرام امیری شریفی، مدیر دیدبان حیات حقوق حیوانات نیز با بیان این که بیشتر خرس هایی که در سیرک ها و باغ وحش ها نگهداری می شوند از طبیعت گرفته شده اند، می گوید: دست کم 43 قلاده خرس را شناسایی کرده ایم که از طبیعت جدا شده اند، این در حالی است که این روزها افرادی هستند که پشت پیکان وانت خرس یا شیر نگهداری کرده و با آن نمایش های خیابانی اجرا می کنند.
شریفی ادامه می دهد: حقوق حیوانات در ایران تبیین نشده، این در حالی است که حیوان دارای سیستم عصبی و قدرت ادراک و احساس است، یعنی درد روحی و جسمی را درک می کند، بنابراین بشر موظف است با چنین موجودی برخورد اخلاقی داشته باشد. این دیدگاه سبب می شود ما آزادی هایی مانند انتخاب زیستگاه و خوراک را برای حیوان در نظر بگیریم. نکته اینجاست که حقوق حیوانات در سیرک ها بیشتر نادیده گرفته می شود، زیرا حیوانات حین آموزش و نگهداری آسیب می بینند. مسئولان برخی سیرک ها نیز بیشتر حیوانات را از طبیعت دزدیده و با این کار به اکوسیستم آسیب می زنند. افزون بر این باید یادآور شد که بخشی از قاچاق حیوانات که در کشور انجام می شود نیز به سیرک ها مربوط است، زیرا در برخی از این مراکز گونه های جانوری تکثیر و خرید و فروش می شود.
جای خالی نظارت بر عملکرد سیرک ها
سیرک ها برای اجرای برنامه در هر استان باید از سازمان حفاظت محیط زیست آن استان و ارگان های دیگری مانند دامپزشکی، شهرداری، فرمانداری، بهداشت و درمان، اماکن و نیروی انتظامی مجوز بگیرند.
رئیس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان حفاظت محیط زیست در این باره عنوان می کند: دستگاه های مختلف نظارت مناسبی روی عملکرد سیرک ها ندارند. محیط زیست بخشی از کار را به عهده دارد، اما دستگاه های دیگر باید حداکثر نظارت را در این حوزه داشته باشند.
این در حالی است که سیرک ها در کنار اجرای نمایش با حیوانات باغ وحش نیز دارند، بنابراین مسئولان استان ها باید به طور مرتب به این مراکز سرکشی کنند.
مدیر دیدبان حیات حقوق حیوانات عنوان می کند: حیوانات در سیرک ها در غل و زنجیر نگهداری شده و در کانتینر های نامناسب کیلومترها جابه جا می شوند؛ آن هم بدون کمترین امکانات پزشکی و مراقبتی، این در حالی است که آنها باید در طول روز چند ساعت رفتار ضدطبیعی انجام دهند، برای نمونه فیلی که روی دو دست خود می ایستد یا خرسی که دامن پوشیده یا دوچرخه سواری می کند، این حیوانات برای چنین کاری خلق نشده و از نظر فیزیولوژیک هم آمادگی چنین کاری ندارند، اگر دقیق تر به این نمایش ها توجه کنیم، متوجه می شویم جانواران هنگام اجرای آنها استرس زیادی دارند.
در روند بیمارگونه سیرک ها حیوان جدا شده از طبیعت سال ها از نظر روحی و جسمی آسیب دیده و در نهایت زمانی که توان اجرای نمایش خود را از دست بدهند، سربه نیست می شوند. در این مدت حیوان به مشکلات فیزیکی و بیماری زیادی مبتلا می شود، بیماری هایی که امکان انتقال به حیوانات دیگر یا انسان ها را نیز دارد.
تا به حال چند مربی و تماشاچی هنگام اجرا یا مشاهده این گونه نمایش ها آسیب دیده اند، برای نمونه مدتی قبل در مشهد یک قلاده شیر مربی خود را گاز گرفت و سرانجام برای نجات فرد با گلوله حیوان را کشتند.
افزون بر این برخی مواقع حیوانات از سیرک فرار می کنند، باید تاکید کرد که اگر این حیوانات بومی کشور نباشند به گونه های بومی آسیب می رسانند.
حیوانات بی پشتیبان
رئیس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان با بیان این که سیاست سازمان حفاظت محیط زیست خارج شدن حیوانات از سیرک هاست، تصریح می کند: خارج کردن حیوانات از سیرک ها نیاز به آماده شدن زیرساخت ها دارد، زیرا اگر حیوانات را از سیرک ها بگیریم باید جایی برای نگهداری از آنها داشته باشیم. نکته اینجاست که بیشتر باغ وحش ها و مراکز نگهداری حیوانات در کشور استاندارد های لازم را ندارند، زیرا اکنون حدود 70 باغ وحش، باغ پرندگان و مرکز نگهداری حیوانات در کشور وجود دارد، اما فقط 19 مرکز مجوزهای لازم را گرفته اند.
داداشی بیان می کند: افزون بر این حیوانات مربوط به اشخاصی است که آن را خریداری کرده اند، اکنون سیرک ها به حیوانات می رسند، اما اگر نمایش های آنها متوقف شود، آنها دیگر برای نگهداری از حیوانات هزینه نمی کنند. نکته اینجاست که باید شرایط و استاندارد ها برای سیرک ها به قدری سخت شود تا آنها خودشان دیگر تمایلی به نگهداری حیوانات نداشته باشند. در چند ماه اخیر به دلیل نظارت بیشتر چند برگزارکننده سیرک از نمایش با حیوانات انصراف داده اند.
این در حالی است که باید تاکید کرد، حیات وحش جزو انفال است و نمی توان آنها را خرید و فروش کرد و به نظر می رسد سازمان محیط زیست باید مشوق های بیشتری برای سیرک ها در نظر بگیرد.
رئیس اداره ساماندهی و هماهنگی امور مناطق سازمان ابراز می کند: چنانچه مسئولان سیرک ها بخواهند حیوانات خود را از سیرک خارج کنند، سازمان محیط زیست آنها را به مراکزی که مایل به نگهداری از حیوانات هستند معرفی می کند؛ به این شکل مسئولان سیرک ها می توانند حیوانات خود را به این مراکز بفروشند.
ضعف در آموزش و فرهنگسازی
علت عمده این که تاکنون در کشورمان حقوق حیوانات آن طور که باید و شاید جدی گرفته نشده، نبود آموزش و فرهنگسازی کافی در این حوزه است. مدیر دید بان حیات حقوق حیوانات بیان می کند: اکنون حیوان آزاری جرم انگاری نشده و در قوانین کشورمان چیزی دراین باره وجود ندارد؛ این در حالی است که افزون بر دلایل عقلی و بهداشتی، لزوم حفظ حقوق حیوانات در کشور ما دستور واضح شرعی نیز دارد، به این شکل که 17 فتوا از علمای در قید حیات وجود دارد مبنی بر این که حیوان آزاری در سیرک ها حرام است.
به گفته وی، سازمان حفاظت محیط زیست متولی حیات وحش و حیوانات است، بنابراین باید از همه اهرم های خود برای متوقف کردن فعالیت سیرک ها استفاده کند.
اکنون در کشور های پیشرفته، سیرک ها به مراکزی برای اجرای نمایش های آکروباتیک از سوی انسان ها تبدیل شده اند، بنابراین می توان پیشنهاد داد مسئولان با حمایت از بخش خصوصی و هموار کردن راه برای فعالیت مناسب آنها، سیرک ها را تشویق به اجرای برنامه هایی کنند که در آن از حیوانات سوءاستفاده نمی شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]
صفحات پیشنهادی
رازهای حیات وحش هندوستان فاش می شود
رازهای حیات وحش هندوستان فاش می شود مجموعه سه قسمتی رازهای حیات وحش هندوستان محصول 2011 با حضور مستندساز معروف جهان دیوید آتن برو از شبکه مستند پخش می شود به گزارش حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران هندوستان از زیست جانوری بسیار متنوعی بهره می برد منطقه حفاظت شدنابودی حیات وحش، انسان ها را به دوران برده داری برمیگرداند
نابودی حیات وحش انسان ها را به دوران برده داری برمیگرداند دانش > طبیعت - حیات وحش سالهاست که قربانی بحرانهای انسانی است اما عکس آن نیز ممکن است یعنی از بین رفتن حیاتوحش میتواند منجر به آسیبهای اجتماعی و حتی بازگشت به بردهداری شود نسیبه خانلرزاده ما همیشهبخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله بهشهر دچار حریق شد
بخشی از پناهگاه حیات وحش میانکاله بهشهر دچار حریق شد ساری - ایرنا - رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهشهر از توابع استان مازندران با بیان اینکه 80 هکتار از منطقه میانکاله به عنوان پناهگاه حیات وحش روز گذشته دچار حریق شده است گفت حدود 70 درصد پوشش گیاهی سازیل و 30درصد انار وبزرگترین آتش سوزی میانکاله در دهه اخیر/ 100 هکتار از پناهگاه حیات وحش طعمه حریق شد
بزرگترین آتش سوزی میانکاله در دهه اخیر 100 هکتار از پناهگاه حیات وحش طعمه حریق شد مدیر دیده بان میانکاله با بیان اینکه روز گذشته صد هکتار از پناهگاه حیات وحش میانکاله در آتش سوخت گفت این بزرگترین آتش سوزی در یک دهه اخیر در منطقه است آفتاب حر منصوری در گفتگو با خبرنگار مهر باسرنگتی بهشت حیات وحش +فیلم
در نزدیکی آتشفشانهای کهن دشتهای بی انتها وجود دارند که اقوام ماسایی آن را سرنگت مینامیدند سرزمینی بسیار پهناور امروزه این منطقه را با نام سرنگتی میشناسند هنوز هم سرزمینی است با وسعت بی انتها و همچنان در اینجا قوانین قدیمی طبیعت حکمفرماست جایی که هر روزه شاهد بازی مرگ و زنسیگار علت آتش سوزی 100 هکتاری در پناهگاه حیات وحش میانکاله
سیگار علت آتش سوزی 100 هکتاری در پناهگاه حیات وحش میانکاله مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران علت آتش سوزی مهار شده دیروز در پناهگاه حیات وحش میانکاله را غفلت فرد یا افراد ناشناس در روشن کردن آتش یا انداختن ته مانده خاموش نشده سیگار اعلام کرد ۱۳۹۳ دوشنبه ۶ مرداد ساعت 12 25 به گزارشافزایش 20 درصدی حیاتوحش "پلنگدره"
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۳ رئیس اداره نظارت برامور حیاتوحش استان قم گفت جمعیت حیاتوحش منطقه حفاظت شده پلنگ دره استان قم در سرشماری تابستان امسال 20 درصد افزایش رشد داشته است به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه قم محمدرضا عابدی در جمع خبرنگاران با اشاره به پایانافزایش رشد جمعیت 20 درصدی حیات وحش در پلنگ دره
افزایش رشد جمعیت 20 درصدی حیات وحش در پلنگ دره قم - ایرنا - رییس اداره نظارت بر امور حیات وحش قم از افزایش رشد جمعیت 20 درصدی حیات وحش درفصل تابستان درپلنگ دره خبر داد به گزارش ایرنا از اداره کل حفاظت محیط زیست قم محمدرضا عابدی روز یکشنبه دراین خصوص اظهار داشت سرشماری حیات وآتش سوزی گسترده در میانکاله/ 100 هکتار از پناهگاه حیات وحش سوخت
آتش سوزی گسترده در میانکاله 100 هکتار از پناهگاه حیات وحش سوخت مدیر دیده بان میانکاله با بیان اینکه روز گذشته صد هکتار از پناهگاه حیات وحش میانکاله در استان گلستان در آتش سوخت گفت این بزرگترین آتش سوزی در یک دهه اخیر در منطقه است به گزارش نامه نیوز حر منصوری در گفتگو با مهرپهپادها در خدمت حیاتوحش آفریقا
یکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۶ پارک ملی لاکپیا در کنیا بیش از هر چیز به خاطر جمعیت کرگدنهایش معروف است و مقامات محلی در نظر دارند از این پس به کمک پهپادها از حیاتوحش این پارک حفاظت کنند به گزارش سرویس محیط زیست خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در واقع این پارک میزبان یکی ازسرشماری حیات وحش
عکس ابوالفضل عرب جوادی سرشماری حیات وحش حیات وحش منطقه حفاظت شده کویر ورامین به روش مشاهده مستقیم توسط محیط بانان استان تهران سرشماری شد ۱۳۹۳ ۵ ۱۶ - ۱۷ ۰۴وضعیت حیات وحش مازندران ایده آل نیست
استانها شمال مازندران مهردادی وضعیت حیات وحش مازندران ایده آل نیست ساری - خبرگزاری مهر مدیرکل محیط زیست استان مازندران در خصوص وضعیت حیاط وحش گفت با توجه به آنچه باید به عنوان ویژگی های در ارتباط با حیات وحش در استان داشته باشیم وضعیت حیات وحش ماستان نسبت به سالهای نه چنداستفاده از تجربیات موزه ملی ایران برای احیای گونه های حیات وحش
مدیرکل موزه تاریخ طبیعی سازمان محیط زیست خبر داد استفاده از تجربیات موزه ملی ایران برای احیای گونه های حیات وحش تهران - ایرنا - مدیرکل موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست گفت این موزه با همکاری موزه ملی ایران و استفاده از تجربیات همدیگر به حفاظت و احیای گونهنظارت مستمر بر مراکز نگهداری حیات وحش در استان تهران
اجتماعی محیط زیست نظارت مستمر بر مراکز نگهداری حیات وحش در استان تهران رئیس اداره محیط زیست طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران از بازدید کارشناسان این اداره از مرکز نگهداری حیات وحش پارک شهر در راستای نظارت بر ساماندهی مراکز نگهداری حیات وحش استان خبر داد به گزارش خبرگبهترین های مسابقه بین المللی عکس حیات وحش
بهترین های مسابقه بین المللی عکس حیات وحش مسابقه عکاسی حیات وحش هر ساله با شرکت هزاران نفر از سراسر جهان برگزار میشود این مسابقه که زیر نظر موزه ملی تاریخ طبیعی لندن فعالیت می کند در سال ۱۹۶۴ بنیانگذاری شد و در عین حال که یکی از معتبرترین مسابقات عکاسی در جهان می باشد یک ویترینشرایط ناگوار حیات وحش در باغ وحش صفه اصفهان/ زندگی سنجابها زیرآفتاب 40 درجه
اجتماعی محیط زیست گزارش مهر شرایط ناگوار حیات وحش در باغ وحش صفه اصفهان زندگی سنجابها زیرآفتاب 40 درجه وضعیت باغ وحشها و سیرکها در سراسر کشور پس از شکار و قتل عام حیوانات مهمترین معضل حیات وحش و اصلی ترین دغدغه حامیان آنان است که البته مدتهاست سازمان محیط زیست برای ساماندهمتجاوزان به حیات وحش خراسان رضوی شاهد برخورد قاطع و بدون اغماض هستند
متجاوزان به حیات وحش خراسان رضوی شاهد برخورد قاطع و بدون اغماض هستند مشهد-ایرنا- مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت متجاوزان به حیات وحش این استان شاهد برخورد قاطع و بدون اغماض ماموران یگان حفاظت این اداره کل باشند به گزارش روز روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان ر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها