واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو کمیته علمی مرکز توسعه و تحقیق خشکبار ایران: علت کاهش تولید و صادرات خشکبار، نرسیدن نتایج تحقیقات به باغداران است مراغه - ایرنا - عضو کمیته علمی مرکز توسعه و تحقیق خشکبار ایران گفت: مهمترین علت کاهش تولید و صادرات در صنعت خشکبار کشور نرسیدن نتایج تحقیقات و اقدام های ترویجی به دست باغداران است.
به گزارش ایرنا، جواد توکلیان در نخستین همایش منطقه ای مرکز تحقیق و توسعه خشکبار ایران در مراغه افزود: کارشناسان کشور طی چهار دهه گذشته تحقیق های بسیار زیادی را در راستای توسعه و افزایش تولید خشکبار انجام داده اند اما متاسفانه در ترویج این یافته ها بین باغداران موفقیت زیادی حاصل نشده است.
وی اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از کشاورزان و باغداران با استفاده از روش های سنتی اقدام به تولید محصول خود می کنند که این امر موجب شده که در سال های گذشته ایران جایگاه خود را در بازارهای جهانی خشکبار از دست بدهد.
رییس سابق پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی کشور ادامه داد: استفاده از استعدادهای بخش خصوصی در ترویج کشاورزی بهترین روش هایی است که می توان با آن باغداران را به سمت استفاده از روش های مدرن سوق داد تا بتوانیم علاوه بر افزایش کیفیت محصول تولیدی - اقتصادی، به صرفه و بازار پسندی را به جهان ارایه کنیم.
توکلیان با اشاره به اینکه صنعت خشکبار یکی از ارزآورترین صنعت های کشور است، افزود: باید تمام طرح های بخش خصوصی توسط دولت حمایت شود.
وی اظهار کرد: ایران اراضی مستعد تولید خشکبار، نیروی انسانی کافی و آشنا به تولید این محصولات شامل بیش از 400 هزار دانش آموخته کشاورزی دارد و می توانیم با استفاده از این ظرفیت ها به مقام های برتر صادرات خشکبار جهان دست یابیم.
سفیر سابق ایران در خواروبار جهانی (فائو) همچنین با اشاره به اینکه هم اکنون در ایران بیش از 40 محصول باغی تولید می شود که می توان آن را به بازارهای جهانی صادر کرد، ادامه داد: همه دست اندرکاران تولید خشکبار از باغدار تا صادر کننده باید به این مساله واقف باشند که با تولید محصولی استاندارد می توانند این بازار را به دست بگیرند.
توکلیان خاطر نشان کرد: ایران بیش از پنج دهه در سازمان خواروبار جهانی عضو بوده که متاسفانه نتوانسته از ظرفیت و تجربه های اعضای این سازمان برای توسعه و ترویج باغداری استفاده کند.
وی بر استفاده از این ظرفیت تاکید کرد و ادامه داد: انتظار می رود که با حمایت های دولت تجربه کشورهای مختلف در این زمینه برای افزایش تولید محصولات سالم و اقتصادی مورد استفاده قرار بگیرد.
رییس اتاق بازرگانی مراغه نیز در این آیین گفت: شهرستان های مراغه، بناب، ملکان و میاندوآب دارای توانایی های یکسان با توجه به اقلیم مشترک هستند که می توان با وحدت کشاورزان، تاجران و مسوولان شکوفایی استعدادهای کشاوری و باغداری را موجب شد.
احمد رحمانی افزود: در این راستا باید تمام مراکز فراوری کشاوزی این شهرستان ها را فعال تا بتوانیم کوچکترین باغدار را به سمت فراوری محصولات خود تشویق کنیم.
وی با اشاره به اینکه استفاده مشترک از مراکز فراوری، توجیه اقتصادی باغداران را بیشتر می کند، ادامه داد: حضور همه فعالان اقتصادی و تولیدی این شهرستان ها در کنار یکدیگر برای موفقیت این مساله ضرورت دارد.
نخستین همایش یک روزه منطقه ای مرکز تحقیق و توسعه خشکبار ایران در منطقه شمالغرب کشور در مراغه بدنبال اولین همایش ملی مرکز تحقیق و توسعه خشکبار ایران بعد از ظهر روز پنجشنبه در مجتمع فرهنگی مراغه برگزار شد.
این همایش در راستای منویات رهبر معظم انقلاب و ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و شعار امسال با عنوان اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی و در سایه دولت تدبیر و امید برای افزایش کمی و کیفی صادرات غیرنفتی و در راس آن خشکبار برگزار شد.
7483/590/587
17/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]