واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازدید هیات سازمان خواربار جهانی از دشت برم و جنگلهای آفت زده کازرون فارس شیراز - ایرنا- هیاتی سه نفره از سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) به سرپرستی پرفسور خوزه ماریا کنذالس امروز جمعه از دشت برم و جنگلهای شهرستان کازرون که بر اثر خشکسالی دچار آفت و خسارت گردیده نیز بازدید کردند.
به گزارش ایرنا، این هیات سه نفره را که کارشناسانی از سازمان جنگلها و مراتع کشور و فارس همراهی می کردند از بخشهای مختلف جنگلهای خشکیده بلوط و نقاط آسیب دیده از آفات در این منطقه دیدن و نظرات کارشناسی خود را ارایه دادند.
خوزه ماریا کنذالس پیرامون سفر خود گفت : بمنظور بررسی آسیب های درختان بلوط و کارهای انجام شده برای مقابله این آفات به دعوت دولت جمهوری اسلامی ایران به ایران آمده ایم .
وی افزود: در این سفر از جنگلهای استانهای غرب کشور بازدید کردیم و از نزدیک در جریان فعالیتهای دولت در بحث مدیریت اب وبرنامه های جنگلکاری و مسائل طغیان آفات در جنگلها قرارگرفتیم .
خوزه ماریا حجم کار و فعالیت های انجام شده مسوولان ایرانی بمنظور پیشگیری از پدیده آفات در درختان بلوط نقاط غرب کشور از جمله دشت برم کازرون را ستود.
وی ضمن اظهار شگفتی از عملکرد کارشناسان منابع طبیعی استان فارس که در حجم بالائی برای مبارزه با افات در جنگلها اقدامات چشمگیری را انجام داده اند اظهار داشت : خروجی این بازدید با رایزنی هائی که با همتای ایرانی صورت می گیرد در قالب یک مقیاس بزرگ تهیه و بطور مستمر در کشور اجرا خواهد شد.
در این بازدید مدیرکل حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها ، مراتع و آبخیزداری کشور با تشریح بخشهای حفاظتی سازمان جنگلها و مراتع گفت :از جمله برنامه های ما تامین سوخت و انرژی جنگل نشینان از طریق انرژی خورشیدی است .
بهمن افراسیابی دیگر برنامه ها اولویت دار این سازمان را جدا سازی اراضی دولتی از مستثنیات با احداث یک کمربند سبز عنوان کرد ، طوری که بر انگیزه ای بیشتر مردم بمنظور حفاظت از منابع طبیعی بیافزاید.
وی با اشاره به اینکه سالیانه بر پایش 65 هزارهکتار عرصه مراتع وجنگلها نظارت داریم اظهار داشت:در جنگلهای زاگرس شمالی در کردستان و آذربایجان غربی جوانه های درختان بلوط در سطح 30 هزار هکتار دچار آفت شده و خساراتی به درختان وارد کرده است.
وی ادامه داد: با همکاری دانشگاههای مرتبط اقدامات فیزیکی بمنظور مبارزه با آفتها صورت گرفته است که در این ارتباط در جنگلهای زاگرس با برش درختان الوده مبارزه فیزیکی خوبی صورت گرفته و در حال انجام است .
افراسیابی با اشاره به ناکافی بودن اعتبارات لازم توضیح داد:اعتباری که امسال برای اجرای طرح حفاظتی از جنگلها از اعتبارات ملی در نظر گرفته شده است افزون بر 13 میلیارد تومان است که بخشی ازاین اعتبار به گیاه پزشکی اختصاص دارد .
مدیرکل منابع طبیعی استان فارس هم در جریان این بازدید به خبرنگار ایرنا گفت : این هیات از تمام پروژه هایی که برای مبازره با آفات در جنگل صورت گرفته بود بازدید کرد و ما از نظرات کارشناسی این هیات برای پیشرفت کار استفاده خواهیم کرد.
سید کاظم بردبار افزود: تاکنون در سطح 200 هکتار برنامه احیا جنگلها در منطقه دشت برم اجرا شده که از جمله آن قطع سرشاخه های آلوده و خروج آنان از منطقه و تبدیل به ذغال بوده است .
وی از دیگر اقدامات احیایی در این منطقه را اجرای پروژه کاشت نهال و کاشت بذر عنوان کرد و اظهار داشت :با اقدامات جهشی توانسته ایم از گسترش آفت چوبخوار و ذغالی در بخشهایی که هنوز دچار آسیب نشده اند نیز جلوگیری کنیم .
وی با اشاره به اینکه در واقع می توان گفت که آفت تا حدودی کنترل شده است اظهار داشت : اینک باید به قسمتهایی از درختان جنگلی که قبلا آسیب دیده اند و با برش و نظافت منطقه انها را دوباره احیا کنیم.
بردبار میزان اعتبار تخصیصی به احیای جنگلهای استان فارس را حدود 40میلیاردریال عنوان کرد.
به گفته جهانزیر والی رییس منابع طبیعی کازرون در این شهرستان 90 هزار هکتار جنگل بلوط وجود دارد که 600 هکتار ان در اثر آفات دچار خسارت بالای 75 درصد شده است که اینک 80 درصد از نقاط آسیب دیده برش اصلاحی و بهداشتی درختان در دشت برم انجام گرفته است .
وی افزود : برای احیا مجدد مناطقی از جنگل دشت برم که کاملا خشک شده بود تعداد سه هزار نهال بلوط کاشته شده است .
شهرستان کازرون در 120 کیلومتری غرب استان فارس قرار دارد .ک/2
7372/ 667
17/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]