واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه روز خبرنگار؛ یادی از ˈمحمدرضا امانیˈ، خبرنگار شهید خراسان شمالی شیروان-ایرنا - شهید محمدرضا امانی، متولد 1347 در شهرستان شیروان که چند سالی در عرصه رسانه ای این خطه فعالیت داشت، با حضور در جبهه های حق علیه باطل در دوران دفاع مقدس آخرین خبر خود را با جوهر خون پاکش قلم زد.
چنانکه خانواده او می گویند از کودکی رفتاری متفاوت با دیگر بچه ها داشت، عشق و علاقه به اسلام از او نوجوانی انقلابی بار آورده بود چنانکه هنوز 12 سال بیشتر نداشت به عضویت بسیج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.
در 14 سالگی، قدم در جبهه های نبرد حق علیه باطل گذاشت و با حضور مستمر در جبهه ابتدا به صورت رزمنده بسیجی و از 16 سالگی تحت عنوان خبرنگار و گزارشگر به حماسه آفرینی و ثبت تصاویر و لحظه های تاریخی و ماندگار از دفاع مقدس پرداخت.
شهید امانی، جوانی که در مکتب خمینی (ره) رویید و عاشق شهادت و پرچمدار ولایت بود، از شروع عملیات مسلم بن عقیل تا بعد از عملیات کربلای 5 در دو سنگر تبلیغ و هنر حضوری جدی و فعال داشت.
شهید امانی خوش گفتار و سخنور بود، در بسیج چهره ای شاخص داشت و از ارتباط بسیار خوبی با مردم و مسوولان شهر برخوردار بود، او تاثیر خوبی بر روی نسل جوان شهرستان گذاشته بود.
محمدرضا مثل بیشتر بچه های شمال خراسان صاف، ساده و بی ریا بود و اخبار و دغدغه های مردم شهرش را به خوبی انعکاس می داد و هر روز صفحات روزنامه با قلم او به آیینه خواسته های مردم شیروان تبدیل می شد و همین احساس مسوولیت بود که از او یک خبرنگار شجاع و بسیجی هنرمند ساخته بود.
محمدرضا، نامی آشنا در میان اصحاب رسانه و هنر داشت که بی قرار بود و شب و روز نمی شناخت، در مدت کوتاه زندگی اش بسیار بزرگ زیست، هجده سال بیشتر نداشت که در 25 دی ماه سال 65 در کربلای شلمچه به کاروان شهیدان پیوست.
اما آنچه امروز تاحدی شگفت می نماید آن است که با وجود همه بزرگی و بزرگواری، او هنوز در شهر و دیار خود، شهر شیروان، چنان که باید شناخته نشده و نام او، آنگونه که شایسته اوست، زینت بخش میدان و یا خیابانی نشده و این شاید نشانه دیگری بر مظلومیت خبرنگاران و حتی شهیدان آنان باشد.
اکنون بسیاری از کوچه و خیابان های شهر شیروان به اسم بعضی از شهیدان والامقام، پزشکان و دیگر اندیشمندان برجسته نامگذاری شده ولی گویا غفلتی باعث شده که نام شهید امانی در این نامگذاری ها از قلم بیفتد.
البته تابلوی کوچک در کوچه ای در خیابان دانشگاه شیروان به نام وی مزین شده است اما شان تنها خبرنگار شهید استان خراسان شمالی به عنوان سفیر بیداری و آگاهی می طلبد که کاری فراتر از این صورت گیرد.
امروز اگر از همشهریان او در خصوص این شهید بزرگوار بپرسی شاید کمتر کسی اطلاع و شناختی از شهید امانی که در سیزدهمین بهار زندگی اش در لباس بسیج ظاهر شد و در جبهه های جنگ جان خود را برای اسلام و دفاع از خاک ایران فداکرد، داشته باشد.
برخی از خبرنگارانی که اکنون پای در جای پای او نهاده و قلم او را برای رساندن صدای مردم به دست گرفته اند، از اینکه حتی برای این شهید نوجوان به صورت سالانه هم یادواره ای برگزار نمی شود، متعجب هستند.
عضو شورای شهر شیروان در خصوص مقام والای شهید امانی گفت: خانه فرهنگ شهرداری شیروان به اسم شهید امانی نامگذاری شده که علت نامگذاری آن به دلیل شاخص بودن شهید در زمینه های فرهنگی، هنری و ... بوده است.
ˈعباس کاظمیˈ در گفت و گو با ایرنا در خصوص عدم نامگذاری خیابان و میدانی به نام این شهید اظهار کرد: این امر نیازمند تدبیر است که تغییر نام میدان ها و خیابان های اصلی شهر هم اکنون میسر نیست و با توجه به ارزشی که برای شهید قائل هستیم چنانچه خیابان و میدان جدید در دست احداث داشتیم این امر انجام می شود.
وی گفت: در خیابان دانشگاه که محل سکونت شهید بود کوچه ای به نام شهید امانی نامگذاری شده و هرساله به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار از خانواده ایشان تجلیل به عمل می آید.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران شیروان نیز در خصوص عدم برگزاری یادواره ای برای تنها شهید خبرنگار استان گفت: برای یک شهید یادواره برگزار نمی شود.
ˈغلامحسن صفاییˈ در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه هر سال در روز خبرنگار، به پاس مقام ارزنده شهید امانی از خانواده ایشان دیدار به عمل می آید، اظهار کرد: سردیس و سند هویتی شهید نیز دو سال قبل توسط مسئولان استان و شهرستان در مجتمع فرهنگی هنری شقایق شیروان رونمایی و در آن مکان نصب شد.
شیروان با 157 هزار نفر جمعیت دومین شهرشتان پرجمعیت خراسان شمالی است. ک/4
7186/626/ 605
17/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]