واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس جهادکشاورزی مازندران : امسال به واردات برنج نیازی نیست ساری - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه پارسال بیش از دو میلیون تن برنج خارجی وارد کشور شده است و در حال حاضر با برداشت حدود 40 درصد شالی ،انبار های شالیکوبی های استان مملو از برنج شد، گفت: امسال به واردات برنج خارجی نیازی نیست.
به گزارش ایرنا، ˈ دلاور حیدور پور ˈ پنجشنبه شب پس از بازدید خبرنگاران اعزامی تهران از چند پروژه کشاورزی در بخش های زراعی، باغی و دامی کشاورزی مازندران در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران در محل سالن جهاد کشاورزی بابل افزود : در حال حاضر همچنان بازار برنج رونقی ندارد و خرید و فروش صورت نمی گیرد.
وی با بیان اینکه با رایزنی و پیگیری های پی در پی استاندار مازندران و نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر شد تا واردات و توزیع برنج خارجی تا برداشت کامل شالی استان های شمالی صورت نگیرد، ادامه داد: پارسال به واسطه تحریم ، بیش از دو میلیون تن برنج خارجی که حدود یک میلیون و 500هزار تن آن برنج هندی به جای پول نفت ،واردات به کشور صورت گرفته است.
حیدر پور با اشاره به اینکه معاون اول رییس جمهوری از پیشنهاد خرید توافقی برنج داخلی و قرار گرفتن در سبد کالای حمایتی خانواده موافقت کرده است، اظهار داشت: طرح خوداتکایی برنج تهیه شده و در حال حاضر در اختیار دولت قرار دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه از 240 هزار هکتار اراضی شالیزاری دهه های گذشته اکنون با تغییر کاربری به 210 هزار هکتار کاهش یافته است، اظهار داشت:به دلیل مشکلات بازار و قیمت محصولات کشاورزی ، حدود 30 هزار هکتار اراضی شالیزاری از فعالیت کشاورزی خارج شد.
وی به ارزش بالای زمین اشاره کرد و گفت: به طور یقین سطح زمین کشاورزی در استان اضافه نخواهد شد و تنها راه برای خوداتکایی به برنج افزایش تولید در واحد سطح است.
حیدر پور بر لزوم به کار گیری نتایج تحقیقات ،دانش و ماشین آلات پیشرفته در فعالیت های کشاورزی مازندران تاکید کرد و ادامه داد: اگر هزینه تولید را کاهش و به بازار فروش محصولات کشاورزی نیز توجه شود، برنج کاری مازندران رونق خواهد گرفت.
فرایند کشت برنج در مازندران از اواخر ماه اسفند با خزانه گیری آغاز می شود و پس از طی مراحل آماده سازی زمین ، از اواسط ماه فروردین به نشاکاری یا همان مرحله ای می رسد که در افکار عمومی از آن به عنوان کشت برنج یاد می کنند.
برنج از محدود محصولات کشاورزی است که هر سه مرحله کاشت ، داشت و برداشت آن با مشقت فراوانی همراه است و کشاورزان برنج کار از مرحله خزانه گیری در اسفند تا برداشت در اواخر ماه تیر باید شبانه روزی تلاش و مراقبت کنند تا بتوانند محصول قابل قبولی برداشت نمایند.
مشقت و حساسیت کشت برنج سبب می شود تا هرگونه سیاستگذاری غیرکارشناسی تاثیرات مخرب بر آن بگذارد و در صورت بی توجهی به تعطیلی کشت این محصول بیانجامد.
سیاستگذاری غیرکارشناسی مهم ترین دلیل کاهش کشت برنج پرمحصول در مازندران در کمتر از یک دهه گذشته بوده است به گونه ای که بر اساس بازدیدهای میدانی خبرنگاران ایرنا و همچنین اعلام مسوولان در برخی از شهرستان های استان مانند نور امسال هیچ کشاورزی برنج پرمحصول کشت نکرده است.
گسترش کشت برنج طارم محلی که در سال های اخیر جایگزین برنج پرمحصول در شالیزارهای مازندران شده است ، سبب می شود به خاطر عملکرد بسیار پایین جایگاه این استان در تامین برنج کشور تنزل و وابستگی به برنج وارداتی افزایش یابد.
نخستین برداشت مکانیزه برنج زودرس ˈطارم محلیˈ مازندران نوزدهم تیرماه با حضور استاندار و جمعی از مسوولان در شهرستان فریدونکنار آغاز شد.
مازندران سالانه با تولید بیش از 900 هزار تن برنج سفید، 42 درصد برنج کشور را تامین می کند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه مصاحبه مطبوعاتی وضعیت تولید محصولات باغی استان را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: هنوز بررسی ها از وضعیت باردهی درختان پرتقال به منظور برآورد این محصول نهایی نشده است.
وی با بیان اینکه هر چند سرمای شدید ناشی از بارش سنگین برف خسارت جدی به باردهی درختان پرتقال زده است ، اظهار داشت: به طورر یقین در تامین نیاز پرتقال کشور خللی بوجود نخواهد آمد.
وی وضعیت دیگر درختان مرکبات از جمله نارنگی و لیمو را مناسب توصیف کرد و و دوباره تاکید کرد: نگرانی در تامین نیاز پرتقال کشور وجود ندارد.
مازندران با تولید سالانه بیش از دو میلیون 100هزار تن انواع مرکبات هرساله با اجرای طرح ذخیره سازی مرکبات میوه شب عید کشور را تامین می کند.
بارش برف سنگین حدود یک و نیم متری نیمه دوم اسفند ماه سال قبل در شهرهای مرکزی به ویژه در غرب مازندران خسارت جدی به باردهی باغات استان زده است.
حیدر پور از آغاز طرح توسعه باغ داری در اراضی شیب دار مازندران خبر داد و گفت: حدود 100هزار هکتار از اراضی شیب دار استان در بالا دست ظرفیت اجرای طرح های باغداری را دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران از تخصیص 70 میلیارد ریال برای تسهیلات برای توسعه باغات در اراضی شیب دار و 80 میلیارد ریال برای تامین آب در سال جاری خبر داد و گفت: مقرر شد تا تخصیص سالانه تا سه سال این مبلغ اعتبار برای توسعه و تامین آب اراضی شیب دار مازندران ادامه بیابد.
حیدر پور تصریح کرد: با اجرای این طرح ضمن ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی و افزایش درآمد برای باغداران ، آب و خاک اراضی در بالا دست استان نیز حفظ می شود.ک/4
2585/608
17/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]