واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست تیم خوردوی خورشیدی هاوین 2: برای پیشرفت در عرصه های بین المللی نیازمند حمایت مسوولان هستیم تهران- ایرنا- تیم خودروی خورشیدی هاوین در دومین تجربه خود در مسابقات بین المللی خودروهای خورشیدی مقام هشتم راکسب کرد. سرپرست این تیم می گوید: برای پیشرفت های بیشتر در عرصه های بین المللی، نیازمند حمایت دستگاههای ذیربط هستیم.
مسابقات جهانی خودروهای خورشیدی از 27 تیرماه تا 6 مردادماه به میزبانی آمریکا و در شهر آستین ایالت تگزاس آمریکا برگزار شد.
تیم ˈهاوین 2ˈ به عنوان تنها نماینده ایران در این مسابقات، با کسب مقام هشتم در بین 33 تیم، به عنوان بهترین تیم مسابقات و تیم اول آسیا شناخته شد.
این موفقیت در حالی به دست آمده است که تیم خودروی خورشیدی هاوین برای دومین بار است که در چنین مسابقاتی شرکت می کند.
حسین بهرامی سرپرست تیم خودروی خورشیدی هاوین در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: ما به عنوان نماینده ایران دراین مسابقات شرکت کردیم و اگر درخششی وجود داشت برای ایران است.
وی با بیان اینکه دانشجویان درصدد هستند این مسیر را برای کسب نتایج بهتر ادامه دهند گفت: برای تداوم داشتن در این مسیر نیازمند کمک مسوولان هستیم . د رحال حاضر صرفا دانشگاه در زمینه شهریه دانشجویان را حمایت کرده است.
وی افزود: تاکنون هیچ تسهیلات دولتی برای شرکت کنندگان در مسابقات بین المللی دانشجویان دانشگاه آزاد ارائه نشده است.
بهرامی گفت : از نهادهای ذیربط علمی مانند بنیاد ملی نخبگان انتظار می رود دراین زمینه این گونه اقدامات دانشجویی را مورد حمایت قرار دهند. علاوه براین دانشجویان چشم امید دارند تا تیم های دانشجویی افتخار آفرین در عرصه های ملی و بین المللی مورد حمایت در مورد نظام وظیفه قرار گیرند.
***رتبه هشتم در دومین حضور در مسابقات جهانی
خودروی خورشیدی هاوین در دو دور حضور در مسابقات خودروهای خورشیدی در سال 2011 میلادی در استرالیا مقام های هفدهم و هشتم را کسب کرد.
بهرامی به ابراز امیدواری در مورد اینکه این تیم در ادوار بعدی نتایج بهتری کسب کند، گفت: تیم هاوین یک تیم 18 نفره است که 16 نفر از اعضای تیم در مسابقات شرکت کرده بودند. شرکت کنندگان دانشجویانی از رشته های مهندسی مکانیک ، مکاترونیک و رشته مهندسی برق گرایش الکترونیک و کنترل در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد بودند.
وی درباره نحوه برگزاری مسابقات در آمریکا خاطرنشان کرد: مسابقات در سه مرحله داوری، پیست و مرحله اصلی (جاده ) برگزار شد. مرحله نخست مرحله داوری بودکه تیم هاوین در زمره چهارتیم برتری بود که توانست به مرحله پیست راه یابد.
وی اضافه کرد: در مرحله پیست خودروهای خورشیدی باید 60 دو در یک روز یا 90 در دو روز می زدند تا مجوز حضور در مرحله مسابقات اصلی را بگیرند؛ خودروی هاوین در روز نخست رکورد سرعت را به نام خود ثبت کرد.
بهرامی اظهار داشت: در مرحله پیست نیز تیم هاوین توانست همراه با تیم هایی از دانشگاه های میشیگان، مینه سوتا و آیووا به مرحله جاده راه یابد.
وی گفت: اما برگزارکنندگان برای اینکه کیفیت مسابقات را بالا نگه دارند به شش تیم دیگر مجوز ویژه شرکت در مسابقات اصلی را داد. در مجموع 10 تیم از 33 تیم شرکت کننده موفق به شرکت در مسابقات جاده ای خودروهای خورشیدی شدند.
سرپرست تیم خودروی خورشیدی هاوین درباره بخش جاده مسابقات خودروهای خورشیدی گفت: شروع این مسابقات از شهر آستین در ایالت تگزاس آمریکا بود تا شهر مینیاپولیس در ایالت میسوری با فاصله 2 هزار و 700 کیلومتر بود که از هشت ایالت آمریکا عبور می کرد.
وی افزود: تیم هاوین موفق شد 2 هزار و 138 کیلومتر را با استفاده از انرژی خورشیدی طی کند و مقام هشتم را به خود اختصاص دهد و بقیه مسافت را با تریلر به انتهای خط پایان رسید.
سرپرست تیم خودروی خورشیدی هاوین کسب مقام هشتم از 33 تیم شرکت کننده را مقام درخور توجهی برای تیم هاوین عنوان کرد و گفت: هرکدام از تیم های شرکت کننده در مسابقات بین المللی خودروهای خورشیدی به طور متوسط پنج یا شش تیم تا قبل از این ساخته بودند و سابقه حضور در 10 رقابت جهانی را داشتند اما تیم هاوین با دومین خودروی ساخت خود در این مسابقات حاضر شده بود.
بهرامی با اشاره به شگفت زدگی داوران از حضور و پیشرفت یک تیم ایرانی در مسابقات خودروهای خورشیدی گفت: در مرحله پیست بسیاری از تیم های برجسته جهان مانند تیم های ام.آی.تی و جورجیاتک که در زمره بهترین دانشگاه های دنیا قرار دارند حتی نتوانستند با امتیاز ویژه به مرحله نهایی مسابقات راه یابند.
***هاوین 2 با ابعاد تقریبی هاوین 1، اما پرقدرت تر و کاربردی تر
سابقه حضور خودروی خورشیدی هاوین در مسابقات بین المللی خودروهای خورشیدی به سال 2011 باز می گردد که در این دوره خودروی خورشیدی هاوین یک مقام هفدهم را کسب کرد.
بهرامی درخصوص تغییرات اعمال شده در خودروی خورشیدی هاوین 2 نسبت به نسخه شماره یک این خودری خورشیدی گفت: خودروی هاوین یک، خودروی سه چرخ بود اما هاوین 2 خودروی خورشیدی چهار چرخ است؛ ابعاد خودروی هاوین 2 تقریبا برای با خودروی خورشیدی هاوین یک بود اما طول خودروی هاوین یک پنج متر و طول هاوین 2 چهارونیم متر است.
وی تاکید کرد: خودروهای خورشیدی به سمتی حرکت می کنند که در زندگی روزمره از آن ها استفاده شود و شکل ظاهری آن ها را به خودروهای معمولی شبیه تر باشد. از این رو هر ساله با سخت گیری بیشتر برای قوانین حضور در مسابقات بین المللی خودروهای خورشیدی مواجه هستیم.
وی گفت: در دوره های گذشته خودروهای سه چرخ می توانستند در مسابقات شرکت کنند اما در حال حاضر تنها خودروهای چهار چرخ شرکت می کنند.
بهرامی خاطرنشان کرد: به نوعی محدودیت ها و قوانین موجود به سمتی پیش می رود که خودروهای شرکت کننده بتوانند در خیابان استفاده شوند.
وی همچنین اضافه کرد: همچنین از نظر تعداد باتری های به کار رفته در خودروهای خورشیدی هر روز تعداد سلول های خورشیدی به کاررفته محدودتر می شود باید مصرف انرژی در خودروهای خورشیدی و میزان تلفات کاهش یابد. در واقع مصرف ناشی از اصطکاک بالا، وزن زیاد و ˈضریب درگˈ بالا را به طور کلی تلفات سیستم های الکترونیکی و مکانیکی می گویند.
منظور از ضریب درگ، میزان مقاومت هوا در مقابل جلورفتن خودرو است.
وی گفت: بدنه خودروی خورشیدی هاوین شبیه به بال هواپیماست که باعث می شود تا کمترین مقاومت را دربرابر جلورفتن خودرو ایجاد کند.
علمی(4)**9190**1599
17/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]