واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: از تخلف حجره داران تا بازارگرمی دلالان تهران- ایرنا- حجره داران میدان مرکزی میوه و تره بار با تجاوز به حریم مردم، این حریم را به دلالان ماهیانه 90 تا 140 میلیون تومان اجاره می دهند.
طرح نظارت و تنظیم بازار میوه و تره بار تهران در راستای شکایت های مردم از افزایش شدید قیمت میوه ها و اختلاف قیمت ها ˈاز مزرعه تا میدان میوه و تره بار، از میدان میوه و تره بار تا مغازه هاˈ در دستور کار سازمان تعزیرات حکومتی کشور قرار گرفت.
سازمان تعزیرات حکومتی پس از مهلت دوماهه از کسبه ها و حجره داران خواست تا برای حذف واسطه گری و دلالی و همچنین عقب نشینی حجره دارها از حریم قانونی و رفع سد معبر اقدام کنند.
به همین منظور بامداد امروز(پنجشنبه) بازدیدی از سوی سازمان تعزیرات حکومتی و با حضور نمایندگان صنعت معدن و تجارت، شهرداری، اتحادیه میوه و تره بار، پلیس راهور انجام شد که البته در این بازدید غیبت نماینده اصناف به راحتی به چشم می آمد.
میدان مرکزی میوه و تره بار جنوب تهران سه فاز، 33 سالن و 1360 حجره دارد.
**وضعیت قیمت ها
رییس کل تعزیرات حکومتی استان تهران قبل از شروع بازدید گفت: باید وضعیتی را برای مردم ایجاد کنیم که ارزانی بر فضای بازار حاکم شود و در نتیجه رضایتمندی مردم را به همراه داشته باشد.
محمد محمدی پس از انجام بازدید نیز در جمع خبرنگاران حاضر شد و گفت: این یک طرح پیشگیرانه برای تخلفات صنفی است و موارد گرانفروشی، دلال بازی، اشغال جا و تجاوز به حریم قانونی و همچنین اجاره دادن حریم مردم به دلالان توسط حجره داران مورد بازدید و بررسی قرار گرفته است.
**فقط صدور فاکتور رسمی معتبر است
معاون حقوقی و پارلمانی سازمان تعزیرات حکومتی کشور نیز در این بازدید بیان کرد: به روسای اتحادیه ها اعلام کردیم که تنها فاکتور رسمی برای شعب معتبر است و همه مغازه ها نیز مکلف هستند قیمت ها را روی تابلو درج کنند.
رضا ملکی از مردم خواست تا در صورت مشاهده تخلف از مغازه داران با شماره 124 تماس گرفته و موضوع را اطلاع دهند.
این مقام مسوول در سازمان تعزیرات حکومتی کشور از کوتاه شدن دست دلالان با اجرای این طرح خبر داد و تاکید کرد که تا دست دلالان کوتاه نشود مشکل همچنان باقی خواهد ماند.
فتحعلی رحیمی معاف ادامه داد: اگر نرخ بالاتر از قیمت اعلام شده باشد فرد متخلف برای بار اول ارشاد و در صورت تکرار مشمول جریمه می شود.
**اختلاف قیمت چشمگیر در برخی حجره ها
سد معبر شدن تقریبا در همه حجره ها به چشم می خورد، جعبه های میوه و تره باری که فراتر از حریم قانونی حجره دار تعبیه شده که با اعتراض رییس کل تعزیرات حکومتی استان تهران همراه بود.
مورد تخلف دیگر مشاهده شده عدم درج قیمت بود که افرادی که در این حجره ها کار می کردند از بی اطلاعی از این طرح خبر داده و گفتند: در کاغذی از ما خواسته شده تا حریم را نگهداریم و چیزی از درج قیمت ها روی این کاغذ نوشته نشده بود.
خبرنگاران به همراه مسوولان به سالن 10 فاز یک که به حجره حاج علی اختصاص داشت رفتند. حاج علی همان کسی است که معمولا مضنه را او اعلام می کند و به اتحادیه می دهد.
** تفاوت فاحش قیمت در حجره
خواستیم ببینیم خودش تا چه حد موارد را رعایت می کند.
جالب بود، طبق برگه قیمتی که دست مسوول بازرسی میوه و تره بار جنوب تهران بود، قیمت فلقل دلمه ای 3000 تا 6000تومان بود اما قیمت درج شده در آنجا فقط 500 تومان بود و این اختلاف قیمت فاحش بسیار جای تعجب داشت.
**اینجا بارانداز ما است
غرفه داری با اعتراض به این طرح گفت: 23 سال است که این کار انجام می شود و اینجا بارانداز ما است که محمدی رییس کل تعزیرات حکومتی استان تهران خطاب به او گفت: اینجا بارانداز شما نیست، بلکه حریم مردم است و شما حق تجاوز به این حریم را ندارید.
محمدی خطاب به خبرنگاران ادامه داد: قسمت اعظم فضای سالن هایشان خالی است ولی اینها علاقه دارند در خیابان کاسبی کنند.
رییس کل تعزیرات حکومتی استان تهران همچنین گفت: قسمت بیشتر فاز کلاه سبزها خالی است و راننده ها و کاسب ها می توانند به آنجا بروند که البته باید به این موضوع نظم و سروسامان داد.
**ماهی پنج میلیون بابت پارک
یکی از راننده های نیسان در گفت وگو با خبرنگاران گفت: این روند بیش از 20 سال است که ادامه دارد و من ماهیانه پنج میلیون تومان بابت جای پارک ماشینم اجاره می دهم.
وی افزود: 10 تن گوجه بار دارم و اگر ماشین خود را بردارم این بار را به کجا ببرم و بفروشم.
این راننده جوان اضافه کرد: حجره داران چک ها را پیش پیش از ما می گیرند و با اجرای این طرح کلی باید خسارت بدهیم.
اولین بازدید از میدان مرکزی میوه و تره بار تهران به پایان رسید. این بازدید سه ساعت طول کشید.
به حجره داران و دلالان هشدارهای لازم داده شد و حتی در برخی موارد پلیس راهور راننده ها را جریمه کرد.
به ظاهر بازدید خوبی بود واگر این روند ادامه داشته باشد می توان به اجرای موفق آن امیدوار بود اما باید دید که چه کسی از ادامه کار خسته می شود، دلالان یا مجریان طرح و مسوولان اجرا!
از: لیلا اسماعیل نژاد
اجتمام (5)** 9317 ** 1569
16/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]