واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بحران توفان و ریزگردها مسوولان کشوری را نیز به سیستان کشاند زاهدان- ایرنا- اطلاع رسانی از وضع بحران توفان و ریزگردهای سیستان و بروز مشکلات و خسارات فروان ناشی از آن سبب شد تا شماری از مسوولان وزارتخانه ها، سازمانها و ستاد بحران کشور برای بازدید از مشکلات موجود، به این منطقه عزم سفر کنند.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در پی وقوع توفان های شدید مردادماه جاری در سیستان و ایجاد خسارات زیادی در این منطقه هیاتی متشکل از معاون وزیر کشور، رییس سازمان مدیریت بحران کشور، مسوولان سازمان حفاظت محیط زیست، منابع طبیعی و رییس بنیاد مسکن کشور هفته آینده برای بازدید از منطقه سیستان به این استان سفر می کنند.
ˈرضا اربابیˈ افزود: هیات یادشده قرار است در مدت دو روز ضمن بازدید از مناطق بحران زده از نزدیک با مسائل و مشکلات مردم اوایل آشنا شوند.
وی گفت: از آنجایی که امکانات سیستان و بلوچستان محدوده بوده و برای رفع برخی از مشکلات منطقه باید از امکانات ملی بهره گرفت سفر مسوولان ارشد و مشاهده خسارات و مشکلات از نزدیک زمینه تامین نیازمندیها را فراهم می کند که امیدواریم با سفر این هیات بخش زیادی از مشکلات مردم منطقه هر چه سریعتر برطرف شود.
وی اظهار داشت: بیشترین خسارات توفان سیستان به بخش کشاورزی وارد شده که بنا به اعلام سازمان جهاد کشاورزی استان تاکنون افزون بر 150 میلیارد تومان خسارت به این حوزه وارد شده است.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: علاوه بر بخش کشاورزی واحد های مسکونی، راهها، تاسیسات زیربنایی شامل آب و برق و بهداشت و درمان منطقه نیز دچار خساراتی شده است.
اربابی با بیان اینکه در زمان وقوع بحران گروههای متعدد امدادی در منطقه مستقر شدند، افزود: در این مدت پنج اکیپ هلال احمر، 14 اکیپ راه و شهر سازی و 14 اکیپ اداره برق با امکانات و تجهیزات مورد نیاز در محل حضور داشتند.
وی اضافه کرد: علاوه بر این، سه بیمارستان در زابل و زهک فعال و 16 پایگاه اورژانس با 34 دستگاه آمبولانس و یک دستگاه اتوبوس آمبولانس در منطقه مستقر شده و به مردم خدمات ارائه می دادند.
وی توزیع 45 هزار ماسک بین مردم منطقه سیستان در زمان بحران را از دیگر خدمات ارائه شده عنوان کرد.
وی گفت: استاندار سیستان و بلوچستان در سفر به منطقه سیستان 70 میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل بیمارستان تخصصی تنفسی به دانشگاه علوم پزشکی زابل اختصاص داد.
مدیر کل دفتر مدیریت بحران استانداری بیان کرد: زیر پوشش قرار دادن سه هزار هکتار از زمین های منطقه از سوی منابع طبیعی و اختصاص 10 میلیارد ریال به بنیاد مسکن برای ساماندهی و جمع آوری شن های روان در مجتمع محمد شاکرم زهک نیز از مهمترین دستاوردهای این سفر بود.
وی با بیان اینکه توفانهای ناشی از بادهای موسمی 120 روزه سیستان از دوم مردادماه به مدت یک هفته در شمال استان آغاز شده و سرعت آن بطور متناوب از 60 تا 100 کیلومتر در نوسان بوده است خاطر نشان کرد: کارشناسان در حال جمع بندی میزان خسارات وارده ناشی از بحران به بخش های مختلف منطقه هستند.
منطقه سیستان با پنج شهرستان زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز در 200 کیلومتری شمال زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده و هم مرز با ولایت نیمروز افغانستان است.
خشکسالی 15 سال گذشته و خشک شدن تالاب بین المللی هامون بادهای موسمی 120 روزه سیستان را به 160 روز در سال افزایش داده و سبب حرکت شن های روان و ریزگردها شده است بگونه ای که بعضا آلودگی هوا در این منطقه به چندین برابر حد استاندارد می رسد.
بر اساس پیش بینی اداره کل هواشناسی سیستان و بلوچستان وزش باد شدید در نواحی شمالی استان از فردا /پنجشنبه/ تا اوایل هفته آینده در شهرستانهای زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز موجب گرد و غبار و کاهش کیفیت هوا می شود.
انتظار می رود بیشترین سرعت وزش باد در بخشهای شمالی سیستان به 90 کیلومتر بر ساعت برسد. ک/3
7312 / 653
15/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]