واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: اسرائيل در غزه مرتكب جنايت جنگي شده است
مصر به هيئتهاي اسرائيلي- فلسطيني پيشنهاد تمديد آتشبس فعلي به مدت 48 ساعت ديگر را داد تا به اين ترتيب قاهره به صورت تدريجي عملا معبري را براي خروج تلآويو از مخمصه غزه باز كرده باشد.
مصر به هيئتهاي اسرائيلي- فلسطيني پيشنهاد تمديد آتشبس فعلي به مدت 48 ساعت ديگر را داد تا به اين ترتيب قاهره به صورت تدريجي عملا معبري را براي خروج تلآويو از مخمصه غزه باز كرده باشد. خروج از گرداب غزه پاياني براي هزينه گزاف حيثيتي- اقتصادي صهيونيستها نيست، چراكه تل آويو پيش روي خود تله گزارشهاي حقوق بشري و محاكمه بينالمللي ميبيند، به خصوص كه گزارشگر سازمان ملل صراحتا حملات اسرائيل به غزه را جنايت جنگي خوانده است ضمن آنكه اسرائيل چارهاي ندارد جز اعطاي امتيازاتي به طرفهاي فلسطيني براي تمديد آتش بسي كه امروز براي صهيونيستها حياتيتر از فلسطينيهاست.
هيئتهاي فلسطيني و اسرائيلي روز گذشته در ساعات اوليه حضور خود در قاهره با پيشنهاد مصريها براي تمديد دو روزه آتشبس مواجه شدند. يك مسئول مصري نيز اعلام كرد كه رسيدن به توافق آتشبس دائم نياز به مذاكرات گسترده دارد. مسئولان رژيم صهيونيستي نيز روز سهشنبه اعلام كردند كه تلآويو با برخي خواستههاي فلسطينيها از جمله بازسازي مجدد نوار غزه پيش از خلع سلاح مقاومت مخالف است اما گروههاي مقاومت و در راس آن دو جنبش حماس و جهاد اسلامي تأكيد كردهاند كه اين مسئله خط قرمز آنهاست. از طرف فلسطيني علاوه بر نماينده تشكيلات خودگردان فلسطين خليل الحيه و خالد البطش، دو تن از رهبران جنبش حماس و جهاد اسلامي فلسطين عصر سهشنبه به هيئت فلسطيني در قاهره پيوستند تا مذاكرات غيرمستقيم براي توافق آتشبس فراگير را با نظارت مصر آغاز كنند.
هيئت فلسطيني ليستي شامل خواستههاي فلسطينيان در مقابل آتشبس دائم را به طرف مصري ارائه كردهاند. اين خواستهها شامل بازگشايي گذرگاهها، بازسازي مجدد، دادن اجازه به صيادان فلسطيني براي انجام فعاليت خود، راهاندازي دوباره فعاليت فرودگاه غزه، احداث بندر و خواستههاي ديگر است.
همچنين فلسطينيان بر لزوم برگزاري كنفرانسي بينالمللي با رياست نروژ و مشاركت كشورهاي عربي و اسلامي، اروپا، ژاپن، امريكا، تركيه و روسيه براي فراهمسازي حمايت از بازسازي نوار غزه تأكيد دارند. روز سهشنبه رژيم صهيونيستي و فلسطين با آتشبس 72 ساعته توافق كردند كه امروز آخرين روز آن است در چنين شرايطي روزنامه «معاريو» از بروز اختلافاتي ميان وزراي كابينه رژيم صهيونيستي پيرامون نظارت تشكيلات خودگردان بر گذرگاه رفح و ارائه تسهيلات به مقاومت در اين مورد خبر داد.
روزنامه «معاريو» در يادداشت روز چهارشنبه خود نوشت: اختلافاتي در داخل كابينه رژيم صهيونيستي در مورد پيشنهاد مصر مبني بر ارائه تسهيلاتي در گذرگاههاي نوار غزه و واگذاري نظارت آن به تشكيلات خودگردان وجود دارد و تعدادي از وزرا و در راس آنها «آويگدور ليبرمن» وزير امور خارجه مخالف پذيرش اين طرح هستند.
معاريو افزود: اما وزرايي در كابينه هستند كه ميدانند در حال حاضر به جز تشكيلات خودگردان هيچ طرف بينالمللي مناسبي وجود ندارد. بر اساس اين گزارش «ياكوف پري»، رئيس سابق «شاباك» سازمان اطلاعاتي رژيم صهيونيستي در اين باره گفته است: در حال حاضر هيچ گزينه ديگري به جز گفتوگو براي رسيدن به راهحل وجود ندارد و تشكيلات خودگردان بخشي از هيئت فلسطيني مذاكرات قاهره است و «اسرائيل» بايد اصرار كند كه تشكيلات خودگردان بايد مسئوليت نظارت بر گذرگاه رفح را برعهده گيرد. پري در ادامه گفت: اسرائيل با امريكا و اتحاديه اروپا بر سر خلع سلاح طولاني مدت مقاومت به تفاهم رسيدهاند اما وزراي كابينه اتفاق نظر دارند كه اين موضوع اجرايي نيست. از سوي ديگر مصر تأكيد دارد كه هرگونه مذاكره درباره گذرگاه رفح بايد به طور دو جانبه ميان تشكيلات خودگردان و دولت قاهره باشد و ارتباطي به آتش بس ميان اسرائيل و گروههاي فلسطيني ندارد.
كري به دنبال رؤياي خلع سلاح مقاومت!
وزير خارجه امريكا كه تلاشهاي چند ماه گذشتهاش براي پيشبرد روند سازش عملا با اقدامات وحشيانه صهيونيستها از بين رفته است، روز چهارشنبه، در مصاحبه با شبكه «بيبيسي» بازهم از روياهاي خود گفت. به گفته جان كري آتشبسي كه هماكنون در غزه برقرار شده است بايد به مذاكرات گستردهتري با تمركز بر راهحل دو دولتي و همچنين خلع سلاح مقاومت بينجامد. كري در پاسخ به اين سؤال كه آيا از خواست فلسطينيان براي لغو محاصره غزه حمايت ميكند، ادامه داد: آنچه كه ميخواهيم انجام دهيم حمايت از خواست فلسطينيان براي بهبود زندگي آنها و رساندن غذا و بازكردن گذرگاهها و بازسازي و فراهم آوردن آزادي بيشتر براي آنها است. وي افزود كه اين آزاديها مسئوليت بيشتري را براي فلسطينيان در قبال صهيونيستها فراهم ميآورد و آن به مفهوم كنار گذاشتن موشكهايشان است.
پيلاي: حملات اسرائيل جنايت جنگي بود
كميسيونر عالي حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام كرد: قرائن بسياري وجود دارد كه نشان ميدهد اسرائيل در جريان حملات خود به غزه مرتكب جنايت جنگي شده است. به گزارش خبرگزاري نووستي، ناوي پيلاي، اعلام كرد:حمله به كاركنان و تجهيزات امدادرساني كه صرفا استفاده بشردوستانه دارد، تعرض به حقوق بينالمللي به شمار ميرود و حتي ممكن است جنايت جنگي نيز به حساب آيد. پيلاي خاطرنشان كرد: تاكنون شش مدرسه سازمان ملل متحد مورد هدف حملات اسرائيل قرار گرفته و در جريان اين حملات تعداد زيادي فلسطيني از جمله زنان و كودكان كشته شدهاند. در چنين شرايطي يك مقام وزارت خارجه رژيم صهيونيستي اعلام كرد كه تلآويو تصميم گرفته است كه با تحقيقات كميته شوراي حقوق بشر سازمان ملل در مورد حمله به غزه، همكاري نكند تا بارديگر اثبات شود كه رژيم اشغالگر قدس به هيچ يك از مناسبات بينالمللي وقعي نمينهد.
شوراي حقوق بشر سازمان ملل هفته گذشته در سايه حملات گسترده رژيمصهيونيستي به نوار غزه به تشكيل كميتهاي براي آغاز تحقيقات در مورد احتمال ارتكاب جرايم جنگي از سوي تلآويو رأي مثبت داد. روزنامه صهيونيستي يديعوت آحارانوت به نقل از يك مقام صهيونيست نوشت: «كميته بر اساس تصميم شورا تشكيل شده و گزارشي خواهد نوشت. اما اين كميته به طور خودكار بر اساس اكثريت ضداسرائيلي (اعضاي شورا) شكل گرفته و سؤال اين است كه آيا ما بايد با آن همكاري كنيم يا نه. ما با (ريچارد) گلدستون هم همكاري نكرديم و اين گزارش پس از مدتي از توجهات خارج شد.» گلدستون حقوقدان اهل آفريقاي جنوبي بود كه بعد از عمليات سال 2009 رژيمصهيونيستي عليه نوار غزه از سوي شوراي حقوق بشر سازمان ملل به تحقيقات در اين رابطه مأمور شد. وي در گزارش خود تأييد كرد كه صهيونيستها عمدا اهداف غيرنظامي را هدف ميگرفتند. در جريان آن عمليات، بيش از 1400 فلسطيني شهيد شدند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]