واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
کمیسر عالی حقوقبشر: اقدامات اسرائیل در غزه جنایت جنگی است
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت: بیتوجهی به قواعد بشردوستانه بینالمللی و حق حیات به شکل بهتآوری واضح است. این احتمال قویا وجود دارد که قوانین بینالمللی به ترتیبی نقض شده باشد که بتوان آن را جنایت جنگی دانست.
به این مطلب امتیاز دهید
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، "ناوی پیلای" کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در عین محکوم کردن حملات راکتی حماس گفته است که حملات اسرائیل به نوار غزه را میتوان "جنایت جنگی" تعبیر کرد. به گزارش شبکه دولتی انگلیس، "بی بی سی" (BBC)، همزمان با تلاشهای بینالمللی برای برقراری آتشبس، ناوی پیلای در نشست اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو گفته است تخریب خانهها و کشتن فلسطینیان این نگرانی جدی را به وجود میآورد که اسرائیل از زور بیش از حدی علیه فلسطینیان استفاده میکند. او گفته است: "بیتوجهی به قواعد بشردوستانه بینالمللی و حق حیات به شکل بهتآوری واضح است. این احتمال قویا وجود دارد که قوانین بینالمللی به ترتیبی نقض شده باشد که بتوان آن را جنایت جنگی دانست."
مقامهای رژیم صهیونیستی به تاکید اتهامات این چنینی را رد میکنند. از جمله سفیر اسرائیل در واشنگتن، دیروز در ادعایی مضحک گفت: «نیروهای مسلح این کشور باید به خاطر خویشتنداری غیرقابل تصورشان جایزه صلح نوبل بگیرند.» مطابق آمار رسمی حملات اسرائیل به نوار غزه در حدود دو هفته اخیر ۶۴۹ کشته بر جای گذاشته است که اکثر آنها غیرنظامی هستند. بیش از ١٠٠ کودک فلسطینی نیز در میان قربانیان است. در مقابل، شبه نظامیان حماس ٢٩ سرباز اسرائیلی را پس از آغاز عملیات نظامی اسرائیل کشتهاند. همچنین دو شهروند اسرائیلی غیرنظامی در حملات راکتی کشته شدهاند.
ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، گفت این حق کودکان و دیگر شهروندان اسرائیلی است که بدون ترس مدام از حملات راکتی زندگی کنند. بنا به اعلام سازمان ملل نزدیک به ١٢٠ هزار فلسطینی در روزهای اخیر از خانههای خود آواره شدهاند. بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، برای میانجیگری و برقراری آتشبس به خاورمیانه سفر کرده است. آقای بان در نشست مطبوعاتی مشترک با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از این کشور خواست "حداکثر خویشتنداری" را نشان دهد و افزود که "اقدام نظامی امنیت اسرائیل را در درازمدت افزایش نخواهد داد." او همچنین از طرف فلسطینی خواست سیاست "عدم خشونت، شناسایی اسرائیل و احترام به موافقتنامه های پیشین" را دنبال کند.
اسرائیل میگوید حملاتش را برای از میان بردن توان حمله راکتی حماس و نابود کردن شبکه تونلهای مورد استفاده آن ادامه خواهد داد. در مقابل حماس میگوید لغو محاصره غزه از شرایط پذیرش آتشبس است.
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان هم از این موضع حماس حمایت کرده است.
حمایت کشورهای مسلمان از غزه
به گزارش خبرگزاری مجلس ایران، رئیس مجلس ترکیه پیشنهاد کرده است که "روز قدس"، آخرین جمعه ماه رمضان، در کشورهای اسلامی عزای عمومی اعلام شود. چندین هیات پارلمانی از کشورهای اسلامی در نشستی مشترک بر حمایت از غزه تاکید کردهاند. یک هیات پارلمانی شش نفره از مجلس ایران قصد دارد به غزه سفر کند. حسن کامران، سرپرست این هیات است و اسماعیل کوثری و روحالله حسینیان در میان اعضای آن هستند. مقامهای ایرانی پیش از این نیز قصد داشتهاند به نوار غزه سفر کنند اما موفق نشدند. حماس از اسرائیل می خواهد که محاصره دیرین اقتصادی نوار غزه را بردارد و شماری از زندانیان فلسطینی را آزاد کند. محاصره غزه با هدف دور نگه داشتن سلاح و تروریست ها از اسرائیل صورت گرفته است. 104
۰۱/۰۵/۱۳۹۳ - ۱۸:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]