تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هر كس فكرش به جايى نرسد و راه تدبير بر او بسته شود، كليدش مداراست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844592685




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ارتباطات مجازی محدودیت های اطلاع رسانی را برداشته است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدرس علوم ارتباطات در روزنامه دریا مطرح کرد ارتباطات مجازی محدودیت های اطلاع رسانی را برداشته است بندرعباس- ایرنا - مدرس دانشگاه ودکترای علوم ارتباطات اجتماعی در مقاله چاپ شده در روزنامه دریا به مناسبت روز خبرنگار به موضوع اطلاع رسانی در عصر ارتباطات مجازی پرداخته و استفاده از تکنولوژی را زمینه ساز برداشته شدن محدودیت های اطلاع رسانی دانسته است.


به گزارش ایرنا، ˈسید رضا هاشمی زادهˈ در مقاله خود که چهارشنبه پانزدهم مرداد در این روزنامه چاپ شده آورده است: امروزه وسایل ارتباطی همیشه و درهر لحظه از شبانه روز در اختیار مخاطبان است و برخلاف ابزارهای ارتباطی گذشته که در یک محدوده زمانی خاص امکان برقراری ارتباط بین فرستنده و گیرنده را فراهم می ساخت، فناوری های نوین ارتباطی با از بین بردن محدودیت های زمانی، دسترسی به اطلاعات و پیام ها را همیشگی و دائمی نموده اند.
بدین ترتیب این فناوری ها اختیار و آزادی عمل بیشتری به مخاطبان داده اند تا اینکه در زمان دلخواه و مورد نظر به دریافت اطلاعات مورد نیاز اقدام نمایند.
ناهمزمانی در فناوری های ارتباطی جدید، زمان را در اختیار انسان ها قرار داده است. به عنوان مثال افراد در هر زمان که بخواهند می توانند پیام الکترونیکی خود را دریافت نموده و مشاهده نمایند و یا اینکه پیامی را برای سایران ارسال نمایند.
در سیستم های جدید ارتباطی دیگر لازم نیست تا افرادی که در ارتباط با هم هستند، در یک زمان خاص حضور داشته و درجریان ارتباط قرار گیرند. در واقع ناهمزمانی بخشی از انتقال کنترل از منبع گیرنده در سیستم ارتباطی است که در آن شرایط کنترل زمان در دست های گیرنده وجود دارد.
***ظرفیت بالای اطلاع رسانی: امروزه محدودیت هایی که در گذشته درخصوص اطلاع رسانی توسط وسایل ارتباطی وجود داشت از قبیل محدودیت جا در نشریات و محدودیت زمان در رادیو و تلویزیون از بین رفته است.
درحال حاضر فناوری های نوین ارتباطی حجم بالایی از اطلاعات را در کمترین فضای ممکن ذخیره و نگهداری می کنند و درهر زمان که نیاز باشد، آن را به مخاطبان ارائه می کنند.
حافظه های بسیار بالای رایانه ها امکان نگهداری وپردازش اطلاعات را فراهم می سازند و از طریق ˈبزرگراه های اطلاعاتیˈ و با استفاده از فناوری های نوینی همچون ˈفیبرنوریˈ آنها را به مخاطبان انتقال می دهند.
حجم اطلاعات رائه شده در فناوری های نوین ارتباطی تا حدی است که امروز شاهد ˈاضافه بار اطلاعاتیˈ هستیم به این معنا که میزان داده ها و اطلاعات به حدی است که شخص یا سیستم قادر نیست تا از تمامی آنها استفاده کندو یا آن را به جریان بیندازد.
یک نمونه از پیشرفت های اخیر در زمینه انتقال اطلاعات، شامل تکنولوژی افزایش پهنای باند امواج (مانند استفاده از الیاف نوری) برای ارسال و دریافت همزمان حجم عظیمی از اطلاعات گوناگون شنیداری، نوشتاری، داده ای و تصاویر است.
***فردی شدن: درعصر حاضر شاهد تفرق و پراکندگی مخاطبان انبوه هستیم، به طوری که مخاطبانی که در گذشته جهت کسب اطلاعات در یک جا جمع می شدند، امروزه هر کدام به طور جداگانه اقدام می نمایند.
فناوری های نوین ارتباطی اطلاعات را برای تک تک مخاطبان ارسال می نمایند و مخاطبان خود را نه به صورت جمع بلکه به صورت فرد در نظر می گیرند.
***کنترل از سوی مخاطبان: تا دیر زمانی، امکان برقراری و قطع ارتباط صرفا در اختیار فرستنده پیام بود، به طوری که هر گاه فرستنده اطلاعات اقدام به برقراری ارتباط می نمود مخاطبان قادر به دریافت اطلاعات بودند اما امروز به مدد فناوری های نوین مخاطبان نیز فارغ از محدودیت های زمانی و مکانی به اطلاعات مورد نظر دسترسی دارند.
***تکثیر و فراوانی: امروز ابزارهای ارتباطی به طرزی گسترده در سطح جامعه پراکنده شده و هر کس می تواند اقدام به ارسال و دریافت اطلاعات نماید.
پایگاه های اینترنتی و وبلاگ ها نمونه هایی از این فناوری ها هستند که در دسترس همگان قرار دارند .درحالی که در گذشته ابزارهای ارتباطی و اطلاع رسانی در دست عده ای خاص شامل صاحبان قدرت ونخبگان بود.
امروز همه افراد قادرند به انتشار دیدگاه ها و عقاید خود بپردازند. در واقع تک صدایی در عرصه رسانه های سنتی به چند صدایی در ˈعصر اطلاعاتˈ تبدیل شده است.
***نفوذ: فناوری های نوین ارتباطی باعث شده تا افراد جامعه تا حد زیادی حریم خصوصی خود را از دست بدهند. حریم و مرزهای ملی خصوصی کشورها معنی خود را از دست داده اند و اطلاعات با درنوردین مرزهای جغرافیایی به گوشه وکنار جهان رسوخ کرده و درخصوصی ترین حریم ها ی افراد وارد می شوند.
***تحرک: در گذشته افراد جهت استفاده از ابزارهای ارتباطی از محدودیت مکانی برخوردار بودند به این معنی که در یک مکان مشخص و ثابت می توانستند از ابزارهای ارتباطی بهره مند شوند اما امروز فناوری های نوین ارتباطی این امکان را فراهم ساخته اند تا افراد از هرجا حتی درحال حرکت و رانندگی ارتباط برقرار می کنند.
گوشی های موبایل، لپ تاپ ها و رایانه های جیبی اطلاعات را در حالت ها و مکان های گوناگون در اختیار افراد قرار می دهند.
***تمرکز زدایی: تمرکز زدایی یکی از پیامدهای تکنولوژی اطلاعات است که بیش از همه مورد اشاره قرار گرفته است.
تجلی تمرکز زدایی در موارد بسیاری از جمله انجام کار از راه دور ˈtele workingˈ، تولید از راه دورˈtele producingˈ، برگزاری کنفرانس از راه دور ˈtele confererencingˈ، خریداری مایحتاج از راه دورˈtele shopping ˈ و انجام امور بانکی از راه دور ˈtele banckingˈ قابل مشاده است.
***جهان گرایی: فناوری های جدید ارتباطی برخلاف وسایل ارتباط سنتی بعدی فراگیر و جهانشمول دارند. انواع مختلف این فناوری ها از قبیل شبکه های ماهواره ای و اینترنت امروزه ابعادی جهانی یافته اند و تمامی کره زمین را در برگرفته اند. دیدگاه جهانی فناوری های نوین ارتباطی، باعث شده تا اطلاعات به راحتی و با سرعت زیاد از مرزهای به شدت حفاظت شده عبور کند.
امروزه فناوری های ارتباطی، نظامی غول آسا و بسیار پرقدرت از وسایل ارتباطی گوناگون پدید آورده اند که تحت کنترل کشور خاصی نیست و نظارت، تصحیح مسیر و مداخله در فرایند سیاستگزاری وبرنامه ریزی آن کار بسیار دشواری است.
***تبدیل پذیری: خصوصیت دیگر رسانه های ارتباطی جدید، تبدیل پذیری است.امروزه به راحتی می توان پیام ها را از شکلی به شکل دیگر تبدیل کرد. به عنوان مثال می توان کلام را تبدیل به متن یا تبدیل به تصویر کرد. بااستفاده از این خصوصیت ، پیام در اشکال گوناگون از قبیل متن، صدا، تصویر وفیلم و یا ترکیبی از آنها تولید می شود.
***اتصال پذیری: از دیگر خصوصیات فناوری های نوین اتصال پذیری آنهااست. به این معنی که یکی فناوری ارتباطی به سادگی قابل اتصال به سایر فناوری ارتباطی به سادگی است. دراین حال قابلیت های فناوری های گوناگون به کمک همدیگر آمده و کار ذخیره، تولید و توزیع اطلاعات را آسانتر می سازد.
از نمونه های اتصال پذیری می توان به تصال دوربین های هندی کم به رایانه وتلویزیون و انتقال تصاویر به آنها اشاره کرد.
***فناوری های ارتباطی- اطلاعاتی نوین: انقلاب کنونی در فناوری ارتباطی – اطلاعاتی، روابط انسانی را به سطح جدید و پیچیده ای ارتقا داده است. فناوری ارتباطی – اطلاعاتی نوین، مهم ترین نیروی پویا در پیشبرد فرایند جهانی شدن و دگرگونی های جاری در فعالیت های انسانی است بویژه شبکه های الکترونیک که به نوعی زیرساخت اصلی جهانی شدن به شمار می رود.
بنابراین استدلال دیوید هلد و آنتونی مک گرو و بسیاری از پژوهشگران جهانی شدن، این فناوری ها مهم ترین عناصر تعیین کننده شاکله جهانی شدن است.
انقلابی که حول فناوری ارتباطی – اطلاعاتی به وقوع پیوسته، زمینه ساز تغییر پارادایم فناوری، از فناوری صنعتی به فناوری اطلاعاتی شده ، به طوری که امروزه میزان برخورداری کشورها از اطلاعات و فناوری های ارتباطی مبین مقدار قدرت آنها در عرصه بین المللی است. از این رو می توان اذعان داشت که فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی، منبع قدرت ملی و شاید به عنوان مهم ترین ابزار قدرت کشورها مطرح شده است.
در تعریفی که از فناوری های ارتباطی – اطلاعاتی شده است، آن را مجموعه های از ماشین ها، یعنی کامپیوترها، تلفن ها، داده پردازها، روباتها، ماهواره هاف تلویزیون های کابلی و غیره دانسته اند که از طریق نرم افزار، فعال می شوند.
مانوئل کاستلز (نظریه پرداز ارتباطات) نیز فناوری های ارتباطی – اطلاعاتی را مجموعه ای همگرا از فناوری ها و میکرو الکترونیکها، کامپیوتینگها (شامل ماشین ها و نرم افزارها) ارتباطات راه دور، مخابره و پخش الکترونیک های نوری می داند.
فناوری های نوین ارتباطی همانطور که پیشتر اشاره شد طیف وسیعی از اقسام تکنولوژی را در بر می گیرد که ویژگی همگی و عمده آنها مبتنی بر فضای مجازی بودن است.
پادکست ها، وبلاگ ها، شبکه های اجتماعی، اس ام اس و ... چنان امروزه در کنار ما حضور دارند که دیگر کسی را نمی توان یافت که با این فناوری ها سروکاری نداشته باشد. ارتباط گران کنونی به دلایل بسیار ساعات بسیاری از شبانه روز خود را با تکنولوژی های کنونی سر می کنند.ک/1
7195/668



15/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن