واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مقام مسوول در جمعیت هلال احمر: خبرنگاران تخریبچیان عرصه حوادث و رویدادهای جاری جامعه هستند تهران - ایرنا - رییس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر،خبرنگاران را تخریبچیان عرصه حوادث و رویدادهای جاری جامعه توصیف کرد و گفت: یک خبرنگار همچون یک تخریبچی در میدان «مین» ممکن است صدها مین را خنثی کند، اما فقط یک لحظه غفلت و بی توجهی او در اطلاع رسانی باعث انفجار خواهد شد.
«پیرحسین کولیوند» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی ایرنا ضمن تبریک فرا رسیدن 17 مرداد سالروز شهادت «محمود صارمی» خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی که به دست گروه متحجر طالبان در سال 1377 در افغانستان به شهادت رسید، افزود: خبرنگاران وجدان بیدار جامعه، سنگرسازن بی سنگر عرصه حوادث و پل ارتباطی میان مردم و مسوولان هستند.
وی با بیان اینکه خبرنگاری، یکی از حرفه های پر مشغله و پر هیجانی است که زیاد در جامعه به ظاهر نمود عینی ندارد، اما تولیدات خبری یک خبرنگار اعم از مصاحبه، خبر، گزارش و نظایر آن دنیایی از هیجان و التهاب را به همراه دارد، گفت: خبرنگاری حرفه ای است که در آن حوادث های شگرف و عجیب، اتفاق های غیر طبیعی و باور نکردنی و اخبار تلخ و شیرین رخ می دهد که همگی آنها باید به وسیله فردی که خبرنگار است بی کم و کاست با نهایت دقت و امانتداری به جهانیان انعکاس یابد.
رییس سازمان امداد ونجات جمعیت هلال احمر ادامه داد: خبرنگاری هرچند یک حرفه حساس، پر هیجان و پر التهاب است اما بواسطه مشقت ها و سختی هایی که از نظر فکری، روحی و جسمی یک فرد خبرنگار متحمل می شود، جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می شود.
کولیوند توضیح داد: وقتی که در روز هزاران هزار خبر، گزارش، مصاحبه و تصویر از اقصی نقاط دنیا توسط خبرنگاران جمع آوری، انعکاس و منتقل می شود، شاید هیچ اتفاق مهمی جز افزایش آگاهی و اطلاع رسانی جهانیان صورت نگیرد، اما حال تصور کنید، یک حادثه ای بزرگ همچون وقوع زلزله ای مخرب در کشوری، منطقه ای و دنیا رخ دهد، اینجاست که نقش حساس و خطیر خبرنگاران آشکار می شود.
کولیوند توضیح داد: بی دلیل نیست که حرفه خبرنگاری را به کار تخریبچیان میادین مین تشبیه کرده اند، زیرا در این جهان بزرگ رخ دادن یک اشتباه خبری با حجم عظیمی از وسایل و امکانات ارتباط جمعی، می تواند انفجاری مهیب تر از مین را در پی داشته باشد.
این مقام مسوول در سازمان امداد ونجات گفت: در این جهان پرحادثه که هر گوشه آن قومی و ملتی با فرهنگی خاص بسر می برد، روزانه هزاران حادثه طبیعی، غیر طبیعی و انسان ساخت رخ می دهد که اکنون با جهانی شدن و برداشتن مرزها و تبدیل جهان به یک دهکده جهانی جایگاه اطلاع رسانی پر واضح ارزش می یابد و حرفه خبرنگار با حساسیت بیش از گذشته اش نمود می یابد.
وی افزود: وقتی که ما در کسری از ثانیه از حوادث بوقوع پیوسته در آن سوی جهان و در ناشناخته ترین نقاط دنیا به وسیله اطلاع رسانی که توسط رسانه های جمعی و اینترنت صورت می گیرد مطلع می شویم، به ضرورت وجودی حرفه خبرنگاری اشرافیت پیدا می کنیم.
رییس سازمان امداد و نجات تصریح کرد: شاید برای هر حرفه ای یک استعداد خاص نیاز باشد و یک فرد بتواند با تلاش در حرفه خود موفق شود، اما برای یک خبرنگار دهها صفت بارز شخصیتی و اخلاقی لازم است تا یک خبرنگار فردی موفق و کارآمد در حرفه خود شود.
وی امانتداری، برای حفاظت و صیانت از آنچه حقیقت بی کم و کاست است را برای مطلع شدن مردم و مسوولان، از بارزترین صفات یک خبرنگار عنوان کرد.
کولیوند تیز بینی و واقع بینی برای دیدن واقعیت های تلخ جامعه را که ظرافت آنها گاهی ممکن است به اندازه تار مویی باشند، از دیگر خصوصیات ذاتی خبرنگاران رسانه های جمعی ذکر کرد.
وی هوشیاری و اقتدار، برای لحظاتی که ممکن است عده ای فرصت طلب با استفاده از زر خود بخواهند هویت انسانی یک خبرنگار را ارزش گذاری کنند مورد توجه قرار داد و گفت: بی شک در این وانفسا خبرنگارانی سربلند هستند که بهای کار خود را به هیچ زر و سیمی نفروشند.
رییس سازمان امداد ونجات گفت: صداقت و صراحت، صفاتی هستند که درستی و اساس یک خبر و حادثه را نمایان می کند و وقتی که صداقت باشد، واقعیتها بی کم و کاست بدون تحریف و سلایق شخصی در جامعه انعکاس می یابند و به راحتی می توان درمان درد را تشخیص داد و برای فلان مشکل چاره جویی کرد.
وی داشتن شم خبری که حسی برتری از پنج حس طبیعی است را از دیگر خصوصیات خبرنگاران عنوان کرد و گفت: شاید در جامعه هزاران هزار نفر از یک اتفاق روزمره در جامعه با خبر شده و بگذرند و هیچ توجهی به آن نداشته باشند، اما باز این خبرنگار است که با دارا بودن شم خبری می تواند به یک رویداد ارزش خبری دهد و آن را واگویه و بازروایی کند.
کولیوند، پاکی و خلوص، را از دیگر صفات بارز یک خبرنگاران ذکر کرد و گفت: یک خبرنگار باید پاکی و خلوص داشته باشد تا بتواند بی غل و غش بدون هیچ غرض ورزی شخصی با واقعیات برخورد کند و سعی در انعکاس آنچه حق است، داشته باشد.
وی افزود: همدردی با مردم، یکی دیگر از خصایص نیکوی انسانی در وجود یک خبرنگار است.
این مقام مسوول در جمعیت هلال احمر تاکید کرد: متانت و تربیت است که یک خبرنگار را ارزشمند می کند و وجهه انسانی و شعور والای تربیتی او را حتی در برخورد با افراد بد دهن انسانی وارسته و پاکباز معرفی کند.
وی یادآور شد: شاید اگر بتوان کوچکترین فعالیت های یک خبرنگار را برای آگاهی از یک خبر، جریان، یک حادثه و انعکاس واقعیت و کشف یک حقیقت به تصویر کشید و تصور کرد که وی برای بیان حقیقت با چه مخاطرات و مشکلاتی مواجه می شود، بیشتر با حساسیت کار خبرنگاری می توان آشنا شد.
اجتمام(4) ** 7029 ** 1071
15/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]