واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران استفاده ازظرفیت های گیاهان دارویی موجب توسعه اقتصادی مازندران می شود ساری - ایرنا - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی استان موجب ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ˈ محمد آزاد بختˈ عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران به قدمت طب سنتی در ایران اشاره کرد و افزود : از دو هزار سال تا نزدیک 200 سال قبل، عمده درمان در کشور بر اساس طب سنتی بوده است.
وی با اشاره به اینکه مازندران ظرفیت 200 نوع گیاه دارویی را داراست بیان کرد : در صورت آشنایی با استانداردهای آن و فراهم آمدن بازارهای متقاضی، می تواند در ایجاد اشتغال، درآمد و توسعه استان موثر باشد.
وی، کتاب قانون ابن سینا را یکی از معتبرترین منابع طب سنتی دانست و اظهار داشت: طب سنتی ظرفیت عظیمی در درمان ایجاد کرده است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه طب سنتی بر حسب شرایط اقلیمی کشورها به دو بخش علمی و اقتصادی تقسیم می شود گفت: بخش اعتقادی طب سنتی در کشورهای دیگر قوی بوده ولی طب سنتی در ایران علاوه بر بخش اعتقادی، بخش علمی آن بر اساس تجارب و نتایج ارایه شده، بیشتر است.
دکتر آزاد بخت با تاکید بر اینکه در طب سنتی گیاهان دارویی جایگاه عظیمی دارند، اظهارداشت : بیش از 80 درصد محتویات طب سنتی ایران گیاهی است و تنها کمتر از 20درصد را مواد حیوانی و معدنی تشکیل می دهند.
وی، به تفاوت مفهوم داروی گیاهی و گیاهان دارویی اشاره کرد و ادامه داد: تولید داروهای گیاهی به مانند سایر داروها با اساتید و متخصصان علوم پزشکی وافرادی است که دارو و اثرات آن بر بدن انسانها را به خوبی می شناسند.
وی ادامه داد: تولید گیاهان دارویی به مانند همه گیاهانی که کاشت و داشت و برداشت می شوند با متخصصان علوم کشاروزی است که می تواند ظرفیت مناسبی در بخشهای اقتصادی، اشتغالزایی و سرمایه ملی محسوب شود.
وی با اشاره به اینکه ایران یکی از بزرگترین صادر کننده گیاه شیرین بیان و کتیرا است اظهار داشت: با ارایه برنامه علمی، آشنایی با نحوه کاشت، داشت و برداشت اصولی و حضور فعال و کاربردی مسوولان در شناسایی و فراهم آوردن بازارهای متقاضی، می توان شرایط مناسبی را برای صادرات گیاهان دارویی مازندران به کشورها دنیا از جمله کشورهای عضو اکو فراهم آورد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با بیان اینکه گیاه گزنه ، دانه کنگر و خارمریم، زرشک، گل گاوزبان، آویشن، رازیانه تنها بخشی از ظرفیتهای گیاهان دارویی این استان به شمار می رود، افزود: دانه کنگر جزو 20 گیاه اول دنیاست که بومی مازندران و از کیفیت مطلوبی نسبت به سایر مناطق برخوردار است.
دکتر آزادبخت به کاربرد اسانسهای گیاهی در بخش اعظمی از مواد غذایی، آرایشی و بهداشت اشاره کرد و افزود : گیاهان بسیاری در ایران و مازندران وجود دارد که می تواند به عنوان اسانس از آن استفاده کرده و با استانداردسازی، امکان صادرات به سایر کشورها را فراهم کرد.
وی، ارتباط و تعامل مسوولان مازندران با رایزن فرهنگی کشورهای عضو اکو و شناسایی ظرفیت و بازارهای کشورهای متقاضی را در توسعه پرورش گیاهان دارویی و رواج گردشگری سلامت، موثر دانست و بیان کرد: باید شرایط بهتری برای کشت این گیاهان فراهم شود.ک/3
7330/608
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]