واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: انباشت اسناد سلامت در اتاق وزیر بهداشت تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ویترین اتاقم پر از سند های مختلف حوزه سلامت از نقشه راه گرفته تا سند سلامت است اما هیچگونه اتفاقی در زندگی مردم رخ نداده و آن چیزی که دیده ام همان قالب های گذشته است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دکتر سیدحسن هاشمی در مراسم افتتاحیه برنامه اجرای کمیته تخصصی تدوین کننده راهکارهای اجرایی سیاست های کلی سلامت افزود: 80 سند در حوزه سلامت وجود دارد که ظرف هشت سال نوشته شده اما سبک آنها یکی است و فقط عنوان آنها متفاوت است.
وی خاطر نشان کرد: سیاست های کلی نظام سلامت مهمترین منشوری است که در ایران وجود دارد و امیدواریم در جهت اجرای آن قدم برداریم اما مشکلی که مردم دارند این است که نمی دانند این سند ها چه سودی برای آنها دارد چرا که مردم می خواهند نتایج تدوین این را ببینند.
وزیر بهداشت ادامه داد: متاسفانه اغلب رفتارمان کلیشه ای شده و کارهای نمادی آغاز می کنیم و پس از آن غبار مانع دیدن اصل موضوع می شود در قوانین هم همین گونه است.
هاشمی تصریح کرد: در اینکه تدوین اسناد چقدر می تواند در رفع مشکلات مردم موثر باشد تردید وجود دارد ؛ مردم مشکلات زیادی در حوزه های مختلف پیشگیری، درمان و بیمه دارند و می دانیم امکان پیشرفت کشور بدون برقراری امنیت، آرامش و دانش و داشتن سیاست های سلامت محور میسر نیست.
وی اضافه کرد: سیاست های کلی نظام سلامت با هوشمندی تدوین شده و باید کاری کنیم تا مشابه قبل رفتار نشود. این در حالی است که در یکی دو ماه گذشته در همان مسیر قبلی قرار گرفتیم و جلسات نمادین برگزار شد و مسابقه ای بین ما و وزارت رفاه و بیمه برگزار شد که در پایانش نتیجه ای برای مردم حاصل نشد.
وزیر بهداشت تصریح کرد : تدوین سند سیاست های کلی نظام سلامت از سال 85 آغاز و در سال 92 درباره آن تصمیم گیری و سپس ابلاغ شد و اکنون در مورد بند های آن صحبت می شود. در واقع ما در حاشیه افتاده ایم و باید فضا را مثبت تر از قبل به پیش ببریم.
هاشمی تاکید کرد: باید کاری کرد تا سیاستمداران و نمایندگان مجلس به این باور برسند که سلامت در اولویت است.
وی یادآور شد: تدوین سیاست های کلی سلامت، برنامه کاری وزارت بهداشت را در 20 سال آینده نشان می دهد.
وزیر بهداشت گفت: خواهش من این است که کار را جدی بگیریم تا مشکلات حوزه حل شود و فرمایشات من روی زمین نماند.
وی با انتقاد از رفتار نمادین مسوولان به جای رفتار نهادی گفت: کشورهایی دارای شرایط جمعیتی و وسعت ما ، بسیاری از مشکلات حوزه سلامت خود را حل کرده اند بنابر این ما باید از تجربیات جهانی استفاده کنیم تا گره کار مردم باز شود و باید به نحوی تصمیم بگیریم که نظام سلامت متحول شود.
وزیر بهداشت گفت: در ابلاغ سیاست های نظام سلامت به مصوبات مجمع تشخیص مصلحت تاکید شده و می توانیم آن چیزی را که در صحن مجمع تشخیص مصلحت تایید شده را مبنای کار خود قرار دهیم و اگر اقتدار طلبی نکنیم به مردم فکر کنیم و خود را مسافر این حوزه بدانیم تکلیف مان روشن است و مجلس و دولت را می توانیم مجاب کنیم تا اعتبارات را افزایش دهند.
هاشمی با بیان اینکه اکنون منابع پایداری نداریم، افزود: این منابع فقط یک درصد است که آن هم با اعتراضات مواجه شده است؛ اعتبارات مربوط به هدفمندی یارانه ها نیز هنوز به طور کامل پرداخت نشده و پس از پنج ماه بدون مشکل نیستیم.
وی گفت: دستگاه ها باید بر عدالت تاکید کنند و از تجربه دیگران بهره بگیرند و باید بدانیم هر قدمی که بر می داریم سود و ضررش به مردم می رسد.
وزیر بهداشت افزود: روی اسناد بالادستی به خوبی کار شد. فضای خوبی وجود دارد. از این فرصت باید استفاده کرد و ظرف دو یا سه ماه آینده راهکار اجرایی آن باید تدوین شده تا مشکلات مردم کاهش یابد.
هاشمی خاطر نشان کرد: خمیر مایه برنامه ششم توسعه بزودی شکل گرفته و تدوین خواهد شد. در این میان باید بدانیم که تصمیمات و عملکرد ما بر روی تصمیم گیری های دولت و مجلس شورای اسلامی اثرگذار است و سود و زیان هر قدمی که بر می داریم، متوجه مردم کشورمان خواهد شد.
اجتمام(3)**9185**1436
13/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]