واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نعیمی با اشاره به یک ساله شدن دولت در گفت و گو با پانا تشریح کرد؛ بحران های منطقه ای و چالش های پیش روی دولت خبرگزاری پانا: کارشناس مسائل بین الملل با نقطه عطف خواندن جدا کردن سیاست های ارپا از امریکا در روابط چندجانبه با ایران، اظهار کرد: اروپایی که چشم بسته به دنبال امریکا بود امروز می بینیم که نگاهی مستقل و جدای از امریکا ارائه می دهد و شاید حتی در مواردی نسبت به پیروی از امریکا هم ابراز نگرانی می کند.ش
۱۳۹۳ دوشنبه ۱۳ مرداد ساعت 13:37
مصیب نعیمی کارشناس مسائل بین الملل در گفت وگو با خبرنگار سیاسی پانا در رابطه با عملکرد یک ساله دولت اظهار کرد: در امور کلان می توان گفت که دولت فعال بوده و نشاط خاصی را در رابطه با ارتباطات بین الملل شاهد بودیم. اما نباید از نظر دور داشت که تحولات و دگرگونی های منطقه در این دوره بسیار گسترده بود و با توجه به تبعات این بحران ها که در روابط منطقه ای تاثیر گذار است، شرایط پیچیده تری حاکم بوده است. وی ادامه داد: در این برهه با توجه به روشن شدن موضع برخی کشورها در بحران هایی که نقطه نظرات حتما در آن متفاوت است، و تاثیرگذاری سیاست های غرب در برخی کشورهای منطقه، شاید بتوان گفت نسبت به همسایه های اصلی مان به آن صورتی که پیش بینی می شد موفقیتی در کار نبود و آن هم به دلیل عدم وجود سیاست واضح و روشن از سوی طرف های مقابل بود که اکثر آنها تحت فشار غربی ها هستند.
نعیمی خاطرنشان کرد: اما در مجموع در سیاست خارجی و بین المللی کشور، می توان حرکت و گشایشی را مشاهده کرد و شاید بتوان چشم انداز مناسب و مثبتی بتوان دید اما با این وجود، بحران های منطقه ای یکی از چالش های پیش روی آینده سیاست خارجی کشور خواهد بود.
این کارشناس مسائل بین الملل عنوان کرد: روابط دوجانبه را نمی توان از بحران های منطقه ای و بحران هایی که خارج از چارچوب دوجانبه ما انجام می شود جدا کرد و قطعا موضع گیری ها در این رابطه نقش اساسی در ایجاد رابطه دارد.
وی ادامه داد: یعنی اگر در مساله سوریه، عراق، لبنان و یا فلسطین مواضع متضادی نسبت به برخی کشور ها داشته باشیم؛ این در توسعه روابط دوجانبه هم تا حدی تاثیرگذار است و نمی توان آنرا از نظر دور داشت. چشم انداز ما نسبت به منطقه، اشاره به منطقه ای عاری از خشونت و خالی از سلاح های کشتارجمعی و هرگونه سلطه بیگانه دارد. در حالی که چشم انداز آنها در منطقه به کنترل سرمایه ها و منابع زیرزمینی و به یغما بردن ثروت های منطقه بر می گردد که این دو نگاه متفاوت قطعا در مناسبات دو و چند جانبه منطقه ای تاثیرات منفی دارد و می تواند مانعی برای رسیدن به اهدافی که ما دنبال می کنیم باشد.
نعیمی اضافه کرد: از این رو در کلان می توان گفت سیاست ها فعال بوده اما بر این اساس دستاوردها بر اساس چشم انداز نبوده است.
وی با اشاره به این مطلب که در هر گونه فعالیت خارجی دو طرف قرار دارند متذکر شد: یک طرف ما هستیم که اهداف و چشم اندازمان برای خودمان روشن است. و سوی دیگر طرف مقابل است که غالبا نگاه و چشم انداز دو طرف می تواند در یک مسیر نباشد. یک سری منافع مشترک هم مانند تجارت و بازرگانی وجود دارد که خارج از بحث دولت و سیاست ها و تا حدی است که راهکارها اجازه دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی ضمن بیان این مطلب که هموار کردن مسیر، و بازکردن راه های بسته معمولا به آن دو نگاه بر می گردد تاکید کرد: آنجا که ما تفاوت زیاد داریم، چالش و تنگنا ها هم زیاد است. آنجاها که با آنها تضاد داشته ایم هم با توجه به منافعشان، مجبورند مسیرهای جدیدی را انتخاب کنند که این نقطه عطفی در روابط خارجی است و اروپایی که چشم بسته به دنبال امریکا بود امروز می بینیم که نگاهی مستقل و جدای از امریکا ارائه می دهد و شاید حتی در مواردی نسبت به پیروی از امریکا هم ابراز نگرانی می کند و یا حاضر به پذیرش از او نیست.
نعیمی در پایان این گفت و گو تصریح کرد: در کل چالش ها و تنش های بین المللی معمولا در این روابط نقش آفرین است و ما نکات مثبت زیادی دیده ایم و در نقاط منفی هم نمی توان به راحتی مسئولین را متهم کرد، چرا که اگر موفقیتی در یک نقطه نبوده به شرایطی که طرف مقابل ایجاد کرده بر می گردد. آنچه مهم است اعتماد به نفس و اعتقاد به مسیر درستی است که داریم و یکی از ابزارهای قوی برای سیاست ها و به ویژه سیاست خارجی ما بوده و به هر میزان که این اتکا به نفس بالاتر باشد، موفق تر خواهیم بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]