واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ تير ۱۳۹۳ (۱۰:۵۴ق.ظ)
مديرعامل شرکت منابع آب ايران؛ راهکارهاي پيش روي، براي تامين آب شرب محدود است مديرعامل شرکت منابع آب ايران گفت: در سال 84 که مديريت هاي استاني جاي شرکت هاي آب منطقه اي را گرفتند، مديريت يکپارچه منابع دچار مشکل شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، کاهش منابع آب کشور يکي از بزرگ ترين مشکلات کشور در قرن حاضر محسوب مي شود.
افزايش مصرف آب، هدر رفت منابع آبي به علت نبود سازه هاي مقاوم، سد سازي هاي بدون برنامه، تغيير اقليم، افزايش دماي هوا، خشک بودن 85 درصد وسعت ايران و هزاران دليل ديگر را مي توان براي وضعيت امروز کشور برشمرد اما شايد نبود برنامه ريزي در سيستم دولتي در برخي از دوران بيشترين ضربه را به حوزه آبي کشور زده است.
شايد شاهد اين مدعا خشک شدن تالاب ها و درياچه ها مختلف کشور در طي 15 سال اخير باشد که با تمام پيشرفت هاي ماهواره اي که در اين سال ها کرده ايم، نتوانستيم جلوي آنها را بگيريم.
اما چند سالي است که پديده انتقال بين حوزه اي و يا گرفتن انشعابات مختلف از برخي منابع، کار تامين آب را راحت و البته پر نگاه داشتن منابع محدود آبي را دشوار کرده است.
شايد جديد ترين حاشيه سازي در مورد انشعابات آبي از حوزه ها، مربوط به تونل کوهرنگ در اصفهان و چهارمحال بختياري باشد که حتي پاي وزير نيرو را به بهارستان کشاند.
برخي از کارشناسان بر اين عقيده هستند که اين نوع برداشت مي تواند به منابع آبي آسيب برساند و به همين دليل ميزان مخالفان برداشت هاي اين چنين بيش تر از موافقان اين کار است.
مهندس محمد حاج رسولي ها، مديرعامل شرکت منابع آب ايران در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاري موج در مورد برداشت و انتقال آب از منابع کشور گفت: يکسري از طرح هاي مورد بحث در دهه 70 و قبل از اينکه مبحث تخصيص و مديريت منابع آب تدوين و ارائه شود طراحي و اجرا شده است.
وي ادامه داد: مشکل طرح هاي دهه 70 بررسي حوزه به صورت نقطه اي بود و اين مهم باعث شد تا شرايط کل حوزه از بالا تا پايين مورد بررسي قرار نگيرد.
مدير عامل شرکت منابع آب ايران تصريح کرد: از ابتداي دهه 80 با ورود بحث تخصيص و نگاه يکپارچه به منابع آبي، عمدتا طرحي با ديد نقطه اي اجرا نشده است.
وي افزود: در سال 84 که مديريت هاي استاني جاي شرکت هاي آب منطقه اي را گرفتند، مديريت يکپارچه منابع دچار مشکل شد.
حاج رسولي ها با اشاره به وجود بيش از 15 حوزه آبخيزداري درجه 2 با شرايط ويژه در کشور، گفت: برخي از حوزه هاي آبخيز 5 تا 6 استان را تحت پوشش قرار مي دهند.
وي تاکيد کرد: از ابتداي سال 92 قرار شد حوزه هاي آبي را به جز مديريت، حسابداري نيز کنيم که اين بدان معني است که ميزان ورودي و خروجي و برداشت هاي هر رودخانه و حوزه آبي به طور دقيق محاسبه شود تا ديگر شاهد اتفاقات دهه 70 نباشيم.
مديرعامل شرکت منابع آب در ادامه به انتقاد برخي افراد در مورد انتقال آب از نقطه اي به نقطه ديگر براي تامين آب شرب اشاره کرد و افزود: اين صحبت که مي گويند انتقال هايي از اين دست که با هدف آب شربق انجام مي پذيرد بي برنامه بوده را قبول ندارم؛ زيرا از دهه 80 اساس برنامه ريزي وزارت نيرو بر تامين آب شرب کلان شهرها استوار بوده است.
وي ادامه داد: در اين برنامه ريزي ها قرار بر اين بود که هر کلان شهر به يک منبع مطمئن آبي متصل شود و در ادامه از همان منابع نيز آب شهرها و روستاهاي همجوار نيز تامين گردد.
حاج رسولي ها برخي از اين منابع مطمئن را به شرح ذيل اعلام کرد:
1) استان اروميه از آق چاي
2) استان فارس از درود زن
3) استان بوشهر از کوثر
4) استان مرکزي از کمال صالح
5) خراسان رضوي از سد دوستي
6) استان قم از دز
7) استان همدان از اکباتان
8) استان ايلام از ايلام
9) کهکيلويه و بوير احمد از کوهرنگ
10) استان تهران نيز از 5 سد طالقان، لار، لتيان، اميرکبير و ماملو
وي در پايان تاکيد کرد: وزارت نيرو براي تامين آب شرب شهرها و روستاها چاره اي جز انتقال آب از منابع آبي ساير مناطق نداشته و در حال حاضر نيز ندارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]