واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:
اردوغان:مسلمانان به هوش باشند، بوی فتنهای بزرگ میآید آن چه در حال وقوع است فتنهای بزرگ یا به عبارت دیگر غوغا و آشوبی است که هدف از آن کاشتن بذر نفرت و کینه در میان مسلمانان است.
نخست وزیر ترکیه در جمع دانشمندان اسلامی در استانبول سخنرانی کرد او در سخنان خود به نکات مهمی پرداخته است که قابل توجه است. مشروح سخنان وی در ادامه میآید. تحولات اخیر در جهان اسلام حساسیت ها را میان سنی و شیعه افزایش داده است. تا آن جا که تندروها در عراق و سوریه و جاهای دیگر به اسم اسلام اقدام به کشتن دیگران می کنند. تکفیری هایی که دیگر مسلمانان را متهم به کفر می کنند به اسم مذهب سنی یا شیعی دیگران را می کشند و ادعا دارند که کشته شدگان به دست آنها مخالف مبادی اسلام عمل کرده اند. چنین رفتارهای وحشیانه ای باید از سوی هم سنیان و هم شیعیان محکوم شود. تحولات اخیر در جهان اسلام باعث شد تا اسلام تاکید کند که همه اشکال تندروی و خشونت و تروریسم را رد می کند. اسلام به ما هوشیاری و اعتدال را آموخته است و ما را بر آن داشته تا در کارهایمان عادل و باشیم. همان طور که قرآن کریم نیز از مسلمانان خواسته است تا از صلح و عدل و مساوات برای همگان به طور مساوی پاسداری کنند. بر خلاف آن چه ادعا می شود که اسلام خشونت و تندروی را ترویج می کند، اسلام تنها از یک کلمه یعنی صلح بر خواسته است. اسلام به ما یاد داده است که با خودمان آشتی کنیم و با دیگر مردمان و دیگر گروه ها و همه کسانی که به خداوند باریتعالی اعتقاد دارند و همه مخلوقات روی زمین به خوبی رفتار کنیم. صلح در حقیقت از طریق ایمان و فضیلت و انجام کارهای خیر تحقق می یابد. و این بدان معنا نیست که شخص باید حتما مومن باشد. مسلمان آن کسی است که اسلام را از طریق اطاعت الهی محقق کند و با مبادی اخلاق جهانی همراه باشد. در این جا است که می توان گفت کسانی که خون افراد بی گناه را می ریزند مبادی اساسی قرآن و سنت نبوی شریف را زیر پا می گذارند. سنی و شیعه همگی به خدای واحد اعتقاد دارند و از سنت رسول او محمد (ص) تبعیت می کنند. نقاط مشترک هر دو مذهب بیش از نقاط اختلافی آنها است. همه ما رو به کعبه نماز می خوانیم و همه ما به مبادی عدالت و صلح و مغفرت و وحدت اسلام اعتقاد داریم و همه ما به حساب و کتاب بعد از مرگ معتقدیم. سنی و شیعه صدها سال است که در کنار یکدیگر زندگی کرده اند. اختلاف های تاریخی و قانونی میان آنها نمی تواند پایه خشونت و تندروی و تروریسم میان آنها شود. اساتید دانشگاه و دانشمندان و فیلسوف ها و راویان و رهبران روحی و اربابان کار و رهبران جوامع تلاش های بسیاری کرده اند تا خیر انسانی را افزایش دهند و سهمی در تبلور میراث فرهنگ اسلامی داشته باشند. این میراث از فرهنگ های دیگر تاثیر پذیرفته و نمونه ای از فرهنگ سیاسی تکثرگرا و هم زیستی مسالمت آمیز است.
به جای این که یکدیگر را بکشیم، مسلمانان وظیفه دارند در برابر بی عدالتی بایستند و برای مساوات تلاش کنند و با فقر و جهل و فساد و عقب ماندگی مبارزه کنند. لازم است که سنی و شیعه این میراث را حفظ کنند و هر دو برای دمیدن روحی تازه به آن تلاش کنند. رهبران سیاسی و دینی و اجتماعی باید نقشی فعال در آموزش مردم بر اساس صلح و وحدت و ترحم مطابق با آن چه در مقدسات اسلامی آمده است، داشته باشند. بر همه ما واجب است که همگی در برابر تندروی و خشونت و تروریسم که با دین ما در تعارض است و از شان آن کم می کند، بایستیم. درگیری های سیاسی در سوریه و عراق باعث مرگ صدها هزار نفر از انسان های بی گناه شده است. ترکیه تا آن جا که در توان داشته برای توقف این خون ریزی ها تلاش کرده است. ما همچنان به حمایت از مطالبات مشروع و قانونی ملت ها برای رسیدن به آزادی و عدالت و کرامت انسانی ادامه می دهیم. همان طور که مرزهایمان را برای استقبال از میلیون ها پناهنده سوری فارغ از هر گونه گرایش دینی یا نژادی یا طایفه ای آنها گشوده ایم. ما به شهروندان همه ادیان و مناطق جغرافیایی و مذاهب جهان کمک های انسانی می کنیم و این کار را بر اساس مسئولیت معنوی و سیاسی مان انجام می دهیم. آن چه در حال وقوع است فتنه ای بزرگ یا به عبارت دیگر غوغا و آشوبی است که هدف از آن کاشتن بذر نفرت و کینه در میان مسلمانان است. سنیان و شیعیان وظیفه دارند که در برابر این فتنه طایفه ای در صفی واحد بایستند و برای صلح و وحدت تلاش کنند. درگیری های دینی یا مذهبی هیچ دستاوردی جز از دست دادن دین و انسانیتمان در بر ندارد. درگیری های مذهبی تنها باعث افزایش مشکلات فعلی جوامع اسلامی می شود. به جای این که یکدیگر را بکشیم، مسلمانان وظیفه دارند در برابر بی عدالتی بایستند و برای مساوات تلاش کنند و با فقر و جهل و فساد و عقب ماندگی مبارزه کنند. بر ما واجب است که شهرها و کشورهایمان را به مراکز آموزش و نوآوری و ابتکار و زندگی مسالمت آمیز تبدیل کنیم. بر ما واجب است که بر اختلافاتمان غلبه کنیم و دریابیم که این اختلافات باعث تقویت یکی بر دیگری نخواهد شد. لازم است که درک کنیم چرا خداوند ما را متفاوت از یکدیگر آفرید، همان طور که خود در قرآن کریم گفته است: " یَا أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْنَاکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَأُنْثَیٰ وَجَعَلْنَاکُمْ شُعُوبًا وَقَبَائِلَ لِتَعَارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ إِنَّ اللَّهَ عَلِیمٌ خَبِیرٌ" (الحجرات ٤٩:٣). نزد مسلمانان سنی و شیعه موارد معنوی و مادی گوناگونی برای رسیدن به زندگی مسالمت آمیز و مرفه وجود دارد. هر کدام از ما حق دارد که برای رسیدن به تساوی و فرصت های اقتصادی و مشارکت های سیاسی تلاش کند. لازم است که اجازه ندهیم تندروها از شکایت های اجتماعی و اختلاف های سیاسی برای ایجاد دریایی از خون و ویرانی در کشورهایمان سوء استفاده کنند. فارغ از هر گونه مواضع سیاسی و اقتصادی یا مواضع اصلی کشورهایشان، سنیان و شیعیان وظیفه دارند در سراسر جهان بر مبادی اسلام و وحدت و رحمت اسلامی تمسک جویند چرا که این همان چیزی است که اسلام به ما یاد داده و انسانیت از ما خواسته است. منبع: النهار-ترجمه از دیپلماسی ایرانی
یکشنبه 12 مرداد 1393 14:32 بازدید:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]