واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به مناسبت هفته جهانی شیر مادر : تغذیه با شیر مادر یک عمر سلامتی تهران - ایرنا - شعارهفته جهانی تغذیه با شیرمادر امسال با عنوان ˈتغذیه با شیرمادر : یک عمر سلامتی ˈ است.
به گزارش ایرنا از سال 1990 تاکنون اول آگوست هر سال برابر با 10-16 مرداد 1393 به نام روز جهانی شیرمادر نام گذاری شده است. هدف از نام گذاری این روز تشویق مادران به تغذیه فرزندان خود با این موهبت الهی است .
دکتر احمد جنیدی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر گفت: شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامین بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است.
به گفته وی بسیاری ازآیات و روایات وارده در دین اسلام و در میان متون فقهی،بر اهمیت آن و حتی بر طول مدت شیردهی تاکید فراوان شده است .خداوند درسوره بقره، آیه 233 فرموده است: مادران ، فرزندان خویش را دو سال تمام شیر دهند، برای کسی که میخواهد شیر دادن را کامل کند.
وی ادامه داد: هفته جهانی تغذیه با شیرمادر فرصت مناسبی برای بسیج اطلاع رسانی و ارتقاء آگاهی های عموم در زمینه تغذیه شیرخواران با شیر مادر و تقویت فعالیت های این برنامه در طول سال را فراهم می کند .
در همین راستا کمیته کشوری تغذیه با شیرمادر ،ˈ تغذیه با شیرمادر : یک عمر سلامتی ˈ را به عنوان شعار ملی امسال انتخاب نموده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص این شعار گفت : شعار ˈ تغذیه با شیرمادر : یک عمر سلامتی ˈ در راستای 8 هدف توسعه هزاره ((MDGs: Millennium Development Goals در برنامه تغذیه با شیرمادر ؛ به تحلیل نقاط ضعف برنامه ، موانع و چالش ها و برنامه ریزی برای ارتقاء فعالیتها ، در هر دانشگاه می پردازد.
وی هشت هدف توسعه هزاره را نام برد و گفت : ریشه کنی فقر و گرسنگی ، تامین آموزش ابتدائی همگانی، ترویج مساوات جنسیتی و توانمندسازی زنان ، کاهش مرگ و میر کودکان ، ارتقا سلامت مادران، مبارزه با ایدز HIV، مالاریا ، وسایر بیماریها ، تضمین پایداری محیط زیست و تکامل مشارکت جهانی برای توسعه ، 8 هدف توسعه هزاره می باشند که با حفظ ، حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر ، می توان در هر یک از اهداف توسعه هزاره بطور قابل توجهی مشارکت داشت.
عضو هیات علمی دانشگاه ایران از تغذیه انحصاری با شیر مادر و تغذیه تکمیلی بعنوان مداخلات کلیدی در جهت ارتقاء بقای کودکان نام برد و گفت : این مداخلات به طور بالقوه می تواند سبب ارتقای 20% سطح سلامت کودکان زیر پنج سال گردد. .
جنیدی از عقد تفاهم نامه وزارتخانه با دانشگاه علوم پزشکی ایران در خصوص ایجاد مرکز کشوری آموزش تغذیه با شیرمادر در بیمارستان شهید اکبرآبادی و ایجاد بیمارستان نمونه دوستدار کودک در این مرکزخبر داد.
همچنین وی دریافت لوح دوستدار کودک توسط بیمارستان های فیروزگر و بهمن و انتخاب بیمارستان خیریه غیاثی، بعنوان بیمارستان نمونه دوستدار کودک را از دیگر دستاوردهای این دانشگاه در برنامه شیر مادر در سال 93 برشمرد.
علمی **1354**1599
12/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]