واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: باز هم گرد و خاك زيستمحيطي مسئولان!
دكتر سعيد متصدي، معاون انساني سازمان محيطزيست روز گذشته در خصوص جزئيات اصلاح لايحه هواي پاك به «مهر» گفته است: در اين لايحه جرائم و مجازاتهاي آلايندگي هوا براي افزايش بازدارندگي در برخي موارد تا سه برابر افزايش يافته است.
دكتر سعيد متصدي، معاون انساني سازمان محيطزيست روز گذشته در خصوص جزئيات اصلاح لايحه هواي پاك به «مهر» گفته است: در اين لايحه جرائم و مجازاتهاي آلايندگي هوا براي افزايش بازدارندگي در برخي موارد تا سه برابر افزايش يافته است. خاستگاه لايحه هواي پاك از سال 1374 در خصوص نحوه جلوگيري از آلودگي هوا تنظيم شده بود كه با توجه به گذشت 20 سال از زمان تنظيم آن لازم بود يكسري اصلاحات روي آن انجام شود كه شامل حذف موادي كه ديگر كاركرد ندارند و اضافه كردن مواد جديد به آن بود و در نهايت از سال 91 مركز پژوهشهاي مجلس اعمال اصلاحاتي بر اين لايحه را آغاز كرد كه اين فعاليتها منجر به ارائه طرحي در كميسيونهاي مختلف مجلس شد.
دكتر متصدي در ادامه اظهاراتش به محورهاي اساسي اين لايحه كه مشتمل بر كاهش مدت زمان معاينه فني خودروها از پنج به سه سال، پايش منابع خانگي آلاينده هوا، رصد بيماريها و مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا، تكميل شبكههاي پايش امواج و پارازيتها، افزايش سه برابري مجازاتهاي آلودگي هوا، ارتقاي استاندارد خودروها به يورو 5 ظرف چهار سال، توجه ويژه به ريزگردها و آلايندههاي طبيعي هوا ميباشند، اشاره كرده است كه به نوعي توضيح واضحات ميباشد؛ چراكه حكايت لايحه هواي پاك مصداق همان مثنوي هفتاد من كاغذي است كه به قول آقاي متصدي 20سال از آغاز تنظيم آن گذشته است! و در اين رهگذر هر از گاهي با فزوني گرفتن آلايندهها و غلظت آلودگي هوا هر اداره و ارگان و سازماني اين لايحه يا همان پرونده عهد عتيق را با انگيزهاي نمايشي علم كرده، گرد و خاك از سر و روي آن تكانده و به فراخور تغيير مناسبات و مناسبتها، تبصرهاي به آن افزوده و مادهاي و بندي از آن كم كرده و باز اين لايحه را كه به دفتر خاطرات وزرا و وكلا شبيهتر است به امواج بوروكراسي اداري سپرده به اميد آنكه روزي اين لايحه به بار بنشيند و منشأ خير گردد براي مردمي كه با نگاههاي ملتمسشان از وزرا و وكلا و مسئولاني كه با خواست آنان بر اريكه قدرت نشستهاند، انتظار فرج دارند !
اما شاهد مثال اين ادعا، اظهارات سيد راضي نوري، عضو كميسيون كشاورزي مجلس در روز 11 آبان 1392است كه با تيتر جنجالي «دورخيز مجلس براي رفع مشكل آلودگي هوا» مدتي تيتر اول رسانههاي كشور بود كه از آن به عنوان «طرح مبارزه با ريزگردها و كنترل آلودگي هوا» نام برده بود. نوري در بخشي از اظهاراتش گفته است: طرحي كه قبلاً بوده فقط در مورد آلودگي هوا بوده است اما پنج يا شش سال است كه مشكل ريزگردها نيز به اين مسئله اضافه شده و كميسيون كشاورزي پيگير آن است.
نماينده مردم شوش ميافزايد: اين طرح به صورت كارشناسي با حضور نمايندگاني از راهنمايي و رانندگي، سازمان محيط زيست، وزارت صنعت و معدن، وزارت راه و شهرسازي، سازمان هواشناسي و ارگانهايي كه با آلودگي هوا در ارتباط هستند، پيگيري ميشود. همچنين مواردي كه در اين طرح مورد بحث و بررسي قرار ميگيرند، استاندارد شدن سوخت و استفاده از سوخت يورو 4 است. همچنين كم شدن فاصله زماني بين معاينات فني كه قبلاً پنج سال بود نيز در دستور كار قرار دارد. نظارت راهنمايي رانندگي، محيط زيست و معاينههاي فني و سوخت يورو 4 از موارد ديگري هستند كه در اين طرح گنجانده شدهاند. همچنين اگر كارخانهاي از نظر تأمين نكردن اين موارد، سوخت يا مسائلي مثل اين دچار مشكل باشد نيز در اين طرح لحاظ شده است و در نهايت آلودگي مربوط به خودروها، موتورسيكلتها، آلودگي هستهاي راديو اكتيوي، آلودگي شيميايي و كارخانجات و آنچه ميتواند به معني آلودگي هوا محسوب شود در اين طرح ديده شده است. وي در پايان تصريح ميكند: بررسي اين طرح ممكن است يك يا دو ماه ديگر در مجلس به طول انجامد كه روزنامه «جوان» پس از پايان يافتن فرصت دو ماهه با نمايندگان مرتبط با اين طرح از جمله سيد راضي نوري تماس حاصل نمود تا نتيجه بررسيها را به سمع و نظر مردم برساند اما متأسفانه هيچ جواب صريح و روشني در اين خصوص دريافت نشد.
نویسنده : علي خداييبيجاري
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۴۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]