تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): آيا به شما بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828770522




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمریکا و طرح «مارشال»؛ بازسازی افغانستان پرهزینه‌تر از اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آمریکا و طرح «مارشال»؛ بازسازی افغانستان پرهزینه‌تر از اروپا
کد خبر: ۴۲۱۸۹۳
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۰ - 02 August 2014


اداره بازرسی عمومی آمریکا برای بازسازی افغانستان در گزارشی اعلام کرد: آمریکا بیشتر از طرح مارشال که سبب احیای اروپای پس از جنگ جهانی دوم شد؛ برای بازسازی افغانستان هزینه کرده است.

به گزارش تسنیم، اداره بازرسی عمومی آمریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در گزارش تازه‌اش با اشاره به سیاست اشتباه این کشور در افغانستان اعلام کرد: آمریکا بیشتر از طرح مارشال که سبب احیای اروپای پس جنگ جهانی دوم شد؛ برای بازسازی افغانستان هزینه کرده است.

بر اساس گزارش اداره سیگار، تخصیص بودجه آمریکا برای افغانستان اکنون به 109 میلیارد دلار رسیده است در حالی که این کشور در طرح مارشال برای کشورهای اروپایی 103 میلیارد دلار  طی سال‌های 1948 تا 1952 کمک کرده بود.

همچنین سیگار با نگاه مقایسه‌ای در مورد طرح مارشال و هزینه‌های کنونی آمریکا در افغانستان نوشته است: در زمان اجرای طرح مارشال، تولید ناخالص آمریکا در سال 1948 حدود 2 هزار میلیارد دلار بود و تولید ناخالص اکنون این کشور 13 هزار تا 15000 هزار میلیارد دلار است.

بر اساس این گزارش، هزینه‌های کنونی آمریکا در افغانستان سود زیادی نصیب این کشور نمی‌کند به همین سبب موانع زیادی بر سر راه صلح و ثبات افغانستان وجود دارد که باید رفع شود.

گزارش افزوده است: به عنوان نمونه نیمی از هزینه‌های آمریکا در افغانستان باید در روند بازسازی نیروهای نظامی این کشور هزینه شود در حالی که در طرح مارشال به اقتصاد اروپا و نه به بازسازی نیروهای نظامی این اتحادیه کمک صورت گرفت.

از سوی دیگر این هزینه‌های گزاف آمریکا بدون هدف به مصرف رسیده و یا صرف پروژه‌هایی که از قبل در مورد ضرورت اجرای آن تحقیق و بررسی نشده به مصرف رسیده است.

بر اساس یافته گزارش سیگار، یکی از موارد نادرست هزینه‌ها، تجهیزات ذخیره‌سازی است که 2.89 میلیون دلار هزینه برداشته است اما سال‌ها در افغانستان بلا استفاده باقی مانده استف بنابراین مواردی از آنچه ذکر شد نشان می‌دهد که راه حل‌های مالی آمریکا برای مشکلات داخلی و بین‌المللی با شکست‌ روبرو بوده است.

این در حالی است که مقامات آمریکایی می‌گویند: بهره بردن موثر از پول در حل مشکلات مورد نظر این کشور بسیار مهم‌تر از این است که حجم زیادی از پول صرف حل آن شود.

به ادعای این گزارش، «سهل انگاری در نظارت»  بر سلاح‌های تحویلی آمریکا به دولت افغانستان از مهم‌ترین نگرانی‌های آمریکا است زیرا احتمال دسترسی گروه طالبان این سلاح‌ها وجود دارد همچنین باوجودی که ارتش افغانستان بیشتر از روحیه و نظم تاثیر می‌پذیرد و به سرنوشت عراق دچار نخواهد شد اما مشکلات بخش نظامی این کشور تنها با پول حل نمی‌شود و نیازمند همکاری پاکستان است.

به نظر می‌رسد که بهترین راه حل برای صرف هزینه‌ها در افغانستان پرسش از مردم محلی  است که از جزئیات نیازهای‌شان آگاهند تا این که برنامه‌ریزی مالی و نیاز سنجی بدست مقامات آمریکایی باشد؛ به عنوان نمونه، یکی از بزرگترین اشتباهات را وزارت کشاورزی آمریکا در افغانستان انجام داده و 34.4 میلیون دلار را برای پروژه کاشت سویا در مناطق شمالی این کشور به مصرف رسانده است در حالی که این نوع کاشت متناسب با شرایط و نوع کشاورزی این مناطق نبوده است.

با این حال، افغانستان راه طولانی را برای تقویت دولتش در پیش رو دارد؛ دولتی که پیش بینی کرده است؛  درآمد امسال این کشور به 2.8 میلیارد دلار خواهد رسید در حالی که میزان هزینه‌های آن به 7.6 میلیارد دلار می‌رسد. بنابراین افغانستان هنوز برای تامین نیازهای مالی خود به کمک‌های خارجی نیاز دارد و این مشکل از آنجا نشات میگیرد که دولت افغانستان در همه بخش‌های این کشور حضور فعال ندارد و بسیاری از مردم نیز مالیات پرداخت نمی‌کنند.

این در حالی است که وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» تخمین زده است که افغانستان به 370 هزار نیرو نیاز دارد و هزینه های آن‌ها 3 برابر کل درآمد داخلی دولت این کشور است.

با توجه به این که هنوز یک دولت مردمی در افغانستان شکل نگرفته، شخصیت های افغانستانی و آمریکایی باید چاره ای بیندیشند که با رهبران قبایل و نظامی‌های این کشور مذاکره شود و از آن‌ها در تشکیل یک ارتش ملی برای برقراری ثبات در این کشور کمک بگیرند. اگرچه که به گفته حامد کرزی جنگ علیه یکدیگر یکی از شیوه های پیروزی در بخش‌های سیاسی و نظامی است.

از سوی دیگر در مورد این که آمریکا این هزینه‌های سرسام آور را در افغانستان با سود اندک انجام می‌دهد؛ می‌توان به تلاش برای شکل دهی دولت ناکارآمد و غیر قابل اعتماد اشاره کرد. به عنوان نمونه قدرت‌های محلی بیشتر از دولت می‌توانند به پیشرفت و صلح و ثبات در این کشور نقش ایفا کنند..











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن