محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852335909
شیر مادر، غذای آسمانی برای کودکان زمینی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شیر مادر، غذای آسمانی برای کودکان زمینی سمنان - ایرنا - سه پیمانه پودر سفید، یک شیشه آب جوش، در شیشه را می گذاری و یک تکان شدید ... غذا آماده است، در حالی که روی قوطی آن پودر سفید نوشته: بهترین غذا برای نوزاد شیر مادر است.
در سوی دیگر کودک است که بهترین غذا برای او در آغوش مادر شیره جان اوست، همه اطرافیان با شادی به نوزاد نگاه می کنند که چطور با آن همه کوچکی مادر را می شناسد و در آغوشش آرام می گیرد و مادر است که با تغذیه نوزاد، زیباترین لحظه های زندگیش را می گذراند.
برنامه ترویج تغذیه با شیر مادر از سال 1370 در کشور برنامه ریزی و اجرا شد.
بر اساس این برنامه، شیر دادن به نوزاد تا دو سال و هم اتاق بودن مادر و نوزاد در بیمارستان، در دستور کار متولیان امر قرار گرفت و بیمارستان های دوستدار کودک هم بر همین اساس شکل گرفت.
در قالب این برنامه، نوزادان باید تا شش ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر داشته باشند.
شیر مادر از لحاظ تغذیه ای کامل است و تمام انرژی، مواد مغذی و مایعات مورد نیاز شیرخوار را در شش ماه اول فراهم می کند.
بنابراین نوزاد در این مدت به جز شیر مادر به هیچ ماده غذایی دیگری نیاز ندارد و تنها موادی که خوراندن آن به کودک در این مدت مجاز هستند، ویتامین های A و D است.
ˈندا خاتونیˈ پزشک ماما با بیان اینکه مادران باید پیش از زایمان برای آغاز شیردهی نیز آمادگی جسمی و ذهنی پیدا کنند، افزود: فرایند شیردهی باید هرچه زودتر پس از زایمان شروع شود، این زمان بسته به حال عمومی مادر و نوزاد بین نیم ساعت تا دو ساعت پس از زایمان متغیر است ولی نباید شیردهی را بیشتر از این به تعویق انداخت.
وی با بیان اینکه خوراندن شیر نخست یا آغوز به نوزاد بسیار مهم و حیاتی است افزود: در برخی موارد مادر بخاطر خستگی ناشی از فرایند زایمان، تمایلی به شیردهی ندارد ولی باید دانست که آغوز که شیری غلیظ و زردرنگ است و در نخستین روزهای پس از زایمان ترشح می شود، حاوی درصد بالایی پروتئین و املاح است که به تقویت سیستم ایمنی بدن نوزاد کمک و او را از ابتلا به عفونت ها حفظ می کند.
یافته های علمی نشان می دهد: شیر مادر نوزاد را در برابر سرطان های دوران کودکی، مننژیت، دیابت و انواع عفونت ها محافظت می کند.
ضریب هوشی نوزادانی که شیر مادر می خورند حدود سه برابر بیشتر از سایر نوزادانی است که شیر مادر نمی خورند.
تا چند سال پیش حدود 50 درصد مادران در ایران، نوزادان خود را تا شش ماهگی با شیرخود تغذیه می کردند، اما اکنون این آمار به حدود 22 درصد کاهش یافته است در حالی که این آمار در کشورهای غربی که دارنده معروفترین کارخانه های تولید شیر خشک هستند 30 درصد اعلام شده است.
مفهوم این کاهش تغذیه انحصاری نوزادان با شیر مادر یعنی ضعف در تکامل هوشی و استعداد کودک، آسیب پذیری او در برابر بیماریهای جسمی به خصوص گوارش، بیماریهای عفونی، تنفسی و افزایش خطر پذیری آنها در برابر بیماریهای غیرعفونی و اختلالات عاطفی، ادراکی و شناختی است.
ˈرعنا سادات مرتضاییˈ متخصص نوزادان گفت: بر اساس اصول تغذیه با شیر مادر، شیر دادن به نوزادان باید حداکثر پس از زایمان شروع شود، اما در ایران این میزان گاهی تا 9 ساعت پس از زایمان به تأخیر می افتد و در این مدت نوزاد با موادی مثل آب قند و شیر خشک تغذیه می شود.
مرتضایی بهترین زمان برای آغاز شیر دهی مادر را در نهایت یک تا دو ساعت بعد از زایمان عنوان کرد و افزود: هم اتاق بودن مادر و نوزاد، تماس پوستی و چشمی آن دو بخصوص در ساعات اولیه تولد در حفظ و تداوم شیردهی و رشد جسمی، عاطفی و ثبات روانی کودک تاثیر بسزایی دارد.
علاوه بر این شیر مادر به عنوان واکسنی طبیعی نوزاد را تا دو سالگی از ابتلا به بسیاری از ضعف ها و بیماری ها مصون نگه می دارد.
ˈآزاده علیفرˈ متخصص اطفال با بیان اینکه شیر مادر خطر ابتلا به برخی بیماری ها در بزرگسالی را کاهش می دهد، افزود: نوزادانی که با شیر مادر تغذیه می شوند در بزرگسالی کمتر در معرض ابتلا به دیابت، بیماری های گوارشی، شب کوری، افزایش کلسترول خون، آسم و آلرژی، کم کاری تیروئید، عفونت گوش، پوسیدگی دندان ها و کمبود آهن هستند.
وی افزایش ضریب هوشی، افزایش وزن و قد و توانایی حرف زدن در موعد مقرر را از مزایای تغذیه با شیر مادر عنوان کرد ،گفت : اسیدهای چرب اشباع نشده در شیر مادر عامل تکامل عصبی و افزایش حداقل سه درجه ای ضریب هوشی کودک است.
این پزشک اطفال، کاهش 25 درصدی ابتلای نوزاد به بیماری اسهال و مرگ ناشی از آن و نیز کاهش 50 درصدی احتمال بستری شدن کودکان را از سایر امتیازات تغذیه نوزادان با شیر مادر در مقایسه با شیر خشک دانست.
البته این فقط نوزاد نیست که از تغذیه با شیر مادر نفع می برد. تحقیقات پزشکان نشان می دهد مادرانی که به نوزادان خود شیر می دهند، ضمن بهبودی سریعتر از خطر ابتلا به افسردگی پس از زایمان هم حفظ می شوند.
ˈپریسا باباییˈ کارشناس مرکز بهداشت سمنان با بیان اینکه احساسات مثبت نسبت به نوزاد در مادرانی که شیر می دهند قوی تر است ،افزود: مادران شیرده تمایل بیشتری به ارتباط متقابل با کودک دارند و این موضوع به آرامش روانی آنها کمک می کند.
وی از بین رفتن سریع اضافه وزن ناشی از بارداری را یکی از آثار شیردهی عنوان کرد و افزود: در مادران شیرده احتمال ابتلا به سرطان پستان و پوکی استخوان هم کاهش چشمگیری دارد.
به گفته وی، بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان دستگاه تناسلی در مادران شیرده کمتر اتفاق می افتد و از لحاظ ظاهری هم مادران شیرده از زیبایی اندام بیشتری برخوردارند زیرا تغذیه با شیر به طور تدریجی از وزن مادر می کاهد.
ˈملیحه ساجدیˈ کارشناس مشاوره هم گفت: مادرانی که نوزاد خود را با شیر خودشان تغذیه می کنند، از لحاظ عاطفی رابطه عمیقی با کودکان خود برقرار کرده و این امر موجب می شود که کودک آزاری توسط این مادران کمتر اتفاق افتاده و در ابعاد وسیع تر بنیان خانواده ها نیز مستحکم تر شود.
علاوه بر همه مسائل آموزه های دینی نیز بر تغذیه نوزاد با شیر مادر تاکید دارد به گونه ای که حضرت علی (ع) می فرماید: ˈبرای طفل هیچ غذایی بهتر و با برکت تر از شیر مادر وجود ندارد.ˈ
حضرت رسول اکرم (ص) هم از پاداش شیردهی چنین یاد می کنند که هنگامی که مادر نوزادش را شیر می دهد، در برابر هر مرتبه شیر دادن ثواب آزاد کردن یک بنده در نامه عملش نوشته می شود.
اما به هر حال مادرانی هستند که به رغم میل باطنی توانایی تغذیه نوزاد با شیر خود را ندارند، مادران مبتلا به بیماری های مزمن و صعب العلاج نظیر سل فعال، تیفوئید، عفونت چرک زای سینه، بیماری های کلیوی قلبی، کبدی و سوختگی شدید و مادرانی که از داروها و مواد رادیواکتیو نظیر داروهای ضدسرطان، بروموکریپتین، لیتیوم، ید رادیو اکتیو، متی مازول استفاده می کنند نباید به نوزاد خود شیر دهند و بهترین راه برای آنها تعیین شیر خشک متناسب با نیاز کودک است.
اما با توجه به اینکه گروه عظیمی از شاغلان را بانوان تشکیل می دهند توجه به این نکته ضروری است که یکی از مشکلات اساسی در تغذیه نوزاد با شیر مادر، مسئله اشتغال زنان است.
کار بیرون از منزل، فرصت مادر را برای شیردهی محدود می کند. مطالعات نشان داده است که پس از زایمان، مقدار شیر در مادران شاغل مانند غیرشاغلین است، اما پس از گذشت چندین ماه این میزان در مادران شاغل کاهش چشمگیری می یابد.
کاهش شیر می تواند به دلیل اطلاعات کم مادر در مورد نحوه شیردهی، خستگی و کمبود وقت مادر، تبلیغات متعدد در مورد تغذیه با شیر خشک و نگرانی مادر در مورد بی قراری کودک در زمان حضور نداشتن وی در منزل باشد.
از آنجا که یکی از عوامل موثر در روند شیردهی مادران، حمایت های حقوقی و اطمینان آنها از امنیت شغلی شان است، لایحه اصلاح ماده سه قانون ترویج تغذیه به شیر مادر و حمایت از مادر در دوران شیر دهی، مصوب 1374، در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.
طبق این اصلاحیه، میزان مرخصی زایمان از چهار ماه به شش ماه و زمان استفاده از ساعت شیر دهی برابر یک ساعت بدون استفاده از مرخصی روزانه از بیست ماه به بیست و چهار ماه افزایش یافت.
پارسال هم طرح افزایش مرخصی زایمان مادران از شش به 9 ماه به همراه مرخصی دو هفته ای پدران به تصویب رسید و اجرایی شد تا مادران در رسیدگی به امور نوزاد تنها نبوده و حمایت های روانی و عاطفی همسر خود برخوردار باشند.
ˈزهرا رمضانیˈ کارمندی است که نوزادش هفته آینده پنج ماهه می شود، او خوشحال است که می تواند از مرخصی 9 ماه استفاده کند در حالی که در غیر این صورت با توجه به اینکه یک ماه زودتر از زایمان به مرخصی رفته بود، می بایست به فکر سیر کردن کودکش در زمان غیبت از منزل باشد.
البته بهترین راهکار برای رفع دغدغه های زهرا و افرادی نظیر او دوشیدن شیر و نگهداری آن در یخچال یا فریزر است تا در زمان نبودن آنها، پس از گرم کردن به نوزاد خورانده شود.
به گفته ˈمریم رضاییˈ کارشناس تغذیه، شیر مادر را می توان تا چهار روز در یخچال نگاه داشت، در این مدت شیر ارزش غذایی خود را از دست نمی دهد و باکتری در آن رشد نمی کند اما بهتر است که این شیر در عرض یکی دو روز مصرف شود.
توصیه کارشناسان مواد شیمیایی هم این است شیر مادر در ظرف های شیشه ای خشک و تمیز و یا ظرف های پلاستیک عاری از ماده شیمیایی ˈبیسفنول آˈ در یخچال نگهداری شود.
اما به هر حال یکی از دغدغه های مادران شیرده هم قطع فرایند شیردهی برای کودکانی است که به دو سالگی نزدیک می شوند.
بر اساس تحقیقات کارشناسان، بهترین روش از شیر گرفتن کودک، روش تدریجی است که همراه با عشق و علاقه بوده و هم برای مادر و هم برای کودک بسیار راحت تر است و بدون مشکل و در طی چند ماه اتفاق می افتد.
به گفته ˈعلیفرˈ متخصص اطفال، هنگام فرا رسیدن زمان قطع تدریجی شیردهی زمانی است که کودک در روز پنج وعده غذا شامل سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده می خورد و مایعات را هم با لیوان می نوشد.
وی افزود: در این زمان می توان می توان یک تا دو وعده شیر پاستوریزه یا آب میوه را جایگزین شیر مادر کرد.
این پزشک متخصص به مادران توصیه کرد: در مدتی که برای گرفتن کودک از شیر برنامه ریزی کرده اند، خود، پیشنهاد شیر دادن را طرح نکنند ولی اگر کودک تمایل به شیرخوردن داشت از وی دریغ نکنند.
علیفر تاکید کرد: با این روش چون از شیر گرفتن کودک به صورت مرحله ای و آرام آرام انجام می شود، مشکلات عصبی، روانی و تغییرات هورمونی مادر که در یکباره از شیر گرفتن اتفاق می افتد بوجود نمی آید و کودک نیز دچار ضربه روانی نمی شود.
دهم تا شانزدهم مرداد هفته تغذیه با شیر مادر نامگذاری شده است.
ˈ تغذیه با شیرمادر یک عمر سلامتیˈ شعار هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در سال 2014 است.ک/4
7340/599/ 605
11/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]
صفحات پیشنهادی
شیوع بیماری های عفونی در کودکان مصرف کننده شیرخشک بیشتر است
پزشک کودکان شیوع بیماری های عفونی در کودکان مصرف کننده شیرخشک بیشتر است تهران - ایرنا - پزشک فوق تخصص کودکان گفت نتایج مطالعات پژوهشگران نشان داده که شیوع بیماریهای عفونی به خصوص عفونت گوش میانی عموما در کودکانی که شیرخشک مصرف می کنند بیشتر است به گزارش ایرنا از بسیج جامعه پزدلایل حذف شیر از سبد غذایی خانواده ها/ زنگ خطر در الگوی تغذیه مردم
اجتماعی بهداشت و سلامت دلایل حذف شیر از سبد غذایی خانواده ها زنگ خطر در الگوی تغذیه مردم رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نسبت به کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور هشدار داد و گفت تولید فرآوری و عرضه شیر و محصولات لبنی در کشور با چالشهای عدیده ای مواشیوع بیماری های عفونی در کودکان مصرف کننده شیرخشک بیشتر است
پزشک کودکان شیوع بیماری های عفونی در کودکان مصرف کننده شیرخشک بیشتر است تهران - ایرنا - پزشک فوق تخصص کودکان گفت نتایج مطالعات پژوهشگران نشان داده که شیوع بیماریهای عفونی به خصوص عفونت گوش میانی عموما در کودکانی که شیرخشک مصرف می کنند بیشتر است به گزارش ایرنا از بسیج جامعه پزکودکان کار به شدت با کمبود فقر آهن و مکملهای غذایی مواجهند
شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۸ مسئول خانه درمانی کودکان کار کمبود فقر آهن و مکملهای غذایی را از مشکلات اساسی در کودکان کار عنوان کرد به گزارش خبرنگار سلامت ایسنا مسئول خانه درمانی کودکان کار که نخواست نامش ذکر شود در حاشیه بازدید وزیر بهداشت از این مرکز با ارائه گزارشی از وضعیت کتغذیه اصلی 97 و نیم درصدکودکان یک تاشش ماه استان مرکزی باشیرمادر است
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی تغذیه اصلی 97 و نیم درصدکودکان یک تاشش ماه استان مرکزی باشیرمادر است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت تغذیه اصلی 97 و نیم درصد کودکان در این استان تا شش ماه اول زندگی شیر مادر است دکتر بابک عشرتی روز جمعه به مناسبت هفته جهانی تغذیهدندانپزشک کودکان: کاهش وزن کودک نتیجه بیتوجهی به بهداشت دندانهای شیری است
دندانپزشک کودکان کاهش وزن کودک نتیجه بیتوجهی به بهداشت دندانهای شیری استیک دندانپزشک کودکان گفت دندانهای شیری سالم به جویدن غذا کمک میکند و معمولاً کودکی که در دهان خود تعداد زیادی دندان پوسیده و عفونی دارد نمیتواند غذای مناسبی بخورد و دچار کاهش وزن میشود پریسا مهر اشتیایک هزار و 200 پرس غذای گرم بین مددجویان کمیته امداد عجب شیر توزیع شد
فیسبوک تویتر Google Cloob یک هزار و 200 پرس غذای گرم بین مددجویان کمیته امداد عجب شیر توزیع شد مراغه - ایرنا - مدیرکمیته امداد امام خمینی ره عجب شیر گفت یک هزار و 200 پرس غذای گرم بین خانواده های تحت پوشش این نهاد در این شهرستان توزیع شد محمود عابدی روز یکشنبه در گفت و گو بایک کارشناس بهداشت: تغذیه باشیرمادر، ضریب هوشی راهشت نمره افزایش می دهد
یک کارشناس بهداشت تغذیه باشیرمادر ضریب هوشی راهشت نمره افزایش می دهد اهواز - ایرنا - کارشناس مراقبت از کودکان مرکز بهداشت خوزستان گفت ضریب هوشی کودکان تغذیه کننده از شیر مادر هشت نمره از کودکانی که از شیر مصنوعی تغذیه می کنند بالاتر است دکتر مژگان فطور چی یکشنبه در گفت و گوزیر خارجه رژیم صهیونیستی:بدون حمله زمینی به غزه قادر به تامین تابستانی آرام برای کودکان خود نیستیم
وزیر خارجه رژیم صهیونیستی بدون حمله زمینی به غزه قادر به تامین تابستانی آرام برای کودکان خود نیستیم وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در بازدید از منطقه اشکلون بر حمله زمینی اسرائیل به غزه به منظور تامین امنیت شهرکنشینان تاکید کرد به گزارش نامه نیوز آویدگور لیبرمن وزیر خارجه رژیم صهدلایل حذف شیر از سبد غذایی خانواده ها/ زنگ خطر در الگوی تغذیه مردم
اجتماعی بهداشت و سلامت دلایل حذف شیر از سبد غذایی خانواده ها زنگ خطر در الگوی تغذیه مردم رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج نسبت به کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات در کشور هشدار داد و گفت تولید فرآوری و عرضه شیر و محصولات لبنی در کشور با چالشهای عدیده ای موادلجویی وزیر اطلاعات از کودکان و نوزادان شیرخوارگاه جنوب تهران
فیسبوک تویتر Google Cloob دلجویی وزیر اطلاعات از کودکان و نوزادان شیرخوارگاه جنوب تهران تهران - ایرنا- وزیر اطلاعات همزمان با افطار بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان با حضور در شیرخوارگاه شبیر در یکی از مناطق جنوب تهران با کودکان و نوزادان این شیرخوارگاه دیدار و ضمن اهدای هدکودکان کار به شدت با کمبود فقر آهن و مکملهای غذایی مواجهند
شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۸ مسئول خانه درمانی کودکان کار کمبود فقر آهن و مکملهای غذایی را از مشکلات اساسی در کودکان کار عنوان کرد به گزارش خبرنگار سلامت ایسنا مسئول خانه درمانی کودکان کار که نخواست نامش ذکر شود در حاشیه بازدید وزیر بهداشت از این مرکز با ارائه گزارشی از وضعیت کگزارش فارس از دیدار هنرمندان سینما با کودکان سرطانی مازندران کودکان آسمانی میزبان میهمانان خدا شدند
گزارش فارس از دیدار هنرمندان سینما با کودکان سرطانی مازندرانکودکان آسمانی میزبان میهمانان خدا شدندهنرمندان سینما و تلوزیون از بخش آنکولوژی بیمارستان بوعلی ساری بازدید کردند به گزارش خبرگزاری فارس از ساری هنرمندان سینما و تلوزیون هنگامی ماه مهمانی خدا را پشت سر گذاشتند که در ایاتغذیه اصلی 97 و نیم درصدکودکان یک تاشش ماه استان مرکزی باشیرمادر است
رییس مرکز بهداشت استان مرکزی تغذیه اصلی 97 و نیم درصدکودکان یک تاشش ماه استان مرکزی باشیرمادر است اراک - ایرنا - رییس مرکز بهداشت استان مرکزی گفت تغذیه اصلی 97 و نیم درصد کودکان در این استان تا شش ماه اول زندگی شیر مادر است دکتر بابک عشرتی روز جمعه به مناسبت هفته جهانی تغذیهمسابقه نقاشی دیواری حمایت از کودکان غزه در قصرشیرین برگزار شد
مسابقه نقاشی دیواری حمایت از کودکان غزه در قصرشیرین برگزار شد قصرشیرین - ایرنا - مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قصرشیرین از برگزاری مسابقه نقاشی دیواری حمایت از کودکان مظلوم و بی دفاع غزه خبر داد و گفت این مسابقه نقاشی در بلوار راه کربلا برگزار شد مهناز افشار روز یکشدندانپزشک کودکان: کاهش وزن کودک نتیجه بیتوجهی به بهداشت دندانهای شیری است
دندانپزشک کودکان کاهش وزن کودک نتیجه بیتوجهی به بهداشت دندانهای شیری استیک دندانپزشک کودکان گفت دندانهای شیری سالم به جویدن غذا کمک میکند و معمولاً کودکی که در دهان خود تعداد زیادی دندان پوسیده و عفونی دارد نمیتواند غذای مناسبی بخورد و دچار کاهش وزن میشود پریسا مهر اشتیامیراث فرهنگی کتاب غذاها و شیرینی های محلی کرمانشاه را چاپ کند/ ایجاد زیرساختهای هوایی، ریلی و زمینی در استان
استانها غرب کرمانشاه میرزایی مطرح کرد میراث فرهنگی کتاب غذاها و شیرینی های محلی کرمانشاه را چاپ کند ایجاد زیرساختهای هوایی ریلی و زمینی در استان کرمانشاه ـ خبرگزاری مهر معاون برنامه ریزی استاندار کرمانشاه گفت میراث فرهنگی باید در بحث غذاها و شیرینی های محلی و سنتی استان-
پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها