واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس پلیس راهور نیروی انتظامی : جداسازی مسیرهای رفت و برگشت مهم ترین عامل در کاهش تصادفات است گرگان - ایرنا - رییس پلیس راهور نیروی انتظامی کشور گفت: امروزه جداسازی مسیرهای رفت و برگشت مهم ترین عامل در کاهش سوانح رانندگی محسوب می شود و با جداسازی می توان حجم زیاد حوادث جاده ای را کاهش داد.
سردار سرتیپ ستاد پاسدار ˈاسکندر مؤمنیˈ روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در گرگان افزود: اگر بتوانیم مسیرهای رفت و برگشت را با فاصله از یکدیگر قرار دهیم بدون شک تصادفات خودروها بسیار کاهش خواهد یافت.
وی تصریح کرد: البته برای این کار نیاز به اعتبارات ملی است که باید در این زمینه از اعتبارات استانی نیز استفاده شود و این کار باید به ویژه در مناطق پرحادثه در اولویت قرار گیرد.
وی اضافه کرد: دیده شدن و دیدن عامل دیگری در کاهش تصادفات و تلفات است که به این مسئله در کشور بی توجهی شده است.
وی ادامه داد: در استان گلستان، بیش از 70 درصد فوتی ها مربوط به موتورسیکلت و عابران پیاده است که این میزان در کشور 43 درصد است که این اختلاف حدود 30 درصدی نشان می دهد باید در این زمینه کارهای اساسی و اقدامات فرهنگی، آموزشی به ویژه از طریق رسانه ها انجام شود.
سردار مؤمنی گفت: استفاده از گذرگاه های ویژه عابران پیاده، استفاده از پل های عابر پیاده به ویژه اگر برای سهولت استفاده از آن، پل ها مکانیزه شود، استفاده از لباس های روشن به ویژه در ساعات تاریکی، بی شک در کاهش آمار تلفات تأثیرگذار خواهد بود.
رییس پلیس راهور ناجا در ادامه به بحث روشنایی جاده های کشور اشاره کرد و گفت: بر اساس نمونه های گرفته شده در دفتر تحقیق و پژوهش هر جا که روشنایی نصب شد، پس از روشن شدن معبر، میزان تصادفات به شدت کاهش یافته است.
وی اظهار کرد: تفاهم نامه همکاری با راهداری مبنی بر نصب سیستم کنترل هوشمند در 30 هزار کیلومتر از راه های کشور به امضاء رسیده که محور مشهد، گرگان، ساری، رشت، اردبیل و تبریز، به عنوان یکی از چهار محور اصلی و اولویت دار برای روشن کردن در نظر است.
به گفته سردار مؤمنی، البته استان ها می توانند از محل حوادث غیرمترقبه و مدیریت بحران تا میزانی برای استان خود، تأمین منابع داشته باشند.
وی ادامه داد: تعمیر، تغییر و اصلاح هندسی دوربرگردان ها به خصوص در نقاط حادثه خیز، احتیاج به منابع مالی بسیار زیادی دارد، اما در برنامه کوتاه مدت به این شکل که تابلوهای اعلان نقطه پرحادثه آن هم به صورت برجسته، بزرگ و خاص در مسیرها نصب شود می تواند پیشگیری اولیه باشد تا در میان مدت بتوان کارهای بعدی را در اصلاح هندسی مسیرها انجام داد.
وی یادآور شد: ارتقاء درجه جاده ها نیز به کاهش تلفات کمک می کند و در این زمینه استان گلستان نیز از این قاعده مستثنی نیست و برنامه هایی با همکاری پلیس راه روستایی و معاونت راه روستایی در ناجا و راه و شهرسازی در دستور کار قرار دارد که هم باعث کاهش مهاجرت از روستا به شهر خواهد شد و از سوی دیگر اگر بتوانیم حضور پلیس را به روش های مختلف از جمله پلیس یار محله به عنوان نمایندگان دولت فعال کنیم، میزان تصادفات و تلفات ناشی از آن کاهش خواهد یافت.
سردار مؤمنی با بیان این که قرار است با همکاری هلال احمر تعدادی بالگرد امداد و نجات و هزار دستگاه آمبولانس خریداری و در سطح کشور توزیع شود، خاطرنشان کرد: دستگاه های متولی در حوادث، باید تا رسیدن گروه دیگر، همدیگر را همپوشانی داشته باشند.
7467/602/506
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]