واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عامل تاریخی مهمترین علت توجه افکار عمومی اروپا به درگیری های غزه است تهران- ایرنا- شبکه 5 تلویزیون فرانسه روز دوشنبه در گزارشی وجود سه دین بزرگ جهان در سرزمین های مقدس و حضورگسترده رسانه های ارتباط جمعی جهان در سرزمین های فلسطینی از جمله عواملی اصلی جلب توجه افکار عمومی اروپا به جنگ غزه و مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطینان توصیف کرد.
در این گزارش آمده است: این جنگ بر خلاف دیگر جنگ ها و مناقشاتی که اکنون در جهان وجود دارد بیشتر توجه افکار عمومی جهان و به ویژه در فرانسه را به خود جلب کرده است. به طوری که اکنون پیامدهای جنگ غزه به فرانسه نیز سرایت کرده و برگزاری تظاهرات و گردهمایی های اعتراضی به ادامه این جنگ با وجود ممنوعیت هایی که برای برگزاری آن اعمال می شود نمونه بارز آن است.
اما اکنون این پرسش مطرح می شود که چرا هر بار که اسرائیل حملات نظامی خود را به نوار غزه و دیگر سرزمین های فلسطینی آغاز می کند افکار عمومی جهان تا این حد واکنش نشان می دهد؟
در نتیجه آخرین نبردها در سوریه شمار کشته ها نسبت به حملات روز گذشته به نوار غزه خیلی بیشتر بود اما رسانه های ارتباط جمعی به حوادث سوریه توجه زیادی نشان ندادند و همچنان اوضاع غزه در اولویت توجه خود قرار داده بودند.
در روزهای گذشته نیز بیشتر مطبوعات و رسانه های ارتباط جمعی اروپا و فرانسه به موضوع جنگ غزه پرداختند.
در شبکه های اجتماعی نیز بیشتر کابران به مناقشه اسرائیل و فلسطین پرداخته اند.
این درحالی است که اکنون در اوکراین ،مالی ، جمهوری دموکراتیک کنگو، جمهوری آفریقای مرکزی ، سودان ، سودان جنوبی ،سومالی و سوریه نیز جنگ در جریان است.
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی معتقدند که جنگ غزه، یک مساله اروپایی است زیرا در جنگ جهانی دوم،فرانسه و انگلیس در تقسیم کشورهای کنونی منطقه خاورمیانه ، اروپایی ها به نوعی در به وجود آمدن این وضع و همچنین تاسیس رژیمی به نام اسراییل نقش دارند. بنابراین نخستین دلیلی که باعث می شود افکار عمومی اروپا به مناقشه اسرائیل و فلسطین توجه نشان دهند و اخبار درگیری ها و جنگ های آن را دنبال کنند به دلایل تاریخی بر می گردد. مناقشه اسرائیل و فلسطین از سال 1948 یعنی از زمانی که اسرائیل تشکیل شد حل نشده باقی مانده است. بنابراین داستان این مناقشه از سرزمینی بر می خیزد که ویژگی های خاص خود را دارد.
ˈپاسکال فنویکˈ کارشناس مسائل خاورمیانه در این باره می گوید: سرزمین های فلسطین و اسرائیل ، منطقه ای است که خاستگاه سه دین بزرگ یکتا پرست جهان است . بدین ترتیب که در این سرزمین ها ابتدا دین یهود ، سپس مسیحیت و در آخر اسلام به وجود آمد. از این گذشته در سرزمین های فلسطینی و اسرائیلی اماکن مقدس و مذهبی متعلق به هر سه دین وجود دارد. در نتیجه به طور ناخودآگاه، افرادی که پیرو این سه دین هستند نوعی گرایش به سرزمین های فلسطین و اسرائیل و مناقشه اسرائیل و فلسطین نشان می دهند.
رسانام**9041**1010
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]