واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک مسوول در خراسان رضوی: کارخانجات لبنی، ما را درمدیریت تولیدو قیمت شیر ناچار به استفاده از راههای نامتعارف نکنند مشهد - ایرنا - معاون امور بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی اعلام کرد : کارخانجات فرآورده های لبنی و شیر به گونه ای رفتار نکنند که برای مدیریت تولید و قیمت شیر و فرآورده های لبنی ناچار به استفاده از راه های غیر متعارف شویم.
حسین صفرپور روز پنجشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود : افزایش قیمت خرید شیر از دامداران حدود یک ماه قبل از سوی شورای اقتصادی در کشور تعیین و توسط وزیر جهاد کشاورزی به استان ها اعلام و ابلاغ شد.
وی گفت : بر این اساس هر کیلو شیر با 3،2 درصد چربی به قیمت 14 هزار و 400 ریال توسط کارخانجات از دامدار باید خریداری شود که تا الان کارخانجات آن را اجرایی نکرده اند و در مقابل به یکباره 15 تا 20 درصد قیمت فرآورده های لبنی خود را نیز افزایش داده اند.
وی بیان کرد : در این مدت بارها از سوی رسانه ها مورد هجمه قرار گرفتیم که چرا شیر از دامدار به قیمت مصوب خریداری نمی شود که در این رابطه باید کارخانجات پاسخگو باشند.
وی گفت : امروز کارخانجات لبنی با این نوع عملکرد به سمتی می روند که نه به نفع آنان و نه در جهت منافع تولید کننده است.
وی بیان کرد : اگر قرار است لبنیات و فرآورده های تولیدی این کارخانجات گران شود باید این افزایش در شیر خریداری شده از دامدار هم اعمال شود که امروز اینگونه نیست.
صفرپور افزود : میانگین قیمت خرید شیر از دامدار توسط کارخانجات استان به ازای هر کیلو گرم طی ماه های گذشته تا کنون 10 هزار و 500 ریال تا 10 هزار و 800 ریال می باشد.
وی ادامه داد : در این رابطه انتظار است کارخانجات درست عمل کنند.
وی با بیان اینکه تولید شیر در استان بالا و خراسان رضوی از استان های تاثیر گذار در تولید این محصول دامی است ، گفت : به طور متوسط روزانه در استان یک هزار و 900 تن شیر تولید می شود که حدود 500 تن آن از استان به سایر نقاط کشور ارسال می شود و بخشی هم در مراکز پخش شیر در سطح مشهد و شهرستان های استان توزیع می گردد.
به گفته وی ، عمده شیر تولیدی استان یعنی روزانه حدود 1200 تن توسط کارخانجات خریداری و به فرآورده های لبنی تبدیل می شود.
وی تعداد کارخانجات لبنی موجود در استان را حدود 50 واحد تولیدی عنوان کرد و افزود : امروز واحدهای تولیدی استان شیر را با قیمت نامتعارف می خرند که هم اینک پیگیر ساماندهی این وضعیت هستیم .
وی بیان کرد : حیات کارخانجات وابسته به دامدار است ضمن آنکه همین وضعیت برای پایداری تولید شیر و دامدار نیز متصور است و بدون واحدهای تولیدی هم دامدار نمی تواند به تولید پایدار ادامه دهد.
وی با بیان اینکه قرار نیست در حق دامدار و یا کارخانه اجحاف شود ، افزود : در حالی که قیمت علوفه و نهاده های دامی گران شده و این امر خود موجب افزایش قیمت نهایی تولید گردیده است ، باید کارخانجات نیز منصفانه با این موضوع برخورد نمایند.
وی ادامه داد : ما در پی آن هستیم به صورت کشوری این موضوع را مدیریت کنیم و امیدواریم سریعتر این موضوع حل گردد.
وی گفت : ما راهکارهای متعددی در استان برای مدیریت این وضعیت داریم اما می خواهیم از راه های نامتعارف برای حل این موضوع تا حد امکان استفاده نکرده و سعی کنیم به شیوه تعامل دو جانبه کار انجام گردد.
2713/659
09/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]