محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830785801
چه کسانی نمیتوانند خون اهدا کنند؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چه کسانی نمیتوانند خون اهدا کنند؟
با تمام پیشرفتهای علمی بشر در درمان بیماران، هنوز هیچ مادهای جایگزین خون نشده است. در کشور ما نیز ادامه زندگی حدود 2000 بیمار تالاسمی و هزاران بیمار دردمند دیگر (بیماران جراحی، نوزادان مبتلا به زردی، مصدومان تصادفات، آسیب دیدگان حوادث غیرمترقبه، بیماران دچار سوختگی، مبتلایان به بدخیمیها، بیماران دیالیزی، بیماران هموفیلی و ...) به ایثار انسانهای آگاه و دلسوزی که اهدا کننده مستمر خون سالم هستند، وابسته است.
کد خبر: ۴۲۰۸۹۶
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲ - 30 July 2014
با تمام پیشرفتهای علمی بشر در درمان بیماران، هنوز هیچ مادهای جایگزین خون نشده است. در کشور ما نیز ادامه زندگی حدود 2000 بیمار تالاسمی و هزاران بیمار دردمند دیگر (بیماران جراحی، نوزادان مبتلا به زردی، مصدومان تصادفات، آسیب دیدگان حوادث غیرمترقبه، بیماران دچار سوختگی، مبتلایان به بدخیمیها، بیماران دیالیزی، بیماران هموفیلی و ...) به ایثار انسانهای آگاه و دلسوزی که اهدا کننده مستمر خون سالم هستند، وابسته است.
به گزارش ایسنا، هشتم مرداد آغاز هفته انتقال خون است. به همین بهانه بیمناسبت نیست که یادآوری کنیم دسترسی به خون و فرآوردههای خونی سالم و استفاده منطقی از آن یکی از چالشهای عمده نظام سلامت در بسیاری از کشورهای دنیاست. در این میان بنا بر اعلام مسوولان سازمان انتقال خون، ایران تنها کشور در منطقه مدیترانه شرقی است که خونهای اهدایی مردم دو مرتبه کنترل میشود. به دنبال همین موضوع است که سطح سلامت خونها بسیار افزایش یافته است. البته مشاوره در زمان اهدای خون نیز توسط پزشکان مجرب انجام میشود که این امر نیز در سلامت خونهای اهدایی تاثیر بسزایی دارد.
خون بافت زندهای است که نجات بخش زنده است و میانگین حجم آن در هر فرد بالغ بر 4.5 الی 5.5 لیتر است. خون از دو قسمت سلولی و پلاسمایی تشکیل شده است.
عناصر سلولی 45 درصد حجم خون را تشکیل میدهند و شامل گلبولهای قرمز با طول 120 روز که مسوول اکسیژن رسانی به سلولهای بدن میباشد، هستند. گلبولهای سفید نیز با طول عمری از چند روز تا چند ماه که مسوول دفاع از بدن در برابر عوامل خارجی میباشند و نیز پلاکتها با طول عمر 7 الی 10 روز که در بند آمدن خونریزی دخالت دارند، از دیگر عناصر سلولی تشکیل دهنده حجم خون هستند.
پلاسما نیز 55 درصد حجم خون را تشکیل میدهد و دارای پروتئینهایی نظیر آنتیبادیها، فاکتورهای انعقادی خون و مواد غذایی نظیر انواع قندها، چربیها، املاح مختلف و هورمونهاست.
شرایط اهدای خون چیست؟
- حداقل سن 18 سال تمام و حداکثر 60 سال ( در صورت اهدای خون مستمر تا 65 سال)
- حداقل وزن 50 کیلوگرم
- فواصل اهدای خون هر هشت هفته یک بار مشروط به آنکه تعداد دفعات آن در طول یکسال بیش از چهار مرتبه برای مردان و 3 مرتبه برای زنان نباشد.
- همراه داشتن کارت شناسایی معتبر عکسدار (ترجیحا کارت ملی)
لازم به ذکر است در صورت وجود سوابق زیر باید پزشک انتقال خون در جریان قرار گیرد:
- آلرژیها: کهیر و آلرژی تنفسی و ...
- سابقه غش، صرع و تشنج
- سابقه اعتیاد به مواد مخدر تزریقی
- سابقه اعمال جراحی
- سابقه رفتارهای پرخطر (تماس جنسی خارج از چهارچوب خانواده)
- سابقه خالکوبی، حجامت و تتو
- سابقه زردی و یرقان در خود یا خانواده
- مسافرت به مناطق آندمیک مالاریاخیز
- سابقه بیماری های قلبی و عروقی
- سابقه مصرف دارو
مراحل اهدای خون داوطلبانه چگونه است؟
1- ورود: بعد از ورود به بخش اهداکنندگان تابلوی پیام انتقال خون و همچنین پمفلتهای قرار گرفته در اختیارتان را مطالعه کنید.
داوطلب اهدا ممکن است پس از مطالعه پیام انتقال خون یا پمفلتهای موجود از اهدای خون انصراف داده و بدون هیچگونه توضیحی سازمان را ترک کند. همچنین ممکن است داوطلب پس از مطالعه و قبل از اعلام انصراف به صورت خصوصی با پزشک اهدا کنندگان مشورت کند.
2- ثبت نام با کارت شناسایی معتبر عکسدار صورت میگیرد (اعلام کدملی و کد پستی بسیار مهم است) سپس لیبل اهدا و برگه خود حذفی محرمانه به اهدا کنندگان ارایه میشود.
3- انجام تست هموگلوبین: در این مرحله میزان هموگلبین اهداکنندگان اندازهگیری میشود.
4- مشاوره و معاینه پزشکی: در اتاق معاینه توسط پزشک، نبض، فشار خون و وزن شما اندازهگیری میشود و از نظر کم خونی نتیجه آزمایش هموگلوبین بررسی و سپس سوالاتی درباره بیماریها، داروها و رفتارهای شخصی از شما پرسیده خواهد شد. (مرحله مشاوره )این اهمیت را دارد که شما بدانید بخش مهمی از تضمین سلامت خون و فرآوردههای آن وابسته به صداقت داوطلبین در پاسخگویی به پزشک اهداکنندگان در مورد سوابق بیماری، رفتارهای شخصی و یا مواجهه با عوامل خطرساز است.
5- اخذ رضایت نامه: پس از تایید سلامت فرد توسط پزشک، رضایت نامه اهدا توسط داوطلب اهدای خون امضا میشود.
6- مرحله خودحذفی محرمانه: داوطلب پس از مطالعه بروشور خودحذفی، معاینه، مشاوره پزشک و اطلاع از مطالب مربوط به رفتارهای پرخطر همانگونه که در پایین فرم ثبت نام توضیح داده شده درباره مصرف یا عدم مصرف خون اهدایی نظر خود را اعلام میکند.
7- در صورت انتخاب گزینه بله، خون اهدا کننده پس از آزمایشات غربالگری مورد استفاده قرار میگیرد ودر صورت انتخاب گزینه خیر با وجود انجام آزمایشات غربالگری خون اهدا کننده از چرخه مصرف خارج میشود.
8- مرحله اهدای خون: داوطلب پذیرفته شده به سالن خونگیری راهنمایی میشوند و خونگیری توسط تکنسین خونگیری در شرایط استریل و با استفاده از وسایل یک بار مصرف انجام میشود و ظرف مدت پنج الی 10 دقیقه یک واحد خون از شما اخذ خواهد شد.
9- استراحت و پذیرایی: اهداکننده خون 10 الی 15 دقیقه پس از اهدای خون بر روی تخت استراحت میکند و سپس پذیرایی از وی به عمل میآید.
توجه: لازم به ذکر است در طی هر مرحله داوطلب اهدای خون در صورت تمایل میتواند انصراف دهد و مرکز اهدای خون را بدون هر گونه توضیحی ترک کند.
10- اطلاع رسانی تلفنی: با ارایه بروشور مربوطه ضمن ارایه توصیههای پس از اهدای خون از اهدا کننده درخواست میشود تا در صورت بروز علایم مربوط به ابتلا به هر گونه بیماری عفونی طی روزهای آینده و یا اعلام هر گونه سوابق پزشکی فراموش شده نظیر سابقه مصرف دارویی و ... انتقال خون استان مربوطه را به منظور حذف خون اهدایی در جریان قرار دهد.
اهدای خون مستمر:
اهدا کننده مستمر فرد سالمی است که حداقل طی یک سال دو مرتبه خون اهدا کند.
مزایای اهدای خون چیست؟
اهدای خون مستمر سبب افزایش ضریب امنیت و سلامت خون شده زیرا در هر بار اهدا مشاوره انجام و کلیه آزمایشات غربالگری بر روی خون اهدایی انجام میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]
صفحات پیشنهادی
با مزایای اهدای خون آشنا شوید/ چه کسانی نمیتوانند خون اهدا کنند؟
با مزایای اهدای خون آشنا شوید چه کسانی نمیتوانند خون اهدا کنند با تمام پیشرفتهای علمی بشر در درمان بیماران هنوز هیچ مادهای جایگزین خون نشده است در کشور ما نیز ادامه زندگی حدود 2000 بیمار تالاسمی و هزاران بیمار دردمند دیگر بیماران جراحی نوزادان مبتلا به زردی مصدومان تصادرئیس بخش اهداکنندگان انتقال خون استان اصفهان: افرادی که حجامت میکنند نمیتوانند خون اهدا کنند
رئیس بخش اهداکنندگان انتقال خون استان اصفهان افرادی که حجامت میکنند نمیتوانند خون اهدا کنندرئیس بخش اهداکنندگان انتقال خون استان اصفهان گفت افرادی که حجامت میکنند نمیتوانند خون اهدا کنند به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان سید حسن طبیبپور ظهر امروز در نشست خبری خود که به ماهدای خون در شب قدر
اهدای خون در شب قدر 30 تير 1393 9 18 عکس کاظم قانع کد خبر 2721906 18 عکس نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی نسخه اصلی 30 تير 1393607 واحد خون درشب های قدر در لرستان اهداء شد
فیسبوک تویتر Google Cloob 607 واحد خون درشب های قدر در لرستان اهداء شد خرم آباد - ایرنا - مدیر کل انتقال خون لرستان از اهداء 607 واحد خون درشب های قدر در لرستان خبر داد به گزارش خبرنگار ایرنا امیر حسین تروند روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود در شب های قدر 721 نفر به مرمردم گیلان در ماه مبارک رمضان بیش از شش هزار واحد خون اهداء کردند
مردم گیلان در ماه مبارک رمضان بیش از شش هزار واحد خون اهداء کردند رشت - ایرنا - مدیرکل انتقال خون گیلان گفت مردم نوعدوست استان از ابتدای ماه مبارک رمضان تاکنون بیش از شش هزار واحد خون به بیماران نیازمند اهداء کردند علی داوودی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزودمعاون فنی انتقال خون اردبیل: آمار پایین بانوان اهداکننده خون مربوط به باورهای غلط است
معاون فنی انتقال خون اردبیل آمار پایین بانوان اهداکننده خون مربوط به باورهای غلط استمعاون فنی انتقال خون استان اردبیل گفت آمار پایین اهدای خون توسط بانوان مربوط به باورهای غلط و رایج در جامعه است در حالی که نباید به این باورها اعتماد کرد به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل دژکاماصفهان/ اهدای خون در شب قدر
اصفهان اهدای خون در شب قدر 30 تير 1393 9 25 عکس کاظم قانع کد خبر 2721907 1 عکس نسخه اصلی 30 تير 1393اهداء خون، اهداء زندگی
پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۲ مدیرکل سازمان انتقال خون استان کردستان گفت کسانی که بیماریهای جسمی و روانی دارند قبل از اهدای خون باید مورد ارزیابی و معاینه کامل قرار گیرند دکتر محمد سعید کریمیان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه کردستان با اشاره بهنوبت دهی بی پایان به اهدا کنندگان خون دربیجار
سنندج نوبت دهی بی پایان به اهدا کنندگان خون دربیجار مسوول هماهنگی مرکز سیار انتقال خون بیجار با اشاره به وضعیت خونگیری گفت تا حدود ساعت 12شب کار خونگیری ادامه داشت و برآورد می شد از حضور مردم کاسته شود ولی هرچه می گذشت جمعیت بیشتر می شد به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران سنندج &افزایش 9.4 درصدی اهداء خون در قزوین
چهارشنبه ۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۷ مدیرکل انتقال خون استان قزوین گفت مردم استان قزوین در ماه مبارک رمضان 683 واحد خون اهدا کردند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 9 4 درصدی را نشان میدهد علی اکبر کیانی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه قزوین اظهاهدای خون توسط جوانان هلال احمر سراسر کشور در هفته پایانی ماه مبارک رمضان
سهشنبه ۲۴ تیر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۲ معاون دانشجویی و جوانان جمعیت هلال احمر از اهدای خون توسط جوانان عضو سازمان در استان های سراسر کشور با شعار هر جوان هلال احمر یک اهدا کننده مستمر خون در هفته پایانی ماه مبارک رمضان خبر داد به گزارش سرویس اجتماعی ایسنا امیر لله گانی افزود با توجاطعام ۵۸۰ هزار نیازمند در طرح سفرههای مهربانی/ اهدای حدود ۵ هزار واحد خون توسط داوطلبان هلال احمر
اجتماعی رفاه و آسیب های اجتماعی اطعام ۵۸۰ هزار نیازمند در طرح سفرههای مهربانی اهدای حدود ۵ هزار واحد خون توسط داوطلبان هلال احمر رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر از اطعام ۵۸۰ هزار نیازمند و اهدای حدود ۵هزار واحد خون از سوی داوطلبان هلال احمر با اجرای طرح سفره های مهربانیاهدای خون
عکس خسرو پرخیده اهدای خون اهدای خون در شب احیا بیست و سوم ماه مبارک رمان در مرکز اهدای خون ایران ۱۳۹۳ ۴ ۳۰ - ۰۰ ۰۹طی اقدامی جمعی و هماهنگ؛ هنرمندان انجمن سینمای جوان در سراسر کشور به کودکان غزه خون اهدا میکنند
طی اقدامی جمعی و هماهنگ هنرمندان انجمن سینمای جوان در سراسر کشور به کودکان غزه خون اهدا میکننداعضاء دفاتر 59 گانه انجمن سینمای جوانان ایران متشکل از فیلمسازان و عکاسان در سراسر کشور طی اقدامی هماهنگ از شنبه چهارم مردادماه با حضور در مراکز انتقال خون به کودکان غزه خون اهدا خواهنداستقبال بي نظير مردم براي اهدا خون
۲۹ تير ۱۳۹۳ ۲۳ ۱ب ظ استقبال بي نظير مردم براي اهدا خون وزير بهداشت گفت با افزايش مراجعات در اين روزهاي خاص بايد با فراهم کردن تمهيدات و نيروي انساني و افزايش پايگاه هاي خون گيري به اين اعتماد و بزرگواري مردم احترام بگذاريم به گزارش خبرگزاري موج دکتر سيدحسن هاشمي گفت از اينک11 مردادماه هنرمندان مطرح کشور به کودکان غزه خون اهدا میکنند
11 مردادماههنرمندان مطرح کشور به کودکان غزه خون اهدا میکننداعضاء دفاتر 59 گانه انجمن سینمای جوانان ایران و هنرمندان مطرح کشور در سراسر کشور طی اقدامی هماهنگ شنبه یازدهم مردادماه ساعت 11 الی 13 با حضور در مراکز انتقال خون به کودکان غزه خون اهدا خواهند کرد به گزارش خبرگزاری فار721 نفر در لرستان خون اهدا کردند
721 نفر در لرستان خون اهدا کردند خبرگزاری پانا مدیر کل انتقال خون لرستان گفت 721 نفر در لرستان در شبهای قدر خون اهدا کردند ۱۳۹۳ چهارشنبه ۱ مرداد ساعت 12 20 به گزارش خبرنگار پانا امیر حسین تروند در جمع خبرنگاران افزود در شب های قدر 721 نفر به مراکز انتقال خون استان مراجعه کر-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها