تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس در روز جمعه ناخن‏هايش را كوتاه كند، عمر و مالش زياد مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834839574




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برگزاری عید سعید فطر در میان مردم کرد زبان مهاباد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برگزاری عید سعید فطر در میان مردم کرد زبان مهاباد مهاباد - ایرنا - مردم اهل سنت و کرد زبان مهاباد بر پایه سنت های دیرینه مذهبی، مراسم و آداب و رسوم خاصی را در پایان ماه مبارک رمضان و روز عید فطر برگزار می کنند.


به گزارش ایرنا، ماه مبارک رمضان در میان مردم این خطه به ماه میهمانی خدا، ماه نیایش، ماه بخشش گناهان و تزکیه نفس و رفع عیوب و ماه پاکی و افضل ماه های سال شناخته شده و روز عید فطر نیز که از آن به عنوان ˈجیژنی ره مضانˈ یاد می شود از بزرگترین اعیاد اسلامی آنان به شمار می رود.
مردم هر خطه و منطقه از ایران اسلامی دارای آداب و رسوم و آیین های خاصی هستند که این آیین ها نمادی از اعتقادات ریشه داری است که یادگار پیشینیان است و علاوه بر اینکه بیانگر قدمت و پیشینه تاریخی جامعه مان است، گویای هویت فرهنگی هر منطقه نیز هست.
عید فطر به عنوان یکی از مهمترین اعیاد مذهبی مردم کرد زبان مهاباد از سال های دور در فرهنگ مردم این خطه دارای اهمیت و جایگاه خاصی است و با آداب و رسوم و تشریفات ویژه و باشکوهی برگزار می شود.
عید بزرگی که تنها به خاطر انجام ماموریت و وظیفه الهی برگزار می شود و مردم مسلمان این خطه همگام با دیگر مسلمانان جهان به شکرانه موفقیت در انجام فریضه بزرگ روزه و پیروزی بر هواهای نفسانی و وسوسه های شیطانی آن را با شکوه هرچه تمامتر جشن می گیرند.
مردم مومن و مسلمان این منطقه معتقدند در روز عید فطر گویی یک مسلمان دوباره متولد می شود و همین تولد دوباره و زندگی تازه نوعی شادی و لذت درونی را در فرد ایجاد می کند که هرکس بر اساس معرفت و ایمان خود از آن بهره می گیرد.
عید پایان ماه مبارک رمضان در روز اول شوال با تشریفات و آیین های خاصی با شکوه هر چه تمام انجام می شود.
در روز عید فطر تمام خانه ها باید عید کنند و عید در درجه اول این است که قطعا باید آن خانه غذای برنج و خورشت با گوشت و یا طعام مفصلی را تهیه کنند.
در این عید لازم است تمام افراد بالغ و غیربالغ و بچه ها غسل کرده و بدن را در روز قبل یا شب عید شستشو داده باشند.
تمام اعضای خانواده در این روز باید لباس های تازه و تمیز پوشیده و روی هم رفته نظافت در این روز از جمله پاکیزگی منزل و پاشیدن عطر و ترتیب دادن مجالسی باشکوه از مهمترین تزیینات و امتیازات روز عید به شمار می رود.
صبح روز عید مردها پس از اقامه نماز صبح یا قبل از آن به مساجد و جاهایی که نماز جماعت در آن برپا می شود می روند.
در این روز امام جماعت مسجد از نخستین ساعات بامداد و پیش از طلوع خورشید به تلاوت قرآن پرداخته و در بین هر آیه این شعار را می خوانند الله اکبر، الله اکبر، الله اکبر، لااله الا الله و الله اکبر، الله اکبر و لله الحمد سپس امام جماعت ادامه می دهد تا اینکه خورشید به اندازه رمح بلند می شود سپس با تشریفات خاصی نماز عید را می خوانند.
در نماز جماعت این جشن، مسلمانان دست به دعا برمی دارند و خدا را سوگند می دهند که آنان را در تمام خوبی هایی که محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله را در آنها داخل کرده راه دهد و از تمام بدی ها او و خاندانش را حفظ کند.
پس از فراغت از نماز و تشریفات آن حاضران به سوی پیش نماز و امام جماعت رفته و به عنوان تبریک به دست او و دیگر حاضران بوسه می زنند و از همدیگر عذرخواهی و طلب عفو می کنند.
مردم این خطه معتقدند روز عید، روز صلح و شادی، روز روبوسی و تبریک و تهنیت است از این رو وقتی که از مسجد بیرون آمدند باید عداوت و کدورتها به صلح و صفا تبدیل شود.
در روز عید فطر اگر کدورتی در میان بزرگان بوده گذشت کرده و آن را با روبوسی کنار می گذارند و در این روز همگان وقتی به یکدیگر می رسند با بوسیدن یکدیگر و تبریک عید بهم در اصطلاح ˈجیژن موباره کیˈ را به جای می آورند.
مردم پس از آنکه از مسجد بیرون آمدند به صورت دسته جمعی یا انفرادی به خانه همسایه ها و فامیل رفته و عید را به آنها تبریک می گویند.
در این روز افراد یک محله در ابتدا برای تبریک عید به خانه همسایه های عزادار می روند و برای آنان دعای سالی خوش و بی مصیبت می کنند و پس از آن نوبت به بزرگان محله می رسد.
در روز عید دخترانی که به خانه شوهر رفته اند باید به خانه پدران و برادران خود برای تبریک عید در هر جاکه باشند بیایند.
در این روز منزل بزرگ خانواده مالامال از اقوام و خویشاوندان و فامیل های نزدیک خانواده است، در این روز اعضای خانواده حتی اگر در شهر دیگری نیز ساکن باشند سعی می کنند روز عید را در منزل بزرگ خانواده خود باشند.
در این روز، زن و مرد و کوچک و بزرگ بهترین و مجلل ترین لباسهای خود را به تن کرده و برای تبریک عید رهسپار خانه اقوام و فامیل و آشنایان می شوند.
دید و بازدیدهای عید گاهی تا چند روز به طول می انجامد و در این دید و بازدیدها میهمانان با شربت و شیرینی مورد پذیرایی میزبان قرار می گیرند و همگی از یکدیگر حلالیت طلب می کنند.
در ماه رمضان اقامه اذان صبح به عهده جوانان است، آنها در 15 روز اول ماه یک ساعت مانده به نماز صبح به رمضان مرحبا گفته و در نیمه دوم ماه رمضان نیز الوداع می گویند که این سنت قدیمی تاکنون در میان مردم این دیار برپا بوده و از بین نرفته است.
مرحبا، یعنی آفرین برتو ای ماه خجسته، بسیار شاد آمدی و از آمدن این ماه اظهار مسرت می کنیم و الوداع نیز یعنی خداحافظی از ماه رمضان و اظهار تاسف از اینکه این ماه به این زودی سپری می شود.
پرداختن زکات فطره در این منطقه نیز از پانزدهم ماه مبارک رمضان به بعد آغاز شده و پدر هر خانواده باید تا روز عید ، زکات و فطریه افراد خانه را به افراد نیازمند و مستحق بدهد.
با پایان ماه مبارک رمضان، مردم اهل سنت و کرد زبان این منطقه که به دستور خداوند متعال خوردن و آشامیدن و هر آنچه را که حضرت حق نهی کرده ترک کرده بودند با سربلندی از این امتحان الهی خارج شده و خود را برای ماه رمضان سال آینده از هم اکنون آماده می کنند.
تمامی آداب و رسوم ذکر شده جزوی از فرهنگ، هویت و باورهای این بخش از مردم کشورمان است.
آداب و اصول و تشریفات ماه رمضان و عید فطر به طور مسلم و معمول در بین تمام طوایف کرد و مناطق کردنشین هرچند به صورت اندکی تغییر و کم و زیاد برگزار می شود.
جشن پایان ماه روزه مسلمانان، جشن شور و شادی است، اما برخلاف بسیاری از جشن ها، تهی از معنویت و همراه با آلودگی نیست.
در میان مردم این خطه ماه رمضان ماه خیر و برکت و احسان و ماه تسبیح قرآن و ماه صیام و قیام است و روز عید فطر روزی با شکوه و با عظمت و پرشکوه ترین اعیاد کردها و همانند عید قربان و عید نوروز است.
گزارش از: منوچهر صمدی
584/581



07/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن