واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ مرداد ۱۳۹۳ (۸:۱۱ق.ظ)
نماينده ولي فقيه در لرستان: پناه بردن به قرآن بهترين راه استحامبخشي و سلامت بنيان خانواده است نماينده وليفقيه در لرستان با اشاره به تاثيرگذاري منفي ماهواره بر تحکيم بنيان خانوادهها گفت: بهترين راه براي استحکامبخشي و سلامت خانواده پناه بردن به قرآن است .
به گزارش خبرگزاري موج، حجتالاسلام والمسلمين سيد احمد ميرعمادي، نماينده وليفقيه در لرستان و امام جمعه خرمآباد شامگاه دوشنبه، ششم مرداد در برنامه تفسير قرآن در مسجد بعثت خرمآباد در رابطه با آيات 42 و 43 سوره مبارکه حضرت ابراهيم(ع) گفت: اين آيات بازگو کننده وضعيت انسانهاي ظالم است تا انسانها درس و عبرت بگيرند.
وي افزود: کتاب قرآن کتاب هدايت و تربيت است و گاهي وضعيت مؤمنان را و گاهي نيز وضعيت انسانهاي ظالم را بازگو ميکند.
نماينده وليفقيه در استان لرستان با بيان اينکه در اين آيات از سوره ابراهيم قرآن به وضعيت انسانهايي که ظلم، ستم، تجاوز، تعدي به حقوق مردم ميکنند اشاره دارد، گفت: خداوند در قرآن ميفرمايد که انسانهاي ظالم هم در دنيا و هم در آخرت دچار عذاب شديد روحي و جسمي ميشوند.
حجتالاسلام ميرعمادي با بيان اينکه در قرآن همواره تاکيد شده که ظالمان عذاب دردناک و هميشگي دارند، گفت: ظالمان در دنيا ذليل و خوار مي شوند به طوريکه ما مي بينيم انسانهاي ظالمي مانند صدام چگونه ذليل و خوار شدند.
وي با بيان اينکه در قرآن آمده که انسانهاي ظالم در آخرت همنشين شيطان ميشوند و آتش جهنم بر آنها احاطه کامل پيدا مي کند افزود: در آيه 42 سوره ابراهيم که فرموده است: «ولا تحسبن الله غفلا عما يعمل الظلمون انما يوخرهم ليوم تشخص فيه الابصر» به اين موضوع اشاره شده که خداوند ميفرمايد ما در دنيا به ظالمان مهلت مي دهيم.
نماينده ولي فقيه در استان لرستان و امام جمعه خرمآباد با بيان اينکه اين سؤال اينجا مطرح ميشود که چرا که خداوند به اين انسانها مهلت ميدهد، افزود: براي اين سؤال سه جواب مطرح است خداوند ميفرمايد ما به ظالمان مهلت ميدهيم تا شايد متنبه شده و توبه کنند.
حجت الاسلام ميرعمادي با بيان اينکه همچنين گاهي نيز به ظالمان مهلت داده مي شود بهخاطر اينکه به آنها عذاب بيشتري بدهند عنوان کرد: همچنين در جواب ديگر در اين آيه آمده که دنيا جاي کيفر و پاداش نيست بلکه آخرت جاي کيفر و پاداش است.
وي بيان داشت: اين آيه چند پيام دارد و آن اينکه انسانها قضاوت نکنند که خدا از آنها غافل است و يکي از سنتهاي الهي مهلت دادن بوده و کيفر اصلي کار ظالمان در قيامت است و عذاب ظالمان در قيامت خيره کننده است به طوريکه چشمهاي اين انسانها از ترس و وحشت از حرکت باز ميايستد.
نماينده ولي فقيه در استان لرستان و امام جمعه خرمآباد با اشاره به تفسير آيه 43 سوره ابراهيم با اين مضمون که «مُهْطِعِينَ مُقْنِعِي رُءُوسِهِمْ لا يَرْتَدُّ إِلَيْهِمْ طَرْفُهُمْ وَأَفْئِدَتُهُمْ هَوَاءٌ» افزود: اين آيه در خور تامل است و عذاب ظالمان را در روز قيامت بازگو مي کند.
حجتالاسلام ميرعمادي در اين آيه آمده که مجازاتها و عذاب الهي در روز قيامت آنقدر وحشتناک است که ظالمان از شدت هول گردنهاى خود را برافراشته، سر به آسمان بلند کرده و حتى چشمهايشان از ترس باز و بي حرکت ميماند، گفت: همچنين در اين آيه آمده که اين انسانهاي ظالم از ترس و شدت عذاب دلشان تهي و خالي ميشود.
وي ادامه داد: عذاب روز قيامت جلوهاي از عمل دنيا است و علت اين عذاب اين است که انسانهاي ظالم در دنيا مردم را مسخره ميکنند و مغرور و متکبر هستند و خود را حق و حقيقت ميدانند که خداوند در مقابل در قيامت آنها را ذليل و خوار مي کند.
نماينده وليفقيه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد ادامه داد: ظالمان در دنيا آيات الهي و پيامبران را تکذيب و خدا را فراموش ميکنند که خداوند نيز در روز قيامت آنها را فراموش ميکند و به آنها نشان ميدهد که خدا از کارهاي آنها در دنيا غافل نبوده است.
حجتالاسلام ميرعمادي با تاکيد بر اينکه خداوند در قرآن بيان ميکند که عاقبت ظالمان را بنگريد نه وضعيت فعلي آنها را بيان داشت: مقام، ثروت، صحت و قدرت هيچ کدام در روز قيامت براي انسان کار ساز نيست بلکه ايمان، تقوا، عبادت و بندگي خداوند در آخرت به درد انسان ميخورد.
وي همچنين در تفسير آيه 52 سوره ابراهيم(ع) که ميفرمايد: «هَذَا بَلاغٌ لِلنَّاسِ وَلِيُنْذَرُوا بِهِ وَلِيَعْلَمُوا أَنَّمَا هُوَ إِلَهٌ وَاحِدٌ وَلِيَذَّکَّرَ أُولُو الألْبَابِ» گفت: اين آيه مبارکه در رابطه با ضرورت و شرايط بهرهمندي از قرآن است و نقش قرآن در رابطه با خارج کردن مردم از ظلمات و جهل، شرک و نااميدي به سوي نور تقوا و فضيلت ميباشد.
اين مفسر قرآن ادامه داد: قرآن کريم درمانگر بسياري از بيماريهاي روحي و رواني است و اين کتاب آسماني بيان کننده همه چيزهايي است که مورد نياز هدايت انسان است.
ميرعمادي با بيان اينکه قرآن فقط براي خواندن نيست بلکه اين کتاب آسماني براي تربيت و هدايت و دستورالعمل زندگي انسانهاست، خاطرنشان کرد: بهترين عقيده و مکارم و ارزشهاي اخلاقي در قرآن است، قرآن کتاب هدايت و تذکر براي صاحبان خرد است.
وي با ذکر احاديثي در رابطه با اهميت تدبر و تفکر در قران اضافه کرد: يک از راههاي گسترش اخلاق در جامعه و مقابله با تهاجم فرهنگي دشمنان روي آوردن به قرآن است، آموزش و پرورش ما بايد از قرآن بهره بگيرد همچنين براي اصلاح اخلاق و رفتار اجتماعي بايد از قرآن بهره بگيريم.
نماينده وليفقيه در لرستان در ادامه به تاثيرگذاري منفي ماهواره بر تحکيم بنيان خانوادهها گفت: براي سلامت و تحکيم بنيان خانواده بايد از قرآن بهره گرفت و ميتوان گفت بهترين راه براي استحکامبخشي و سلامت خانواده پناه بردن به قرآن است.
وي در بيان شرايط بهرهمند شدن از قرآن نيز خاطرنشان کرد: براي دستيابي به حقايق و معارف قرآن بايد طهارت و پاکي دل و تقوا و تزکيه را مدنظر قرار داد چراکه با قساوت قلب نميتوان از قرآن بهره برد.
وي داشتن خوف و خشيت الهي، ايمان و نيکوکاري، عبوديت و شبزندهداري و پاببندي به آداب و اخلاق اسلامي را از ديگر اين شرايط برشمرد.
امام جمعه خرمآباد ادامه داد: در قبال قرآن مردم دو دسته هستند يک دسته عامه مردم و دسته دوم دانشمندان هستند، عامه مردم در قبال قران وظيفه دارند قرآن را ياد بگيرند، تلاوت و تدبر قرآن داشته باشند و به قرآن عمل کنند.
وي افزود: صاحبان خرد نيز در قبال قرآن موظف هستند گوهرهاي ناب آنرا استخراج کرده و در قرآن تفکر کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]