واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش آگاهی عمومی سبب کنترل بیماری هپاتیت ویروسی B و C می شود تهران-ایرنا- رییس شبکه تحقیقات هپاتیت ایران در پیامی به مناسبت روز جهانی هپاتیت، ارتقای سطح دانش و آگاهی مردم نسبت به بیماری هپاتیت ویروسی (B و C) را سبب کنترل این بیماری در جامعه دانست.
به گزارش گروه علمی ایرنا، دکتر موید علویان در این پیام آورده است: هپاتیت ویروسی مزمن B و C جزو مهمترین علل آسیب های مزمن کبدی است اما با توجه به پیشرفت های حاصل شده در علم پزشکی می توان از بروز هپاتیت B با تزریق واکسن پیشگیری کرد.
این پیام می افزاید: از سال 1373 در ایران تمام نوزادان، افراد پرخطر، شاغلین حرفه پزشکی علیه بیماری هپاتیت B واکسینه شده و این امر سبب شده است تا شیوع بیماری در جامعه ایرانی کاهش یابد به گونه ای که ایران که در گذشته جزو کشورهای با شیوع متوسط و بالا بوده، درحال حاضر کمتر از 2 درصد جمعیت عمومی کشور حامل ویروس هپاتیت B باشند و در بیشتر نقاط کشور شیوع بیماری روبه کاهش یافته است.
در این پیام با یادآوری اینکه برنامه واکسیناسیون نوجوانان متولد بین سال های 1368 تا 1371 توانسته این قشر موثر در جامعه را در برابر بیماری ایمن کند، آمده است: در گذشته عمده ترین راه انتقال بیماری از مادر به نوزاد و در هنگام تولد بود اما امروزه راه های دیگری مطرح است که با مراقبت بیشتر رفتارهای جنسی، تعهد به چارچوب خانواده و رعایت اصول بهداشت می توان از بروز این بیماری پیشگیری کرد.
رییس شبکه هپاتیت در پیام خود آورده است: هپاتیت C در بیماران مبتلا به تالاسمی و هموفیلی و دیالیزی هایی که پیش از سال 1375 خون دریافت کرده اند، شایع تر است اما اکنون با غربالگری خون ها بروز بیماری روبه کاهش گذاشته است.
در این پیام همچنین آمده است: شیوع عفونت هپاتیت C در معتادان تزریقی بالا است و به همین دلیل رفتارهای بهداشتی صحیح و حمایت از معتادان برای ترک اعتیاد و بیماریابی پزشکان عمومی و خانواده ها امری ضروری است.
روز 28 جولای مصادف با ششم مردادماه به افتخار برنده جایزه نوبل باروخ ساموئل بلومبرگ، کاشف ویروس هپاتیت B، روز جهانی هپاتیت نامیده شده است.
هپاتیت نام بیماری است که بر اثر التهاب کبد بروز می کند. التهاب کبد می تواند به فیبروز، سیروز یا سرطان کبد منجر شود. ویروس هپاتیت مهمترین عامل بروز این بیماری است ولی عفونت های دیگری مانند مواد سمی (مصرف الکل و مواد مخدر) و بیماری های خود ایمنی نیز جزو دلایل هپاتیت محسوب می شود.
تاکنون پنج ویروس اصلی هپاتیت شناخته شده است که به عنوان هپاتیت نوع A، B، C، D و E شناخته می شود. احتمال سیروز کبدی و سرطان در دو نوع B و C بیشتر است. هپاتیت نوع A و E بر اثر مصرف آب و غذای آلوده ایجاد می شود و هپاتیت نوع B، C و D نتیجه تماس با مایعات آلوده بدن است.
دریافت خون آلوده، تماس با تجهیزات آلوده، انتقال از مادر به نوزاد و تماس جنسی مهمترین روش های انتقال این ویروس کشنده به شمار می رود. این بیماری می تواند با علایمی همچون یرقان (زردی پوست و چشم)، تیرگی ادرار، خستگی مزمن، تهوع، درد و استفراغ همراه باشد یا بدون هیچ علامت اولیه ای بروز کند.
علمی**1834**1599
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]