واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
فیسبوک تویتر Google+ Cloob معاون دانشگاه علوم پزشکی یزد: بیماری تب کریمه کنگو کنترل شده است یزد - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو در این استان کنترل شده است، گفت: تنها یکنفر امسال در یزد به این بمیاری مبتلا شده بود که با پیگیریهای درمانی بهبود یافت.
ˈمحمدحسن لطفیˈ روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در دو سال اخیر هیچ موردی از این بیماری در استان مشاهده نشده بود، افزود: اما مبتلاشدن این فرد زنگ خطری برای استان است
وی با بیان اینکه بیماری تب کنگو یک بیماری شغلی است، تصریح کرد: دامداران، قصاب ها و کارگران کشتارگاه های دام بیش از سایر افراد در معرض ابتلا به تب کریمه کنگو قرار دارند.
این مسوول، با تاکید بر اینکه برای پیشگیری و جلوگیری از ابتلای این افراد به بیماری مذکور باید برنامه ریزی شود، خاطرنشان کرد: کشتارگاههای سنتی استان باید به صنعتی تبدیل شود.
لطفی افزود: نیروی انتظامی باید از ورود دامهای قاچاق به استان جلوگیری و در این زمینه کنترل و نظارت بیشتری لازم است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد افزود: دانشگاه در راستای کنترل این بیماری از طریق بروشور، پوستر،سخنرانی آموزشهای لازم را به شهروندان ارائه داده است.
وی به وضعیت تب مالت در استان اشاره کرد و گفت: مبتلایان به این بیماری طی سه سال گذشته نسبت به سالهای قبل افزایش یافته است.
لطفی تعداد مبتلایان این بیماری در سال گذشته در استان را 270 نفر اعلام و خاطرنشان کرد: این رقم در سال 91 ، 127 نفر بود که این آمار نگران کننده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بیشترین مبتلایان به بیماری مذکور را در شهرستانهای خاتم، اردکان و ابرکوه بیان کرد.
وی با بیان اینکه بدلیل کمبود اعتبار اداره کل دامپزشکی استان، واکسینیه دامهای سبک را بطور کامل انجام نمی دهد، اضافه کرد: در کارگروه سلامت و امنیت غذایی قرار شد که در این زمینه از منابع مختلف تامین اعتبار شود.
لطفی بر ساماندهی مراکز عرضه مواد لبنی فاقد پروانه تاکید کرد و گفت: برخی از مغازه میوه فروشی در استان اقدام به فروش فرآورده های خامی می کنند که باید از آنها جلوگیری شود.
وی اظهار داشت: همچنین با مکاتباتی که با مجامع امور صنفی و سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان صورت گرفته قرار شد که بر این واحدها نظارت و در صورت مشاهده تخلف برخورد قانونی شود.
لطفی به شهروندان توصیه کرد: از مصرف فرآورده های خامی غیر پاستوریزه خوداری کنند و شیر بصورت فله ای نخرند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد کنترل عوامل محیطی در زمینه بیماری تب کریمه کنگو و مالت را مهم خواند و گفت: تب کریمه کنگو یک تب خونریزی دهنده ویروسی است که توسط کنه ها به دام ها منتقل شده و انسان با گزش کنه، تماس یا ذبح دام آلوده و همچنین تماس با گوشت آلوده به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا می شود.
تب، درد عضلانی و سردرد از علایم تب کنگو به شمار می رود که پس از سه یا چهار روز علایم خونریزی دهنده مانند خونریزی های زیرجلدی، خون در ادرار و خونریزی بینی نیز مشاهده می شود. ک/3
7546/616
انتهای پیام /*
ارتباط با سردبير:
[email protected]
تماس بی واسطه با مسئولین
02/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 203]