تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):به راستى كه اين زبان كليد همه خوبى‏ها و بدى‏هاست پس شايسته است كه مؤمن زبان خ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826435995




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

عزم ملی و مدیریت جهادی کاربردی ترین مسیر در صیانت از میراث طبیعی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عزم ملی و مدیریت جهادی کاربردی ترین مسیر در صیانت از میراث طبیعی نوشهر - ایرنا - برای حفظ جنگل ها و منابع طبیعی به عنوان میراث طبیعی برای نسل های امروز و آینده، گر چه می توان از عوامل متعددی بهره جست، اما به نظر می رسد در این حوزه نیز راهبردی ترین مسیر همان حفظ و صیانت از این مواهب الهی با استفاده از عزم ملی و مدیریت جهادی باشد.


به گزارش ایرنا، بی شک جنگل ها و منابع طبیعی یک سرمایه ملی محسوب می شود و برای حفاظت و حراست از آنها نیز باید عزم ملی ایجاد شود زیرا برای حفاظت از عرصه های ملی در کشور و حفظ میراث طبیعی، مشارکت مردم و دستگاه ها با روحیه جهادی می توان منشا اثر واقع شود.
با نگاهی به اقداماتی که تا کنون برای مقابله با تخریب جنگل ها و منابع طبیعی صورت گرفته، در می یابیم که راه های آزموده شده کارایی چندانی نداشته اند وموید این موضوع نیز افزایش دغدغه و نگرانی های مردم و مسوولان در این حوزه است.
ˈ علی لاریجانی ˈ رییس مجلس شورای اسلامی شب گذشته در دیدار مسوولان سازمان جنگل ها و مراتع با بیان اینکه مجوز تغییر کاربری ها باید همراه با سخت گیری های مورد نیاز باشد ، گفت: متاسفانه برخی افراد و سازمان ها براحتی اجازه ورود به جنگل ها را می گیرند و یا با مجوز جنگل ها را تغییر کاربری می دهند یا علاوه بر محیطی که در آنجا فعالیت می کنند دست به اقدامات دیگری می زنند که هیچ مجوزی برای آن ندارند و این اقدامات غیر قانونی تبعات زیادی را برای جنگل ها به بار می آورد.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود : باید برای جنگل و حفاظت از منابع طبیعی کشورتعریف داشته باشیم و روشی را ابداع کنیم که بر اساس آن، به افرادی مجوز فعالیت در این عرصه ها بدهیم که با خلاقیت هم از این منابع بهره برداری صحیح کنند و هم حفاظت کنند.
مقام معظم رهبری هم سال 93 را به نام سال فرهنگ و اقتصاد با عزم ملی و مدیریت جهادی نامگذاری کردند که هر یک از این حوزه ها ارتباطی مستقیم با موضوع جنگل ها و منابع طبیعی و ضرورت صیانت از آنها دارد و به طور قطع دستیابی به این امر مهم و تحقق این شعار نوعی سرمایه ملی محسوب می شود.
مسائل مربوط به منابع طبیعی مربوط به حیات همه مردم است که دستیابی به راه های عملی برای صیانت از آنها، نیازمند یک مدیریت جهادی و فرهنگ سازی غیرانتفاعی با اقداماتی مستمر و به هم پیوسته است.
به منظور تحقق عزم ملی در حفاظت از جنگل ها و منابع طبیعی نیاز به فرهنگ سازی از سوی دستگاه های ذیربط و مسوولان امر داریم و با توجه به فرهنگ پذیری خوبی که از ملت ایران در عرصه های دیگر سراغ داریم، نهادینه شدن فرهنگ استفاده درست از میراث طبیعی کار چندان دشواری نیست.
برای تقویت زیرساخت ها نیاز به فرهنگ سازی با استفاده از عزم ملی و مدیریت جهادی است. با این وصف به نظر می رسد در حوزه فرهنگ سازی مهم ترین کار برای رسیدن به جامعه هدف استفاده مناسب از تشکل های غیر دولتی و زیست محیطی و بهره گیری بهینه از ظرفیت های بالای موجود در این تشکل ها ضروری است.
رییس مجلس نیز با تاکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت مشارکت های مردمی در این عرصه، معتقد است می توان روش هایی را ابداع و یا گسترش داد تا با مشارکت مردم هم از جنگل استفاده شود و هم آسیبی به جنگی نرسد، مثل انجام کارهایی همچون تولید عسل طبیعی و گذاشتن کندو بر روی تنه های درختان که هم آسیبی به جنگل وارد نمی شود و هم از مواهب الهی به بهترین صورت استفاده می شود.
ارتقاء آگاهی مردم به منظور حفظ و صیانت بهتر از عرصه های طبیعی کشور امری اجتناب ناپذیر است که همواره باید به عنوان یک عامل اساسی در سیاست گذاری ها و برنامه ریزی ها به آن توجه شود.
استفاده از طبیعت، همراه با حفظ و حراست از منابع طبیعی با توجه به شرایط نامناسبی که امروز این منابع در کشور دارد و توجه به ظرفیت و توان اکولوژیک در راستای حفاظت از این منابع و پیشگیری از کاهش کیفیت آنها نیز نیاز به عزم ملی و مدیریت جهادی دارد.
عزم ملی در این عرصه باید از سوی مردم و متولیان حراست از جنگل ها و منابع طبیعی ایجاد شود و با توجه به راه دشوار پیش رو برای شکل گیری عزم و حساسیت ملی در این عرصه، نیازمند مدیریت جهادی است که مقام معظم رهبری نیز به عنوان راه حل مشکلات کشور بر آن تاکید کردند.
ˈ خداکرم جلالی ˈ رییس سازمان جنگل ها و منابع طبیعی با اشاره به اینکه در رتبه بندی تخریب منابع طبیعی رتبه هفتم دنیا را داریم، می گوید: توسعه ما یک توسعه پایدار و متوازن نیست و لذا بحث مدیریت متعادل و جامع یک نیاز اساسی برای مدیریت کشور در تمام عرصه هاست و امروزه تمام چالش هایی که در عرصه های منابع طبیعی و محیط زیست با آنها دست به گریبان هستیم ناشی از نامدیریت ها و بهره برداری های بی رویه است.
وی از مشارکت مردم به عنوان عاملی یاد می کند که برغم تاکیدات، نتوانسته در سیاست گذاری ها جایگاه مناسبی را در مدیریت منابع طبیعی کشور پیدا کند و می فزاید : چنین وضعیتی نشانگر این حقیقت است که تا کنون برای تحقق عزم ملی در نگهداری و صیانت از منابع طبیعی گام های موثری برنداشته ایم.
به اعتقاد جلالی ، باید زمینه مشارکت حقیقی و نه صوری مردم را فراهم شود به این معنی که مردم در تصمیم گیری ها ، اجرای برنامه ها و نظارت بر آنها، سهیم شوند و فقط مجری نباشند.
ˈ اکرم توفیقی ˈ مدیرکل ترویج و مشارکت های سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، نیز معتقد است فرهنگسازی در راستای حفاظت از منابع طبیعی و همراه کردن مردم باید از اولویت ها باشد با این هدف که مردم احساس کنند اجرای طرح ها و برنامه های جنگل داری، حقوق طبیعی آنان را محدود نمی کند و آنها نیز نقش اساسی در حفظ و صیانت از این میراث طبیعی دارند.
رییس مجلس شورای اسلامی نیز در نشست اخیر با اشاره به پیشنهاد مطرح شده مبنی بر توقف پنج ساله بهره برداری ها از جنگل، گفت: به عنوان یک روش کاربردی می توان تنفس جنگل ها را در یک بازه زمانی بررسی کرد و اگر به این نتیجه رسیدیم که این اقدام ثمربخش است می توان به شکل طرح و یا لایحه ای به مجلس ارائه شود و مجلس نیز بیشترین حمایت را برای حفظ جنگل ها و مراتع کشور به عمل می آورد.
گر چه این پیشنهاد نیز می تواند به عنوان یک راه حل مطرح شود، اما در صورت تحقق آن هم به همان عزم ملی برای اجرای قانون و مدیریت جهادی برای مقابله با عوامل مخل در آن نیاز خواهد بود ، پس از پیش از هر اقدامی باید سیاست گذاری منطقی و درستی در خصوص فرهنگ سازی و برنامه های مدونی برای حرکت بر مبنای عزم ملی و مدیریت جهادی صورت گیرد.ک/4
گزارش از : داریوش غفاری
1535/1654



06/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن