محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843965907
آیا سیاست کاهش تورم می تواند اقتصاد ملی را در مسیر رکود قرار دهد؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آیا سیاست کاهش تورم می تواند اقتصاد ملی را در مسیر رکود قرار دهد؟ تهران - ایرنا - هرچند برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم، شتاب تورم روند کاهشی به خود گرفته و مسئولان و تیم اقتصادی دولت همچنان بر قرار گرفتن اقتصاد در آستانه خروج از رکود تاکید دارند، اما برخی از کارشناسان دیدگاه متفاوتی داشته و معتقدند؛ رویکرد دولت در کاهش تورم موثر بوده هرچند در مقابل، رکود عمیق تر شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، دولت یازدهم در یک سال گذشته سیاست مهار یا کاهش تورم را مورد توجه قرار داد و با اعمال سیاست های پولی و مالی، حجم نقدینگی را تا حدودی کنترل کرد و موفق شد نرخ تورم را از 40 درصد در آبان ماه سال گذشته به حدود 27.7 درصد در حال حاضر برساند.
کارشناسان اقتصادی از رکود و نرخ بالای بیکاری به عنوان چالش جدی اقتصاد یاد کرده و معتقدند: رکود زمانی به اقتصاد ملی یک کشور نفوذ می کند که تورم روند افزایشی داشته و رشد اقتصادی در مسیری منفی قرار گیرد. براین اساس، اقتصاد ایران طی یک سال اخیر در چنین وضعیتی قرار گرفته و هر ماه که بر نرخ تورم افزوده شد و از مرز 40 درصد گذشت، رشد اقتصادی روند کاهشی داشت و به کمتر از منفی هشت درصد رسید.
البته انتخاب رونق همراه با تورم و رکود همراه با بیکاری غیرتورمی، مقوله ای است که همواره در جهان مجادلات فراوانی به راه انداخته است و دولت های گرفتار رکود، معمولا در انتخاب این شیوه برای خروج از شرایط رکودی احتیاط می کنند چرا که آثار تورم بر محبوبیت سیاسی دولت ها بسیار سریع تر و عمیق تر از رکود است.
نگاهی به شرایط اقتصادی ایران در 10 سال گذشته گویای آن است که اجرای سیاست های نادرست، تنش در فضای داخلی و بحران در روابط بین المللی، اقتصاد کشور را گرفتار شرایط رکود تورمی کرده بود؛ به عبارت دیگر اقتصاد ایران هم هزینه های سنگین تورم و هم زیرمجموعه های رکود را تحمل می کرد.
دولت یازدهم در چنین شرایطی سکان مدیریت کشور را بدست گرفت و برای توقف این روند ناگزیر به اولویت بندی اهداف خود بود بنابراین از مجموعه تصمیمات خود در حوزه پولی و مالی، کاهش تورم را برگزید. اما در میان برخی کارشناسان اقتصادی این اعتقاد قوت گرفت که نگاه به خروج از رکود به اندازه کاهش تورم برای دولت مورد توجه دولت نبوده است.
حامد زمانی کارشناس پولی و بانکی در این رابطه معتقد است: در شرایطی که اقتصاد به طور همزمان در رکود و تورم قرار داشت، دولت کاهش تورم را برگزید و از شرایط رکودی و عوامل مبارزه با آن غافل ماند به همین دلیل رکود عمیق تر شد.
وی با بیان آنکه خروج از رکود، افزایش تورم را به همراه خواهد داشت، افزود: هنگام مبارزه با رکود باید به بنگاه های اقتصادی با ارایه وام و تسهیلات، نقدینگی تزریق شود تا بتوانند تولید را افزایش داده و محصولات بیشتری به بازار عرضه کنند اما این اتفاق نیفتاد و رکود همچنان ادامه یافت.
به گفته این کارشناس بانکی، برای خروج اقتصاد از پدیده رکود، باید ابتدا رشد تورم را تجربه کرد و این امر واقعیتی است که نباید از آن گریزان بود.
مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد نیز معتقد است: اگر تاکنون تورم کاهش یافته، به قیمت تشدید رکود کاهش بوده، اگرچه رویکرد دولت در ارتباط با مسائل پولی قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه 20 درصد از نقدینگی کشور قفل است و چرخش ندارد، گفت: باید کمک کنیم اقتصاد از رکود خارج و در این رابطه تمهیداتی اتخاذ شود.
در حالیکه برخی کارشناسان اقتصادی و یا نمایندگان مجلس تاکید دارند که دولت تورم را به قیمت تشدید رکود کاهش داده است، تیم اقتصادی دولت در اظهارات خود این موضوع را تایید نکرده و رد می کنند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری در خصوص اظهارات برخی کارشناسان و اقتصاددانان نسبت به سیاست های اقتصادی دولت، تصریح کرد: این موضوع به هیچ عنوان درست نیست و دولت با گام های مؤثر در صدد کاهش تورم و رکود موجود در اقتصاد کشور است.
محمد نهاوندیان افزود: در شرایط فعلی مهمترین موضوع برای واحدهای تولیدی ایجاد بستر مناسب برای برنامه ریزی است زیرا انجام این اقدام در یک فضای متلاطم در بازارها امکان پذیر نیست از این رو منطقی است که دولت تلاطم موجود در بازار و افزایش پرشتاب قیمت ها را مهار کند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با بیان اینکه ایجاد آرامش در بازارها و مهار تورم یک مقدمه منطقی برای خروج از رکود است، گفت: دولت به هیچ عنوان با کاهش نرخ تورم، تشدید رکود را دنبال نمی کند.
محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی رییس جمهوری؛ قرار گرفتن رشد اقتصادی منفی 5.8 درصد سال 1391 در مسیری معکوس و روبه رشد را مهمترین نشانه خروج از رکود دانسته و سرمایه گذاری های انجام شده از سوی دولت را عامل دیگر رشد اقتصادی می داند.
وی معتقد است: تصویب بودجه 41 هزار میلیارد تومانی برای طرح های عمرانی، 90 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری توسعه ای در شرکت های دولتی و استفاده از 35 میلیارد دلار برای فاینانس را کمک بزرگی به رونق اقتصادی و خروج از رکود عنوان می کند.
علی طیب نیا وزیر اقتصاد نیز اعتقاد دارد: برای خروج از رکود فعلی اقتصاد باید تورم مهار شود، البته مشکلاتی در بخش تولید وجود دارد که باید این مشکلات نیز در اولین فرصت ممکن رفع شوند.
وی افزود: در حال تدوین برنامه ای جامع برای حل مشکلات بخش تولید کشور هستیم که با انجام این مهم، زمینه برون رفت از رکود اقتصادی فعلی فراهم خواهد شد.
به گفته طیب نیا، برای اصلاح وضعیت فعلی نظام بانکی کشور برنامه ریزی هایی انجام شده که اجرای آن گام به گام صورت خواهد گرفت.
ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی نیز در خصوص مباحث و انتقادات مطرح شده، اظهار داشت: بانک مرکزی در مدیریت نقدینگی خود در سال گذشته نه تنها به مقوله خروج از رکود اقتصادی و تامین مالی اقتصاد بی توجه نبوده بلکه سعی کرده تا سیاست های ضدتورمی خود را با حداقل هزینه برای بخش واقعی و از طریق سالم سازی رشد نقدینگی و کنترل انتظارات تورمی دنبال کند.
به گفته وی بررسی ها نشان می دهد، رکود حاکم بر اقتصاد کشور، عمدتا از شوک عرضه و تا حد زیادی از محل تشدید تحریم های بین المللی علیه کشور ناشی شده و دراین شرایط، صرف افزایش عرضه نقدینگی نه تنها کمکی به حل مشکلات جاری واحدهای تولیدی نخواهد کرد بلکه به دلیل افزایش تقاضای موثر فشارهای تورمی موجود را نیز افزایش خواهد داد.
به هر حال، این اظهارات مبین آن است که دولت در عرصه اقتصاد، سیاست های ضد تورمی را بر سیاست های ضد رکودی ترجیح داده که این تقدم از جهاتی قابل دفاع است اما در واقع دولت با رکود در بازار قصد دارد، تورم را کنترل کند که این مسئله منجر به کاهش حجم کسب و کار و تولید شده است ضمن اینکه تورم یکی از دلایل پیدایش رکود اقتصادی محسوب می شود.
به اعتقاد کارشناسان اقتصادی، نکته حائز اهمیت برنامه ریزی و اقدامات دولت برای خروج و همزمان بخش مولد کشور از رکود است زیرا در شرایط رکود آن هم کشوری که تنها به یک منبع درآمدی ثابت برای تامین هزینه های خود متکی است، با چالش های جدی مواجه خواهد شد و پیشنهاد می کنند که تنوع بخشی به منابع درآمدی قبل از مواجه شدن با رکود اقتصادی می تواند به گذر از بحران کمک کند.
لازم به ذکر است؛ احمد توکلی نماینده مردم تهران در نامه ای خطاب به نمایندگان مجلس یادآور شده است که تورم به قیمت تشدید رکود کنترل می شود.
به اعتقاد وی، اجرای مبهم فاز دوم هدفمندی یارانه ها از علل اساسی سقوط بازار در هفت ماه گذشته بوده و پیشنهاد کرده است که مسئولان اقتصادی، فعالان بازار سرمایه را به صورت واقع بینانه از فرصتها و تهدیدهای حضور در این بازار آگاه سازند.
اقتصام (5)1070**1558
04/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]
صفحات پیشنهادی
یک استاد دانشگاه آمریکا: مسیر احیای اقتصاد ایران هموار شده است/جذب سرمایهگذاری خارجی راه خروج از رکود تورمی د
یک استاد دانشگاه آمریکا مسیر احیای اقتصاد ایران هموار شده است جذب سرمایهگذاری خارجی راه خروج از رکود تورمی در ایرانیک استاد دانشگان آمریکا با بیان اینکه مسیر احیای اقتصاد ایران هموار شده است گفت برای خروج از رکود تورمی ایران باید سرمایهگذاری و تکنولوژی خارجی جذب کند و فضای منچکیده اخبار اقتصادی امروز بسته سیاستی برنامههای دولت برای خروج غیرتورمی از رکود/ عرضه محصولات پتروشیمی در چند
چکیده اخبار اقتصادی امروزبسته سیاستی برنامههای دولت برای خروج غیرتورمی از رکود عرضه محصولات پتروشیمی در چند قدمی رکوردشکنی بازار سرمایه تهران پردرآمدترین استان کشورمذاکرات پاکستان برای اجرای قرارداد واردات گاز از هند قطر و روسیه استفاده ۳ اپراتور تلفن همراه از آنتنهای یکدیگراهکار خروج غیر تورمی از رکود/۹ عبده:نقش بازار سرمایه در خروج غیرتورمی اقتصاد از رکود/کاهش نرخ سود بانکی قطعی
راهکار خروج غیر تورمی از رکود ۹عبده نقش بازار سرمایه در خروج غیرتورمی اقتصاد از رکود کاهش نرخ سود بانکی قطعی استعضو شورای عالی بورس با اشاره به راهکارهای برونرفت اقتصاد از رکود به صورت غیرتورمی درباره نقش بازار سرمایه در تأمین مالی بنگاهها گفت بازار سرمایه در این برنامه باید وراهکار خروج غیرتورمی از رکود/۱۳ بسته دولت چارچوبهای یک برنامه را نداشت/ تامین مالی گامی عملی برای رونقبخشی ب
راهکار خروج غیرتورمی از رکود ۱۳بسته دولت چارچوبهای یک برنامه را نداشت تامین مالی گامی عملی برای رونقبخشی به اقتصادیک کارشناس اقتصادی با اشاره بسته دولت برای خروج غیرتورمی از رکود گفت این بسته تنها آسیبشناسی و ایدههای کارشناسی است در حالی که برنامه شامل زمانبندی منابع موفارس بررسی میکند چرا مسکن در اولویت چهارم سیاستهای خروج غیرتورمی از رکود قرار دارد؟
فارس بررسی میکندچرا مسکن در اولویت چهارم سیاستهای خروج غیرتورمی از رکود قرار دارد تمام کارشناسان اقتصادی و نیز دولتیها به خوبی میدانند که هر تغییری در سرمایهگذاری در بخش مسکن موجب ایجاد تولید و اشتغال میشود اما چرا دولت در بسته سیاستی خروج غیرتورمی در رکود مسکن را اولویت چهبررسی بخشی از بسته سیاستی خروج از رکود درستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی
فیسبوک تویتر Google Cloob بررسی بخشی از بسته سیاستی خروج از رکود درستاد هماهنگی اقتصاد مقاومتی تهران - ایرنا - ستاد هماهنگی امور اقتصاد مقاومتی در جلسه ای به ریاست رئیس جمهوری بخشی از بسته سیاستی و برنامه های دولت برای خروج غیر تورمی از رکود را مورد بحث و بررسی قرار داد به گزابررسی بسته سیاستی خروج از رکود غیرتورمی
بررسی بسته سیاستی خروج از رکود غیرتورمی ستاد هماهنگی امور اقتصاد مقاومتی در جلسهای به ریاست رئیسجمهور بخشی از بسته سیاستی و برنامههای دولت برای خروج غیر تورمی از رکود را مورد بحث و بررسی قرار داد کد خبر ۴۱۷۴۲۰ تاریخ انتشار ۲۷ تير ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۴ - 18 July 2014 ستاد هماهنگی امومدیرعامل سرمایهگذاری ملی در گفتوگو با فارس تشریح کرد 5 شرط رونق اقتصادی/ نرخ سود بانکی به سرعت کاهش یابد/ مز
مدیرعامل سرمایهگذاری ملی در گفتوگو با فارس تشریح کرد5 شرط رونق اقتصادی نرخ سود بانکی به سرعت کاهش یابد مزایای فروش نسیه سهامیک کارشناس بازار سرمایه درباره راهکارهای موفقیت دولت در افزایش تولید و رونق اقتصادی و نقش قدیمی بازار سرمایه در خروج از رکود گفت بازار سرمایه وصل به توبررسی بسته سیاستی خروج از رکود در ستاد هماهنگی اقتصادمقاومتی
اقتصادی اقتصاد کلان به ریاست روحانی انجام شد بررسی بسته سیاستی خروج از رکود در ستاد هماهنگی اقتصادمقاومتی ستاد هماهنگی امور اقتصادمقاومتی در جلسه ای به ریاست حسن روحانی رئیس جمهور بخشی از بسته سیاستی و برنامههای دولت برای خروج غیر تورمی از رکود را مورد بحث و بررسی قرار دادراهکار خروج غیرتورمی از رکود/۱۲ پورابراهیمی: برنامه عملیاتی برای خروج غیرتورمی از رکود ارائه نشده است/ گذر از
راهکار خروج غیرتورمی از رکود ۱۲پورابراهیمی برنامه عملیاتی برای خروج غیرتورمی از رکود ارائه نشده است گذر از شرایط رکود بدون تورم امکانپذیر نیستعضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه تا کنون برنامه عملیاتی برای خروج غیرتورمی از رکود ارائه نشده است گفت گذر از شرایط رکود در عرصههنوز از پیچ تورم عبور نکردهایم/ سیاستهای تفصیلی خروج از رکود منتشر میشود
اقتصادی اقتصاد کلان نیلی عنوان کرد هنوز از پیچ تورم عبور نکردهایم سیاستهای تفصیلی خروج از رکود منتشر میشود مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه هنوز از پیچ تورم عبور نکرده ایم و اقتصاد ایران جزء سه دارنده بالاترین تورم در دنیا است گفت نباید خروج از رکود منجر به برگشت تورم شودنگاهها به ظرفیت های اقتصاد ملی باید مورد بازنگری قرار گیرد
کارشناس اقتصادی نگاهها به ظرفیت های اقتصاد ملی باید مورد بازنگری قرار گیرد تهران - ایرنا - یک کارشناس مسایل اقتصادی با تاکید بر لزوم بازنگری در نگاه قبلی به ظرفیت های اقتصاد ملی گفت نگاه تازه همان اقتصاد مقاومتی ایجاد اعتماد نسبت به نیروهای مولد داخلی و بکارگیری آنها در راهمشاور اقتصادی رئیسجمهور: هنوز از تورم عبور نکردهایم/ کشور امسال از رکود خارج میشود
مشاور اقتصادی رئیسجمهور هنوز از تورم عبور نکردهایم کشور امسال از رکود خارج میشود اقتصاد > اقتصاد کلان - ایسنا نوشت مشاور اقتصادی رییس جمهور با بیان اینکه نباید خروج از رکود منجر به برگشت تورم شود گفت اگر در بیرون از کشور اتفاق خاصی نیفتد اقتصاد کشور امسال ازاقتصاد ایران در انتظار اجرای نسخه خروج از رکود تورمی
فیسبوک تویتر Google Cloob اقتصاد ایران در انتظار اجرای نسخه خروج از رکود تورمی تهران- ایرنا- هرچند اقتصاد کشور از زمان آغاز به کار دولت یازدهم که تقریبا یک سال از آن می گذرد شاهد کاهش نرخ تورم بوده اما سایه رکود همچنان بر سر آن است و دولت این روزها با ارایه بسته ای تلاش کرد نسخهارائه گزارش سياست هاي خروج غير تورمي از رکود در دولت
نيلي ارائه گزارش سياست هاي خروج غير تورمي از رکود در دولت مشاور اقتصادي رئيس جمهور گفت گزارش سياست هاي اقتصادي دولت براي خروج غير تورمي از رکود در سالهاي 93 و 94 امروز در دولت ارائه شد و عصر امروز يا فردا در پايگاه اطلاع رساني دولت منتشر مي شود به گزارش خبرنگاراقتصادی باشگاه خایجاد فضای رقابتی راهکار کاهشتورم /بازرگانی داخلی کلیدی ترین بخش اقتصاد کشور
چراغی عنوان کرد ایجاد فضای رقابتی راهکار کاهش تورم بازرگانی داخلی کلیدی ترین بخش اقتصاد کشور یک کارشناس اقتصادی گفت با بهبود فضای رقابتی در صنعت در بسیاری از گروههای کالایی همزمان با افزایش کیفیت تولید کالاها رقابت در کاهش قیمت نیز گسترش زیادی خواهد یافت داود چراغی در گفبررسی بخشی از بسته سیاستی خروج از رکود غیرتورمی با حضور رئیسجمهور
بررسی بخشی از بسته سیاستی خروج از رکود غیرتورمی با حضور رئیسجمهور ستاد هماهنگی امور اقتصاد مقاومتی در جلسهای به ریاست رئیسجمهور بخشی از بسته سیاستی و برنامههای دولت برای خروج غیر تورمی از رکود را مورد بحث و بررسی قرار داد به گزارش خبرگزاری فارس بسته سیاستی خروج از رکود-
اقتصادی
پربازدیدترینها