واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مشاور اقتصادی رئیس جمهور: صنعت پیشران اصلی در برنامه خروج از رکود تورمی است/ وضعیت اقتصادی 93 بهتر از 92 تهران - ایرنا - مشاور اقتصادی رئیس جمهور گفت: صنعت پیشران اصلی در برنامه خروج از رکود تورمی قرار دارد و در پی آن بهینه سازی مصرف انرژی، تامین انرژی، مسکن و صادرات غیرنفتی از دیگر پیشران های خروج از رکود هستند.
به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مسعود نیلی مشاور اقتصادی رئیس جمهور در برنامه پایش با بیان این که، اگر در دو فصل متوالی رشد تولید ناخالص داخلی منفی شود، یعنی وارد رکود شده ایم افزود: صاحب نظران و کارشناسان 10 روز فرصت خواهند داشت درباره سیاستهای اقتصادی خروج غیرتورمی از رکود نظرات خود را به دولت ارائه کنند.
وی با بیان این که، رکود تورمی حاکم بر کشور از بعد از دوران جنگ تحمیلی تاکنون بی سابقه است اظهار داشت: در سال های 91 و 92 رشد منفی اقتصادی داشتیم و در همین دو سال نرخ تورم نیز بالای 30 درصد بود و به همین خاطر حل مشکل رکود بسیار سخت تر از مشکل تورم است.
مشاور ارشد رئیس جمهور گفت: در دو دوره قبل از انقلاب اسلامی و هشت ساله اخیر با وفور درآمدهای نفتی مواجه شدیم که در هر دو دوره بنگاه های تولیدی کشور با بحران و تعطیلی روبرو شدند، چرا که تولید کشور هم اکنون کم عمق شده است، مثلا خودروساز خودرو تولید می کند، اما قطعات آن از خارج وارد می شود، زیرا قطعه سازان داخلی تعطیل شده اند.
وی با بیان این که، نداشتن بانک مرکزی مستقل از عوامل اصلی به وجود آمدن شرایط فعلی اقتصادی بوده است افزود: اقتصاد ایران بانک محور بوده است، اما متاسفانه بانک های ما به جای روی آوردن به فناوری اطلاعات بیشتر شعبه محور شده اند و از سوی دیگر موسسات مالی و اعتباری فاقد مجوز شدیدا گسترش یافته است.
نیلی با بیان اینکه حتی اگر تحریم هم نمی شدیم باز هم امروز دچار رکود تورمی بودیم، گفت: درآمدهای ملی کشور در دو سال گذشته 20 درصد کاهش یافته است. مقایسه سال 92 با 84 نشان می دهد که نرخ ارز آزاد در این مدت 3.5 برابر، پایه پولی 5.8 برابر و شاخص قیمت 4.5 برابر شده است، اما تولید فقط 20 درصد افزایش یافته و تعداد شاغلان کشور در همین مدت کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: امسال وضعیت اقتصادی بهتر از سال قبل خواهد شد، اما نباید انتظار معجزه داشته باشیم. رشد نقدینگی در خرداد ماه امسال 27 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است که رقم بالایی محسوب می شود.
مشاور رئیس جمهور با بیان این که، تنگنای مالی، کاهش سرمایهگذاری، کاهش تقاضای موثر و تحریم چهار مشکل بر سر راه خروج از رکود هستند گفت: تأمین مالی بنگاه ها باید با روشی به غیر از استقراض از بانک مرکزی انجام شود و بخشی از افت تقاضا در بازار داخلی باید با صادرات به بازارهای عراق و افغانستان جبران شود.
اقتصام(1)**9141**1594
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]