واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زندگی در حصار فرسوده و غیر ایمن گچساران - ایرنا - ساکنان محلات قدیمی شهر دوگنبدان مرکز شهرستان نفت خیز گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد زندگی در این محلات را تهدیدی برای خود می دانند و این بافت را با صفت فرسوده، توصیف می کنند.
بنا به ارزیابی و گفته این ساکنان، در این محلات واحدهای مسکونی غیرمقاوم، معابر تنگ که امکان خدمات رسانی را به ویژه در زمان بحران غیر ممکن ساخته است جان بیش از هفت هزار نفر از شهروندان مناطق بافت فرسوده شهر دوگنبدان را تهدید می کند.
واحدهای مسکونی قدیمی، جدول گذاری نامناسب، شبکه آبرسانی فرسوده و نبود کمترین امکانات زندگی جلوه ای دیگر از سیمای این بخش از شهر نفت خیز و صنعتی دوگنبدان است.
در این میان حرکت لاک پشتی اجرای طرح ساماندهی بافت فرسوده نگرانی ها فراوانی را برای ساکنین و کارشناسان ایجاد کرده است.
یکی از ساکنان محله لبنان شهر دوگنبدان گفت: وجود معابر باریک با شیب تند در این محله قدیمی تردد خودرو در کوچه های این محدوده را غیرممکن ساخته است.
مریم دره شوری افزود: فاصله نزدیک ترین محل تردد خودرو تا واحدهای مسکونی حداقل یک کیلومتر است و این مساله برای رفت وآمد سالخوردگان یا زمان جا به جایی بیماران و به ویژه اسباب کشی وسایل،سکونت در این مناطق را با دشواری های زیادی مواجه کرده است.
یکی از ساکنان کوی رادک در بافت فرسوده شهر دوگنبدان گفت: خودروهای جمع آوری زباله نمی توانند در کوچه های بافت فرسوده تردد کنند و به همین دلیل گاری های دستی زباله ها را جمع آوری می کنند که بوی نامطبوع زباله ها هنگام تردد در کوچه های این منطقه آزاردهنده و تهدید کننده سلامت مردم است.
مرتضی کشاورز افزود: در صورت بروز زلزله و یا آتش سوزی در این مناطق، امکان وقوع فاجعه انسانی به دلیل غیرایمن بودن واحدهای مسکونی و نبود امکان ورود امدادگران به منطقه دور از انتظار نیست.
شهردار دوگنبدان گفت: بافت فرسوده شهر دوگنبدان به دلیل جنس زمین، شیب های تند و معابر بسیار تنگ یکی از نادرترین بافت های فرسوده کشور است.
اردلان زینل زاده افزود: اجرای طرح ساماندهی بافت فرسوده این شهر نیازمند هزینه کردن اعتبارات کلان است.
وی اظهار کرد: وسعت بافت فرسوده این شهر صنعتی 167 هکتار است.
شهردار دوگنبدان بیان کرد: خریداری و جابه جایی یک هزار و 300 واحد مسکونی این مناطق نیازمند همکاری مسوولان اجرایی و مشارکت مردم است.
زینل زاده گفت: 32 درصد از واحدهای مسکونی بافت فرسوده دوگنبدان معادل 280 واحد دارای متراژ بالای 200 مترمربع و شیب تند هستند که یک خطر جدی برای ساکنان این واحدها محسوب می شود.
وی ابراز داشت: ضعف بینه مالی ساکنان بافت های فرسوده یکی از موانع نوسازی این بافت ها محسوب می شود.
زینل زاده عنوان کرد: وقوع یک زمین لرزه در این بافت غیرمقاوم و معابر کم عرض این شهر که حتی قابلیت خدمات رسانی پس از وقوع بحران را ندارد می تواند منجر به وقوع فاجعه انسانی جبران ناپذیری شود.
رییس شرکت عمران و مسکن سازان کهگیلویه و بویراحمد گفت: 12 میلیارد ریال اعتبار در سال 93 برای اجرای روکش آسفالت این طرح در نظر گرفته شده است که در آینده نزدیک این طرح آغاز خواهد شد.
حمیدرضا پیمانجو افزود: در سال 92 بیش از 10 میلیارد ریال برای اجرای طرح بافت فرسوده شهر دوگنبدان هزینه شده است.
وی ایجاد فضای سبز را در مناطقی که واحدهای مسکونی آنها خریداری شده از برنامه های امسال طرح بافت فرسوده ذکر کرد.
پیمانجو شتاب بخشی به اجرای این طرح را نیازمند جذب و اختصاص اعتبارات ذکر کرد.
فرماندار گچساران گفت: بخش عمده ای از بافت فرسوده شهردوگنبدان دارای اسناد مالکیت مشکل دار است که رفع این مشکلات مستلزم همکاری جدی متولیان امر خواهد بود.
عبدالرحیم رحیمی افزود: ضعف بینه مالی ساکنین بافت های فرسوده یکی دیگر از موانع نوسازی این مناطق مسکونی است.
رییس سازمان نظام مهندسی کهگیلویه و بویراحمد نیز معتقد است،به دلیل قرار گرفتن گچساران روی گسل زلزله و غیرایمن بودن وضعیت ساختمان های بافت فرسوده شهر دوگنبدان باید برای جابه جایی یا مقاوم سازی بافت فرسوده این شهر صنعتی چاره اندیشی شود.
هیچیک از مسوولان به اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های عمرانی مورد نظر اشاره نکردند.
8143/671 /675
06/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]