تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834872524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تن خسته و بی رمق شالیکوبی های سرزمین خوشه های طلایی/ ضایعات بالای برنج در مازندران


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > مازندران مهر بررسی می کند؛
تن خسته و بی رمق شالیکوبی های سرزمین خوشه های طلایی/ ضایعات بالای برنج در مازندران
ساری - خبرگزاری مهر: دشتهای سرسبز و طلایی مازندران 40 درصد برنج کشور را تامین می کند، این درحالیست که بخش قابل توجهی از دسترنج شالیکاران در لای چرخ های فرسوده شالیکوبی ها به ضایعات تبدیل می شود.



به گزارش خبرنگار مهر، بیش از 1500 شالیکوبی در مازندران فعالیت دارد که عمر بیشتر آنان بسر آمده و تجهیز و اداوات آنان فرسوده و قدیمی شده که تجهیز و اصلاح ساختارشان را ضروری می سازد. با این حال مازندران با داشتن بیش هزار هکتار حدود 40 درصد محصول برنج کشور را تامین می کند که با اصلاح ساختار شالیکوبی ها و جلوگیری از هدررفت و ضایعات محصول، میزان سهم بری استان در این بخش افزایش قابل توجهی خواهد یافت. فرسودگی شالیکوبی ها، راندمان نامناسب تولید، واردات برنج، دغدغه های فروش محصول، نرخ های نه چندان مطلوب برنج همه و همه دست به دست هم داده تا رغبت شالیکاران به کشت و کار در شالیزارها کمتر شود. خستگی برنج کاران با شالیکوبی های فرسوده دوچندان می شود مدیر جهاد کشاورزی نکا با اشاره به ضایعات بالای شالیکوبی های سنتی و قدیمی  گفت: این روند سبب می شود تا خستگی بر پیکره شالیکاران باقی ماند. حسن سلیمی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برداشت برنج در سطح اراضی شالیزاری شهرستان نکا اظهار داشت: شهرستان نکا با داشتن سطح زیر کشت نه هزار و500 هکتار سالانه بیش از 55 هزار تن شلتوک تولید می کند.

وی افزود: از این مقدار اراضی 6 هزار هکتار مختص به ارقام محلی و3 هزار و500 هکتار دیگر به ارقام پر محصول اختصاص دارد. مدیر جهاد کشاورزی نکا اضافه کرد: پیش بینی ها حاکی از آن است 25  هزار و500 تن برنج پر محصول و27 هزار تن برنج ارقام محلی از سطح زیر کشت شهرستان برداشت شود. سلیمی با اشاره به آغاز برداشت مکانیزه برنج ازاراضی شالیزاری شهرستان بیان کرد: اولین برداشت مکانیزه برنج طارم محلی از سطح 2.5 هکتار روستای اطرب نکا انجام شد. چهار شالیکوبی اصلاح ساختار شدند وی با بیان شالیکوبی های سطح شهرستان نکا تصریح کرد:31 کارخانه شالیکوبی وبرنج کوبی در سطح شهرستان وجود داشته که از این میان چهار واحد شالیکوبی با استفاده از تسهیلات اصلاح ساختار مدرنیزه شدند. مدیر جهاد کشاورزی نکا ادامه داد:از 27 واحد شالیکوبی شهرستان 2 واحد بهسازی و نوسازی شده و همچنین 2 واحد به دلیل عدم وجود مواد اولیه با تعطیلی وفرسودگی مواجه شد. سلیمی بیان داشت: اکثر واحدهای شالیکوبی شهرستان نکا دارای قدمت طولانی به صورت سنتی و بروز نشده مشغول فعالیت هستند که ضایعات بالای دستگاه ها ضرر فراوانی را بر پیکره شایکاران رقم می زند وی یکی از راههای برون رفت از کاهش ضایعات برنج در سطح شالیکوبی ها را مدنیزه کردن واحدها و به کار بستن تکنولوژی در دستگاه ها برشمرد که این امر تنها در گرو اصلاح ساختار با استفاده از تسهیلات تعیین شده شالیکوبی ها امکان پذیر خواهد شد. مدیر جهاد کشاورزی نکا اضافه کرد: با اصلاح ساختار و نوسازی شالیکوبی های سطح شهرستان قطعا از میزان ضایعات و خستگی ناشی از تولید برنج شالیکاران کاسته می شود.

70 درصد شالیکوبی های قائمشهر فرسوده هستند در عین حال، مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر با اشاره به 44 واحد شالیکوبی در این شهرستان، گفت: از این تعداد 35 واحد از جهاد کشاورزی و مابقی سنتی و یا مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت گرفته اند. علی درویش نیا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه از این تعداد شالیکوبی در شهرستان قائم شهر و سیمرغ 10 واحد صنعتی و مابقی نیمه صنعتی است، اظهارداشت: 70 درصد واحدهای شالیکوبی سنتی در دو شهرستان فرسوده هستند. وی یکی از برنامه های بهسازی و نوسازی واحدهای شالیکوبی را نیاز به ساخت و ساز فضای کارگاههای شالیکوبی عنوان و اذعان داشت: در بحث ماشین آلات باید بصورت تفکر اجتماعی منطقه و به روز باشد  و در بحث تجاری آن باید دیدگاههای آن فرق کند. درویش نیا خاطرنشان کرد: برای هر سه واحد شالیکوبی سنتی حدود 150 میلیون تومان برای ماشین الات و تاسیسات اختصاص یافت. وی میزان شلتوک در قائم شهر و سیمرغ را 67 هزار و 320 تن اعلام کرد.

برداشت برنج و دغدغه فروش محصولات/ معضل واردات بی رویه در سال زراعی جاری پیش بینی ها حاکی از برداشت یک میلیون و 200 هزار تن شلتوک در شالیزارهای مازندران است، این درحالیست که دغدغه فروش محصول همچنان پابرجاست.
رئیس جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه، قمت نرخ تضمینی برنج از قبل اعلام شده بود گفت: با این حال برای خرید تضمینی آمادگی داریم ولی با توجه به اینکه، قیمت بازار بیش از قیمت تضمینی است، ضرورتی برای خرید تضمینی نیست. دلاور حیدرپور اظهار داشت: خرید تضمینی زمانی شروع می شود که قیمت بازار افت کند و هماهنگی های لازم انجام شد تا در صورت لزوم نسبت به خرید از کشاورزان انجام شود.

وی با اشاره به اینکه بخشی از برنج مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود با عنوان اینکه امسال مسئولیت طرح تنظیم بازار در قالب طرح ضیافت به جهاد کشاورزی محول شده است، گفت: در این راستا هزار و 240 تن سهمیه برنج برای توزیع در استان تخصیص داده شده است. رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران، با بیان اینکه، به دلیل آنکه برنج در استان وجود دارد، تصمیم گرفته شدغیر از برنج بقیه اقلاح مانند شکر، روغن، گوشت مرغ و ... توزیع شود، گفت: از توزیع برنج خوداری کردیم. حیدرپور افزود: همچنین تصمیم دولت بود که در سبد کالا از برنج داخلی استفاده کند ولی با آن قیمتی که اعلام شد کشاورز حاضر به فروش برنج نشد. رئیس جهاد کشاورزی مازندران از اختصاص 38 میلیارد و 600 میلیون تومان برای خرید اداوات کشاورزی خبر داد. ضرورت اصلاح ساختار شالیکوبی ها وی با بیان اینکه، در راستای سیاست کاهش ضابعات تولید برنج و افزایش بهره وری از سالهای قبل اصلاح ساختار شالیکوبی در دستور کار قرار گرفت گفت:  تسهیلاتی در این زمینه در اختیار کارخانه داران قرار گرفت. به گفته حیدرپور، در حال حاضر، 15 درصد از کارخانه به سیستم مدرن تبدیل شدند و بقیه نیزباید ساختارشان نوساز شود. وی گفت: 65 درصد راندمان تبدیل شلتوک به برنج است که از این مقدار 20 تا 25 درصد شکسته و نیم دانه است که با توجه به ساختار شالیکوبی ها، 10 تا 15 درصد تبدیل نیم دانه و لاشه قابل جلوگیری است. وی یادآور شد: با سیستم جدید و نو باید بتوانیم میزان ضایعات را تا 10 درصد کاهش دهیم و تسهیلاتی که داده می شود برای بخش کشاورزی است و پیش بینی می شود امسال10 تا 15 درصد کارخانه ها را اصلاح ساختار دهیم.

سید تقی جعفریان رئیس انجمن شالیکوبی های مازندران نیز با اشاره به فعالیت چهار هزار کارخانه شالیکوبی در شمال کشور گفت: از این تعداد هزار و 500 کارخانه در استان مازندران فعالیت دارند. وی اظهار داشت: همانگونه چای دارای سازمان چای است، تا تاسیس سازمان برنج می توان وضعیت برنج کشور را از صفر تا 100 ساماندهی کرد. لزوم تشکیل سازمان برنج/ شالیکوبی ها با 15 درصد ظرفیت کار می کنند وی عنوان کرد: تشکیل این سازمان می تواند مرکز دانش بنیان را به صنعت شالیکوبی پیوند دهد و در تنظیم بازار، بسته بندی کمک زیادی می کند و می تواند به عنوان بازوی دولت فعالیت داشته باشند. وی وضعیت شالیکوبی های مازندران را اسفبار توصیف کرد و گفت: از مجموع بیش از 1500 کارخانه شالیکوبی در استان، هزار و 260 کارخانه اسمی وجود دارد و بقیه نیز بصورت پراکنده فعالیت دارند. رئیس انجمن شالیکوبی مازندران یادآورشد: ما می خواهیم صنعت شالیکوبی را در استان بیاوریم و کارخانجات تجمیع شود و شرکتهای سهامی و تعاونی تشکیل دهند و به صنعت تبدیل شوند و اکنون شالیکوبی ها با 15 تا 20 درصد طرفیت کار می کنند و حدود 10 ماه از سال بیکار و غیر فعال هستند. مازندران با داشتن بیش از 200 هزار هکتار اراضی شالیزاری 42 درصد برنج کشور را تامین می کند که اصلاح و نوسازی ساختار شالیکوبی ها، افزایش قیمت خرید تضمینی، برنامه ریزی مدون و مستمر بری فروش محصولات و جلوگیری از واردات بی رویه برنج بویژه در فصل برداشت و عرضه محصول می تواند، به کشت و کار کشاورزی در استان رونق بیشتر بخشد و از بتبدیل و تغییر کاربری مزارع شالیزاری جلوگیری کند.














۱۳۹۳/۵/۶ - ۰۹:۵۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن