تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نگاه مؤمن عبرت آميز و نگاه منافق سرگرمى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834817871




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی نیاز مخاطب در گردشگری ناشناخته می ماند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وقتی نیاز مخاطب در گردشگری ناشناخته می ماند شهرکرد - ایرنا-شناخت نیاز گردشگران از عوامل موثر در رونق این صنعت است که این مهم در برخی موارد از دید مدیران و برنامه ریزان و رسانه ها مغفول مانده است.


به گزارش ایرنا، مزایای رونق گردشگری در برنامه ریزی مسئولان و برنامه ریزان کلان دیگر بر هیچکس پوشیده نیست و کشورهای دنیا نیز در رقابتی سخت در تلاشند سهم خود را از درآمدهای سرشار صنعت گردشگری بیشتر کنند.
بر اساس آمارها، سال 1950 میلادی 25 میلیون نفر گردشگر در دنیا جا بجا شد و با نرخ رشد 5.6 درصدی این تعداد از گردشگران در سال 2005 به 800 میلیون نفر افزایش یافت.
براساس آمارهای رسمی در سال 2013، یک میلیارد و 187 میلیون گردشگر در دنیا جا بجا شد که با این نرخ رشد، متخصصان این حوزه پیش بینی می کنند در سال 2020 بیش از یک میلیارد و 600 میلیون گردشگر و در سال 2050، دو میلیارد و 600 میلیون گردشگر از جاذبه های کشورهای مختلف بازدید کنند.
آمارهای سازمان جهانی جهانگردی نشان می دهد درآمد کشورها از جابجایی یک میلیارد و 187 میلیون گردشگر در دنیا بیش از هزارو250 میلیارد دلار است و 10 مقصد اصلی گردشگران دنیا در سال 2013 به ترتیب استانبول، رم، لندن، پکن، پراگ، مراکش، پاریس، هانوی، کامبوج و شانگهای بوده است.
ایران نیز با وجود اینکه در ردیف 10 کشور برتر در حوزه جاذبه های تاریخی و فرهنگی قرار دارد، هفدهمین کشور امن دنیا محسوب می شود.
سهم این کشور از رقم هزار و 250 میلیارد دلاری که در گردشگری دنیا جابجا شده بسیار ناچیز است.
ˈمسعود سلطانی فرˈ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور نیز با اعلام آماری به رسانه ها با بیان تعداد گردشگران در سال 1392 ، گفت:براساس آمار، حدود هفت میلیون گردشگر خروجی و 5.4 میلیون نفر گردشگر ورودی داشته ایم.
سلطانی فر افزوده است:از هفت میلیون گردشگر خروجی 2.2 میلیون نفر به عتبات عالیات و 600 هزار نفر به عربستان سفر کردند و از چهار میلیون گردشگر ورودی 1.6میلیون نفر از عراق، یک میلیون نفر از آذربایجان و بقیه از دیگر کشورها از جمله ترکمنستان، ترکیه، افغانستان و کشورهای اروپایی وارد کشور شده اند.
وی ادامه داد: اگرهر کدام از این 7 میلیون گردشگر خروجی 1500 دلار از کشور خارج کرده باشند، مبلغی معادل 10 میلیون دلار به کشورهای مقصد برده اند و در مقابل اگر هر نفر گردشگر ورودی 1200 دلار وارد کرده باشند حدود 5 میلیون دلار ارز وارد کشور ما شده است.
در این میان، رسانه ها اعم از تصویری، مکتوب، شنیداری یا دیجیتال نقش موثری در معرفی جاذبه های گردشگری یک کشور و جذب گردشگر بیشتر به آن منطقه ایفا می کنند.
به باور کارشناسان این عرصه، کارکرد صحیح رسانه ها بر جذب گردشگر بیشتر و نهادینه شدن فرهنگ گردشگر پذیری نقش مهمی ایفا می کند و اگر رسانه ها مخاطب خود را شناخته و در راستای پیگیری نیاز مخاطب در گردشگری گام بردارند، گردشگری که امروزه از آن به عناون صنعت پاک یاد می شود نیز بیش از پیش رونق می گیرد.
در بسیاری از موارد مشاهده شده که رسانه ها و متولیان صنعت گردشگری به نیازسنجی مخاطب نپرداخته اند و به باور بسیاری از کارشناسان گردشگری، این مشکل از عواملی است که توسعه و رونق این صنعت را با در ایران با مشکلاتی مواجه کرده است.
***تنوع توریسمی توسعه یابد
مدرس صنعت گردشگری در مراکز آموزش عالی چهارمحال وبختیاری در گفت و گو با ایرنا بر این باور است که متولیان و برنامکه ریزان این صنعت نیز برای آنکه بتوانند رونق این صنعت را افزایش دهند باید نیاز و سلیقه مخاطب را در مجموعه های پیشنهادی خود بگنجانند.
ˈقدرت الله داوودیˈ افزود:به عنوان مثال، همه افرادی که منطقه یا استانی را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کنند، علاقه مند به دیدن جاذبه هیا تاریخی یا فرهنگی ان منطقه نیستند یا حداقل دوست دارند در کنار دیدار از جاذبه های فرهنگی، بخشی از سفر خود را به دیدار از دیگر جاذبه ها بگذرانند.
وی ادامه داد:اگر می خواهیم گردشگری یک منطقه را در همه جانبه رونق دهیم، لازم است برای بازدید کنندگان از جاذبه ها یا مسافران ورودی، ظرفیت سازی کنیم که مسافر یا گردشگر در وهله نخست از همه جاذبه های یک منطقه اطلاع داشته باشد و زمینه دیدار وی از این جاذبه ها نظیر جاذبه های طبیعی، شهری و اجتماعی فراهم شود.
این مدرس صنعت گردشگری تصریح کرد:هنر صاحبان رسانه و متولیان و برنامه ریزان صنعت گردشگری آن است که در درجه نخست مخاطب خود را به خوبی بشناسند، فرهنگ گردشگری را به وی و بومیان ان منطقه آموزش داده و برای سفر گردشگر مسیر سازی و برنامه ریزی کنند.
***لزوم تغییر در شیوه های تبلیغ
کارشناس ارشد برنامه ریزی گردشگری و مدرس دروس گردشگری در مراکز آموزش عالی تهران نیز در این خصوص به ایرنا گفت:سنتی ترین شیوه تبلیغ آن است که به صورت تکراری و یکنواخت نسبت به معرفی جاذبه گردشگری اقدام کرد.
ˈعلیرضا نظری اسفنگرهˈبا تاکید بر لزوم تغییر شیوه های تبلیغ در رسانه ها، افزود:کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری جهان از فرصت تبیلیغ به خوبی بهره برداری می کنند و لازم است در شیوه های تبلیغ گردشگری به مخاطبان داخلی و خارجی بازنگری شود.
وی تصریح کرد:در جهانگردی امروز، معرفی مقاصد از سوی منابع تبلیغاتی جای چندانی ندارد، زیرا گردشگر خود از رسانه جلوتر است و خود مقاصد را یافته است.
نظری اسفنگره از آموزش و فرهنگ سازی برای گردشگر و میزبان به عنوان رسالت و وظیفه رسانه ای که می خواهد در رونق گردشگری گام بردارد یاد کرد و گفت:رسانه باید نگاه تبیلغاتی خود را را از ˈبه کجا رفتنˈ به ˈچگونه رفتنˈ تغییر دهد.
این فعال صنعت گردشگری بر لزوم جذب مخاطب جدی خارج از ایران تاکید کرد و افزود:در این خصوص نیز لازم است با فعال شدن بازایابان بین المللی و گسترش تبلیغات فراتر از مرزهای داخلی، این بخش از صنعت گردشگری نیز رونق بگیرد.
547(5)
از: سیدبهادر حسینی تشنیزی



06/05/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن