واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
اینترنت و نوجوانان بروجردی
اینترنت رفته رفته به یک آسیب اجتماعی تبدیل شده که امروزه گریبان جوانان و نوجوانان بروجردی را گرفته است.
به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، واژه اعتیاد ناخودآگاه ذهن را به سمت مصرف بیش از اندازه مواد مخدر میبرد، در صورتی که اعتیاد تنها در مصرف اینگونه مواد خلاصه نمیشود. در دنیای امروز با گسترش فناوری ارتباطات و اطلاعات که پیشرفت تجهیزات الکترونیکی را نیز به دنبال دارد، نوع جدیدی از اعتیاد گریبانگیر کودکان، نوجوانان و جوانان شده که عوارض ناشی از آن شیمیایی نیست، بلکه آسیب اجتماعی است. رایانه به عنوان وسیلهای که در حال حاضر جزئی جداناپذیر از وسایل خانهها شده است، اوقات فراغت و سرگرمی کودکان و نوجوانان را پر میکند. هدف اغلب پدر و مادران از در اختیار گذاشتن این وسیله برای فرزندان، ارتقای دانش و هماهنگی آنها با علوم جدید است، چرا که دنیای امروز به سرعت در حال پیشرفت است و رایانه در تمامی امور روزانه کاربرد و نقش اساسی دارد. در عین حال که این وسیله مدرن از کارایی بالایی برخوردار است، اما تاثیرات نهان و آشکار جسمی و روحی را برای کاربران به دنبال دارد و موجب کمرنگ شدن ارتباط افراد خانواده با یکدیگر میشود. با پایان یافتن سال تحصیلی و فرارسیدن اوقات فراغت، استفاده از این وسیله در طول روز و به مدت طولانی از سوی قشر جوان و نوجوان افزایش مییابد که اعتراض و نگرانی والدین را به دنبال دارد. متاسفانه عده زیادی از افراد از اوقات فراغت خود به درستی بهره نمیبرند و اغلب این ایام را به بطالت میگذرانند.
*بالا بودن شهریه کلاسهای مهارتی اکرم خدادادی یکی از مادران بروجردی گفت: به عنوان یک مادر دوست دارم، چهار فرزندم از اوقات بیکاری خود به بهترین نحو استفاده کنند، اما هزینههای بالا موجب میشود که این امر محقق نشود. وی افزود: شهریه برخی از کلاسهای مهارتی به اندازهای بالا است که برای بسیاری از خانوادهها مقرون به صرفه نیست و آنها نمیتوانند از پس هزینهها برآیند. *کیفیت پایین برخی دورههای آموزشی این شهروند افزود: فرستادن بچهها به کانون و کلاسهایی با قیمت پایینتر مناسب نیست، چون برخی کلاسها و دورههای آموزشی در بروجرد کارایی پایینی دارند و خدمات ارائه شده از سوی آنها کیفیت قابل توجهی ندارد. خدادادی ادامه داد: همان طور که میدانیم وضعیت اشتغال در شهرستان بروجرد نامطلوب است و افراد پس از فرغت از تحصیل با مدارج بالای علمی بیکار مانده و ناگزیرند برای سپری شدن اوقات فراغت و رهایی از بیکاری به رایانه و اینترنت روی آورند. *اعتیاد به شبکههای مجازی یک شهروند 23 ساله بروجردی درباره گذارندن اوقات فراغت خود گفت: بیشترین وقت خود را در اینترنت و در شبکههای اجتماعی مجازی میگذرانم. وی افزود: به اینترنت عادت کرده و بدون آن انگار چیزی را گم کردهام، چون بیشتر ساعتهای روز بیکارم. *به روز نبودن آموزشها لیلا گودرزی دیگر شهروند بروجردی گفت: چند سالی بود که فرزندانم برای اوقات بیکاری خود برنامهریزی میکردند و وقت خود را با ورزش و کلاسهای تابستانی میگذرانند. وی ادامه داد: متاسفانه کلاسهایی که هر سال دخترم در ایام بیکاری به آنها مراجعه میکرد، همان آموزشهای قبلی را تکرار میکردند و چیز جدیدی به وی نمیآموختند. وی اظهار کرد: با توجه به حساس بودن سن بلوغ نوجوانان، باید برنامههای ویژهای برای آموزش مهارت زندگی و اجتماعی در سه ماهه تابستان که اوقات فراغت خوبی است، اجرا شود.
*تهدید سلامت جوانان و نوجوانان یک روانشناس بروجردی درباره استفاده از رایانه و نقش آن در بین جوانان گفت: به طور کلی ورود یک وسیله جدید در بین خانوادهها اثرات مثبت و منفی زیادی به دنبال دارد. سمیرا خادمی افزود: سرکشی نوجوانان و جوانان به صفحات وبی که از نظر محتوا مناسب سن آنها نیست، عواقب بد زیادی به دنبال دارد و دغدغه بسیاری از والدین این است که اینترنت فرزندانشان را از انجام فعالیتهای مفید منحرف میکند. وی بیان داشت: شدت یافتن این وضعیت تهدیدی برای سلامت جوانان و جوانان است و میتواند به بروز بیماریهای روانی و افسردگی منجر شود. *هشدار به والدین این روانشناس درباره اعتیاد به اینترنت و خطرات آن به والدین هشدار داد و اضافه کرد: لازم است، والدین قبل از ورود هر وسیله و تکنولوژی به خانه، آموزشهای لازم را به فرزندان خود ارائه داده و به آنان اجازه ندهند، آزادانه و بدون هیچ کنترلی در فضای اینترنت سرکشی کنند. خادمی اضافه کرد: ممنوعیت استفاده از اینترنت راه حل مناسبی برای دور نگه داشتن فرزندان از آسیبهای آجتماعی و روانی نیست، بلکه باید با نظارت والدین یا خواهر و برادر بزرگتر و برنامهریزی و مدیریت صحیح در خصوص گذراندن اوقات فراغت تابستان، از خطرات احتمالی این تکنولوژی جلوگیری کرد. ============= گزارش از: حسین کردی ============= انتهای پیام/2304/
93/05/06 - 05:31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]