تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844822148




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شاه كليد حل منازعات اخلاقي


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شاه كليد حل منازعات اخلاقي
محل بسياري از درگيري‌هاي انسان با خودش و ديگران و نيز افسردگي‌هاي عميق و انزوا جستن از جامعه و سرخوردگي‌ها، كينه‌ها، حسادت‌ها و نهايتاً دشمني با در و ديوار و تبديل شدن به موجودي غير قابل تحمل، «مقصر ندانستن» خود است. اگر آدمي خود را درباره همه بدي‌هايي كه به آن گرفتار مي‌شود مقصر بداند، ابتدا تكليفش با ديگران كه با بسياري از آنها قدرت منازعه ندارد، روشن مي‌شود و سپس براي جبران بدي‌ها و رسيدن به خوبي‌ها تنها خود را مقابل خود مي‌بيند و اينجا اگرچه براي برخي پرداختن به خود از پرداختن به هر كس ديگري سخت‌تر است، دست‌كم مي‌دانند كه رمز و راز رهايي در كجاست و چطور و چرا. اما آيا واقعاً ما درباره همه دشواري‌ها و بدي‌هايي كه به آن گرفتاريم مقصريم كه چنين تصوري بكنيم يا اينكه چنين تصوري باطل است و پرداختن به آن ما را به جايي نمي‌رساند؟
كسي هست كه به ما مي‌گويد:«آنچه از نيكي به تو رسد از خداست و آنچه از بدي به تو رسد از خود توست». اين شخص شخيص قرآن است، همان كتابي كه در ماه مبارك آن را يك دور يا بيشتر ختم كرديم و حالا مي‌خواهيم به كناري بگذاريم و درباره مشكلات و دشواري‌هاي زندگي خودمان با ديگران از موضع يك طلبكار وارد ميدان شويم.
آيه 79 از سوره نساء را به همين خاطر مي‌توان شاه‌كليد حل همه منازعات اخلاقي دانست. « اگر بدي به تو رسيد، از خود توست»، يعني از گذشته‌ات يا وضع حال يا حتي آينده‌ات! پس اگر روزگار بر وفق مرادت نيست يا چنانچه با خانواده و خاله و خالو و خلق خدا و خياط محل و خواربار فروش سركوچه و با خاك و خيابان درگيري و از همه آنها به خودت ظلمي متصوري يا سمت و سوي همه بدي‌هايي را كه به آن دچاري از «ديگران» به « خود» مي‌داني، به اين آيه ايمان بياور و به خود بپرداز.
اما نيز فراموش نكن كه « هرچه از نيكي به تو رسد، از خداست». پس اين همه تفاخر و تكثر اموال و تجميع و تراكم و بازي و بازيچه و بيش دانستن خود و بيهوده انگاريدن ديگري كه سر منشأ همه آن منازعات تو با ديگران است هم  تهي و خالي است. مي‌ماند يك انسان كه با خدايش نمي‌تواند بجنگد! جنگ با خدا؟ آري. خدايي كه به ما –به ما غرورمندان فخرفروش – مي‌گويد هر چه خوبي به آن رسيده‌ايد، هديه خداست و هرچه بدي داريد از خود شماست. سخني بسيار سخت و متلاشي كننده براي انساني كه به پروردگار خويش مغرور شده است.
در اين سخن خداوند نهايت لطف به بنده نيز مستتر است. از مولانا جلال‌الدين بشنو كه :پيش او دو «انا» نمي‌گنجد. تو «انا» مي‌گويي و او «انا». يا تو بمير پيش او، يا او بميرد پيش تو تا دوي نماند. اما آنكه او بميرد امكان ندارد – نه در خارج و نه در ذهن، كه وَهُوَ الْحَيِّ الَّذِي لَا يَمُوتُ. او را آن لطف هست كه اگر ممكن بودي، براي تو بمردي تا دوي برخاستي. اكنون چون مردن او ممكن نيست، تو بمير تا او بر تو تجلي كند و دوي برخيزد.  دو مرغ را بر هم بندي با وجود جنسيت و آنچه دو پر داشتند به چهار مبدل شد، نمي‌پرد، زيرا كه دوي قائم است. اما اگر مرغ مرده را برو بندي، بپرد، زيرا كه دوي نمانده است. آفتاب را آن لطف هست كه پيش خفاش بميرد، اما چون امكان ندارد، مي‌گويد كه‌ اي خفاش، لطف من به همه رسيده است.  خواهم كه در حق تو نيز احسان كنم. تو بمير، كه چون مردن تو ممكن است، تا از نور جلال من بهره‌مند گردي و از خفاشي بيرون آيي و عنقاي قاف قربت گردي.


نویسنده : اميرعلي محمدي 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۱:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن