تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):پيامبر خدا هنگام نشستن، بيشتر رو به قبله مى نشست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826408380




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دریاچه ارومیه چشم انتظار بازگشت به روزهای پر آب/ به کشاورزان حوزه دریاچه پول بدهیم تا کشت نکنند!


واضح آرشیو وب فارسی:مهر:


استانها > شمال > آذربایجان شرقی مهر گزارش می دهد/
دریاچه ارومیه چشم انتظار بازگشت به روزهای پر آب/ به کشاورزان حوزه دریاچه پول بدهیم تا کشت نکنند!
تبریز- خبرگزاری مهر: دریاچه ارومیه این روزها در حالی شرایط بدی را سپری می کند که چشم امیدش به دست دولت و ملت است تا هر دو با دست در دست هم نهادن راهی برای نجاتش بیابند.



به گزارش خبرنگار مهر، این روزها دیگر نمی توان حتی یک روز هم که شده نامی از دریاچه ارومیه در عناوین خبری رسانه ها ندید و اظهار نظرهای شخصیت های مهم کشور را در خصوص احیای این دریاچه مشاهده نکرد. با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و تاکید این دولت بر احیای این دریاچه، کارگروه هایی بدین منظور تشکل گردیده و به مطالعه در خصوص راهکارهای نجات دریاچه ارومیه پرداختند و در این بین تحولاتی در سیاست های استان های مجاور این دریاچه پدید آمده و هرکدام از ارگان های مربوطه موظف به انجام وظایفی برای احیای این دریاچه شدند. نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پیگیری نمایندگان مجلس از روند احیای این دریاچه گفت: در اولین نشستی که کارگروه دریاچه ارومیه با نمایندگان مجلس استان داشت، نمایندگان استان به در جریان قرار نگرفتنشان از تصمیمات این کارگروه معترض شدند.

محمداسماعیل سعیدی ادامه داد: اگرچه قول هایی درخصوص این دریاچه داده شده است اما فعلا نشانه ای از عملیاتی شدن این وعده ها را مشاهده نکرده ایم و به نظر می رسد بیشتر این طرح ها بدون واقعیت سنجی در نظر گرفته شده اند، زیرا به عنوان مثال برای عملی شدن این طرح میزان آب دریاچه را مقدار خاصی در نظر گرفته اند اما اگر آب دریاچه به این حد نرسد، تکلیف چیست و آیا به این دلیل سایر کارها برای نجات این دریاچه متوقف می شود. وی افزود: بر اساس این طرح قرار شده است آب دریاچه را در طول دو سال تثبیت کنند اما هر سال شرایط از لحاظ بارندگی بدتر از سال گذشته می شود و به نظر دستیابی به این هدف کمی ناممکن به نظر می رسد. سعیدی اظهار داشت: با وجود اینکه منابع رسمی اعلام می کنند که بارندگی افزایش یافته است اما بیشتر این بارندگی ها به شکل پراکنده بوده و فایده ای برای پرکردن دریاچه ندارد. نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی  ادامه داد: از سوی دیگر همکاری بین بخشی باید برای احیای این دریاچه صورت بگیرد و تمامی وزارت خانه ها ملزم شوند که به چارچوب درنظر گرفته شده برای نجات دریاچه ارومیه عمل کنند و تمامی فعالیت ها در این خصوص به صورت متمرکز انجام گیرد. وی افزود: از سوی دیگر باید برای اصلاح الگوی کشت در اطراف این دریاچه قدم برداریم زیرا این امر بهترین کار در جهت نجات دادن این دریاچه است، از یک طرف نیز ساماندهی چاه های موجود در این منطقه یکی دیگر از اقداماتی است که باید مدنظر قرار گیرد. سعیدی با اشاره به ضرورت ساماندهی چاه های این منطقه گفت: بر طبق نظر این کارگروه 41 هزار چاه در این منطقه وجود دارد و ساماندهی این تعداد چاه به همین راحتی نخواهد بود. وی با اشاره به طرح کارشناسان برای جلوگیری از کشت در این منطقه گفت: از سوی دیگر قرار بر این شده است که به کشاورزان این منطقه پولی داده شود تا آن ها در ازای آن کشت نکنند اما در شرایطی که تاکنون تنها 13 درصد اعتبارات عمرانی استانی تخصیص یافته است آیا می توان این پول را به کشاورزان پرداخت کرد و اینکه آیا دادن این مقدار پول به کشاورزان سبب مهاجرت آن ها از روستا به شهر نخواهد شد.

نگاه واقع بینانه ای برای احیای دریاچه ارومیه نداشته ایم عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: متاسفانه درخصوص این دریاچه به تدابیر و تصمیمات گرفته شده واقع بینانه نگاه نکرده ایم به عنوان مثال به فرض که کشاورزی را در این منطقه تعطیل کنیم، در آن صورت تنها سه میلیارد و نیم میلیون مترمکعب آب تامین می کند که این مقدار نیز نمی تواند راهگشا باشد، پس باید به فکر تصمیم های بزرگی در این زمینه باشیم. وی با اشاره به اینکه برخی کارشناسی ها برای احیای این دریاچه کمی خوشبینانه است، گفت: به نظر می رسد کارشناسان در این کارگروه به قضیه به شکل بسیار خوشبینانه ای نگاه کرده اند که باعث شده است عملیاتی شدن آن کمی بعید به نظر برسد. سعیدی با انتقاد از به کارگیری روش های فرسوده برای احیای این دریاچه گفت: مشکلی که ما داریم این است که به جای بهره بردن از روش ها و شیوه های جدید برای احیای این دریاچه به دنبال تکنولوژی های فرسوده روسیه و ارمنستان رفته ایم و به طور یقین با این تکنولوژی های قدیمی نمی توان کاری از پیش برد. وی افزود: در این میان دولت که وارد دومین سال کاری خود شده است باید پاسخگو باشد که برای حفظ این دریاچه تاکنون چه اقدامات عملی انجام داده زیرا آنچه هم اکنون انتظار مردم است انجام اقدامات عملی در این خصوص بوده و دیگر زمان کارشناسی ها و سخن گفتن در مورد احیایاین دریاچه به اتمام رسیده است. منتظر اقدامات عملی دولت برای احیای دریاچه ارومیه هستیم  حجت‌الاسلام محمد باقری‌بنابی در گفتگو با خبرنگار مهر نیز با اشاره به عملی نشدن اقدامات در خصوص این دریاچه گفت: هم اکنون بیش از یک سال از آغاز کار دولت گذشته و با وجود تشکیل کارگروه های مختلف برای نجات این دریاچه هم اکنون نیز کار خاصی در این خصوص انجام نگرفته است. نماینده مردم بناب در مجلس ادامه داد: این موضوع همانند سال های گذشته تنها در حد یک کار مطالعاتی باقی مانده است و معلوم نیس چه زمانی شاهد اقدامات عملی در این خصوص خواهیم بود.

وی با اشاره به لزوم صداقت از سوی مسئولان گفت: مسئولان باید مردم را از آخرین اقدامات انجام یافته مطلع سازند و با صداقت با مردم برخورد کنند تا مردم نیز اعتماد لازم را نسبت به دولت به دست بیاورند. حجت الاسلام بنابی ادامه داد: دولت باید با عملیاتی کردن طرح‌های خود نگذارد جریان‌های مخالف نظام از این موضوع سو استفاده کنند زیرا عملیاتی نشدن این طرح زندگی مردم منطقه را تهدید می‌کند و موجب نارضایتی هایی از سوی آنان خواهد شد. وی افزود: رسانه‌ها به ویژه رسانه ملی باید با دادن آموزش‌های لازم مردم را از عواقب بحران دریاچه ارومیه آگاه کنند. نماینده مردم بناب در مجلس با اشاره به وظیفه مسئولان در خصوص مردم شهرهای مجاور این دریاچه گفت: مسئولان دست اندرکار اجرای این پروژه با اولویت بندی شهرستان‌های زیان دیده منطقه که شهرستان بناب نیز در رأس آنها قرار دارد، باید در زمان‌بندی مناسب به مطالبات مردم پاسخگو باشند. بحران 50 شهر اطراف دریاچه ارومیه احتشام حاجی پور در گفتگو با مهر با بیان این که بر اساس اظهارات کارشناسان برای احیای دریاچه ارومیه حدود 150 هزار میلیارد ریال بودجه مورد نیاز است، گفت: هم اکنون بیش از 50 شهر در اطراف دریاچه ارومیه دچار بحران زندگی هستند. رئیس شورای اسلامی استان با تاکید بر این که خشک شدن دریاچه ارومیه بسیار فراتر از موضوع چند استان است، اظهار داشت: این بحران، یک چالش ملی است و باید برای احیا این دریاچه عزم و اراده ملی داشته باشیم. وی ادامه داد: هم اکنون تمامی نهادهای استان در پی پیگیری برای احیای این دریاچه هستند که باید برای نتیجه بخش بودن این پیگیری ها، تمامی ادارات همکاری لازم را باهم داشته باشند.

ضرورت استفاده از پتانسیل های خارجی برای احیای دریاچه ارومیه  غلامرضا نوری نیز در گفتگو با مهر با تاکید برلزوم استفاده از دانش و ظرفیت های خارجی برای احیای دریاچه ارومیه گفت: بررسی طرح احیای تالاب­های کشور در کمیسیون آب و کشاورزی مجلس به اتمام رسیده که دراین طرح دست دولت دراستفاده از پتانسیل­های خارجی در راستای احیای دریاچه ارومیه باز گذاشته شده است. نماینده مردم بستان آباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: طرح احیای تالاب­ های کشور به­ دنبال گرفتن فوریت برای مطرح شدن در صحن علنی مجلس است که با تصویب این طرح فضایی باز برای حضور پتانسیل­ های خارجی در راستای احیای دریاچه ارومیه گشوده می­ شود. وی استفاده از پتانسیل­های خارجی برای احیای دریاچه ارومیه را لازم دانست و افزود: با توجه به شرایط خاص دریاچه ارومیه و همچنین وجود مزیت هایی مانند آب و لجن درمانی دراین دریاچه می­ توان از پتانسیل­های خارجی برای احیای آن استفاده کرد. نوری ادامه داد: سرمایه­ گذاران با پیش­ خرید بهره­ برداری از دریاچه ارومیه به جز در مصرف آب منابع لازم برای احیای دریاچه ارومیه را تأمین می­ کنند --------------------------------------------------- گزارش: فائزه زنجانی








۱۳۹۳/۵/۵ - ۱۰:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن