تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834867918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ثبت احوالي كه حال كسي را بد نمي‌كند!


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ثبت احوالي كه حال كسي را بد نمي‌كند!
شايد يكي از وجوه تمايز برنامه «ماه عسل» به عنوان يك تاك‌شوي ايراني، حضور سوژه‌هاي متفاوت در اين برنامه است كه هركدام نماينده قشر و اقليم معيني از دايره‌اي است كه در آن زندگي مي‌كنيم.


شايد يكي از وجوه تمايز  برنامه «ماه عسل» به عنوان يك تاك‌شوي ايراني، حضور سوژه‌هاي متفاوت در اين برنامه است كه هركدام نماينده قشر و اقليم معيني از دايره‌اي است كه در آن زندگي مي‌كنيم. صندلي‌اي كه قرار است فردي روي آن بنشيند داستان و ماجرايش منتهي نمي‌شود به شمال تا جنوب تهران و دامنه‌اي را شامل مي‌شود كه در آن تمام اقوام و حتي اقليت‌ها در آن مي‌گنجند. شما در طول يك ساعت و چند دقيقه تماشاگر و شنواي داستاني هستيد كه قطعاً تصويرسازي‌اش در ذهن هربيننده به شكلي است و فيلمي برايش ساخته مي‌شود اما فيلمي با رعايت خصوصيات رفتاري و گويش همان ميهمان كه آن روز براي اولين بار ملاقاتش مي‌كنيم و تا پيش از اين شايد در صفحات روزنامه فقط حديث مهم‌ترين برهه زندگي‌شان را در چندخط خوانده باشيم.
اين حقيقي‌ترين تصويرسازي يك مخاطب است، آن هم در حالتي كه خيلي از كارگردان‌هاي ما از روايت داستان‌هاي متفاوت عاجز شده‌اند، يك بيننده پاي «ماه عسل» هر روز يك فيلم تماشا مي‌كند. فيلم‌هاي ما فقط به سوژه‌هاي شمال تهران و قشر متوسط و گاه گاه دغدغه‌هاي طبقه فرودست تهران منتهي مي‌شود و نقشه ذهني سينماگرانمان اين همه اقوام و اين همه اتباع را در خود جا نمي‌دهد و همين مي‌شود كه در سينمايمان شاهد تكرار و تكرار و تكرار چندين باره داستان‌ها هستيم. امسال «ماه عسل» شايد به اندازه سال گذشته در ارائه سوژه‌هاي دهان پركن موفق نبود و داستان‌هاي عجيب و غريبي روايت نشدند كه در اين باره بايد تيم سوژه‌يابي‌اش را مقصر دانست اما ميزانسن براي مجري و تهيه كننده برنامه كه به زعم نگارنده قهرمان هر قسمت است به درستي چيده شد.
 عليخاني قصه آدم‌هايش را گوش داد و حتي اگر شده به صورت نمايشي (كه همان هم در تلويزيونمان به ندرت اتفاق مي‌افتد) با قصه آدم‌‌هايش در يك ساعت و اندي زندگي كرد.وي  امسال كمبود داستانك‌ها و فرعي‌هاي مختلف در زندگي كسي كه روبه‌رويش نشسته را با سؤالات به‌جا و پيچ و تاب دادن به گفت‌وگو جبران كرد و يك خط ساده آنها را تبديل به چندخط كرد. هرچند در رمضان 93 يك چيزهايي كه برنامه را برق مي‌انداخت مانند سال گذشته رعايت نكرد، مثل پوششي كه اغلب تكراري بود و پيش از اين برتنش ديده بوديم اما جذابيت‌هاي او در زبان بدن به عنوان يك مجري و دايره واژگاني كه به نظر مي‌آيد دارد آن را براي خودش مي‌كند و نگاه‌هاي كنجكاو به دوربين و ارتباط جالبش با پشت دوربين، تكراري بودن پوشش او را برايمان عادي كرد. رنگ سرد زمينه دكور و آن آبي پررنگ غالبي كه در روزهاي اول تصور كرديم دارد حس گفت‌وگو با آن زير سؤال مي‌رود با فيلمبرداري درست و استاندارد و بستن قاب‌هاي خوب از بين رفت و حداقل پيمان قانع در دكورسازي نمره قبولي گرفت. (هرچند در نورپردازي واقعاً بايد تهيه‌كننده برنامه دقت بيشتري در تأييد نهايي‌اش مي‌كرد.)
   مأمني براي لحظات خاص
اما نكته‌اي كه امسال شاهد آن بوديم و بعد از چند سال حالا ديگر نمود پيدا كرده، اين است كه «ماه عسل» براي مردم تبديل به يك مأمن براي طرح لحظه‌هايي از زندگي‌شان است كه در آن دچار بهت، سكوت، تعجب، غم و شادي‌هاي بزرگ شدند. انگار ديگر براي هركسي هر رخدادي پيش بيايد كه ميخكوبش كند، هم خودش و هم اطرافيان سريع به او يادآوري مي‌كنند: «برو براي ماه عسل تعريف كن!» اين موضوع حتي در برهه‌اي از پخش امسال اين برنامه تبديل به شوخي و لطيفه پيامكي در فضاي مجازي هم شد. در دل اين نكته موضوعي به نام «مديريت روايت» وجود دارد كه احسان عليخاني حالا در آن استاد شده، خرده‌اي شمايل بازجويي هم به خودش بگيرد، مخاطب ناراحت نمي‌شود كه انگار سخن خود را از زبان مجري دارد مي‌شنود و سؤال از نگاه او طرح مي‌شود. جسارت در طرح برخي از مسائل از هزارتوي زندگي فردي كه مقابلش نشسته با رعايت اين ريسك كه ممكن است يك آدم بعد از اين برنامه اگر مديريت روايت وجود نداشته باشد، نابود شود و زندگي برايش سخت، تبحري مي‌خواهد كه با اغماضي اندك، عليخاني آن را دارد. هرچند كه در «ماه عسل93» انگار به خاطر فضاي پرقضاوت مجازي مجبور شد تعهدش در برابر زندگي آينده افراد را بالاتر ببرد تا حرف و حديث دامن سوژه‌هايش را نگيرد. مجموع اينهاست كه ميهمان حس مي‌كند پشت پرده اين برنامه صاحبخانه است و براي ميليون‌ها آدم مي‌نشيند از خاص‌ترين و شايد خصوصي‌ترين لحظات و بزنگاه‌هاي زندگي‌اش با اين تريبون حرف مي‌زند.
   الگويي براي فيلمنامه‌نويسان
كاش فيلمنامه‌نويس‌ها و كارگردان‌هايمان مي‌نشستند و حداقل چند قسمت از اين تاك شو را مي‌ديدند و متوجه مي‌شدند كه داستان وجود دارد اما كاراكترها، كاراكتر نيستند، حسي كه در اين برنامه وجود دارد اينكه آدم‌ها رنگ خود را دارند، لهجه خودشان، گاف‌هاي خودشان، حتي نشستشان هم جلوي دوربين قالب گرفته و خشك نيست، يا حتي خيلي از آنها بهترين لباسشان را هم نپوشيده و انگار پس ذهنشان با اين برنامه احساس راحتي مي‌كنند. اين آدم‌ها از آدم‌هاي فيلم‌هايمان داستانشان بيشتر است اما خيلي كمتر از بازيگرهايمان بازيگرند و كمتر از بازيگرانمان جلوي دوربين هول مي‌شوند و خودشان را جمع و جور مي‌كنند. اين بازيگرها يك كارگردان شش دانگ دارند و نگران نيستند حتي اگر شناسنامه‌شان را بدهند دست احسان عليخاني. . . . اينجا ثبت احوالي است كه حالشان را بد نمي‌كند!


نویسنده : مونا اسفندياري 
منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۴ مرداد ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 123]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن