واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سفروزیرخارجه هند به نپال-تقویت روابط با همسایگان اولویت دیپلماسی دهلی دهلی نو - ایرنا - ˈسوشما سوراج ˈ وزیر امور خارجه هند روز جمعه دیدار سه روزه ای را از نپال به منظور احیای کمیسیون مشترک بعداز یک وقفه 23ساله آغاز کرد.
به گزارش ایرنا، این دیدار همچنین بخشی از برنامه دولت راستگرای هند به رهبری حزب بهارتیا جاناتا (بی جی پی) در جهت تقویت هرچه بیشتر روابط با همسایگان می باشد.
کمیسیون مشترک هند و نپال در طول دیدار ˈچاندرا شیکرˈ نخست وزیر وقت هند در سال 1991 به منظور نظارت دوجانبه بر نحوه اجرای طرح های مشترک ایجاد گردید و این سومین نشست این کمیسیون خواهد بود.
احیای این کمیسیون بعد از 23 سال وقفه نشان می دهد که دولت جدید هند تصمیم گرفته که اهمیت بیشتری را برای همسایگان نزدیک خود قایل شود و اقدام ˈنارندارمودیˈ نخست وزیر به دعوت از سران همه هفت کشور عضو اتحادیه همکاری های منطقه ای جنوب آسیا (سارک) برای شرکت در مراسم سوگندش در ماه می سال جاری اولین حرکت در این جهت تلقی می شود.
ˈسوشیل کویرالاˈ نخست وزیر نپال در طول دیدار سه روزه خود از دهلی نو برای شرکت در مراسم سوگند مودی به عنوان پانزدهمین نخست وزیر هند در 26 ماه می سال جاری از وی برای دیدار از نپال دعوت کرد ونخست وزیر جدید هند نیز آن را پذیرفت.
سید اکبرالدین سخنگوی وزارت خارجه هند در تشریح اهداف دیدار خانم سوراج از کاتماندو گفت: هدف و تلاش ما این است که دیدار وزیر خارجه از نپال زمینه را برای دیدار هر چه زودتر نخست وزیر هند از این کشور هموار سازد.
کاتماندو مدتها است که از هند بخاطر سفر نکردن نخست وزیر این کشور به نپال برای انجام یک دیدار دوجانبه در طول چندین دهه گذشته شکوه می کند.
وزیر خارجه هند درطول اقامت خود در کاتماندو با رهبران طراز اول نپال از جمله ˈرام باران یاداوˈ رییس جمهور، ˈسوشیل کویرالاˈ نخست وزیر و ˈپراچاندا ˈ نخست وزیر سابق دیدار و با آنان در مورد موضوعات دوجانبه و منطقه ای مورد علاقه طرفین تبادل نظر خواهد کرد و در 26 ژوییه ریاست کمیسیون مشترک دو کشور را به عهده خواهد گرفت.
کمیسیون مشترک هند و نپال شامل 5بخش سیاسی (موضوعات امنیتی و مرزی)، همکاری اقتصادی و تسهیلات زیربنایی، تجارت و ترانزیت، منابع برقی و آبی و فرهنگی، آموزشی و رسانه ای خواهد بود.
یک هیات بزرگ متشکل از مقامات وزارت خارجه، شورای روابط فرهنگی هند، بخش های برق، بازرگانی، ترابری جاده ای، راه آهن، توسعه منابع نیروی انسانی و فرهنگ خانم سوراج را در طول این سفر همراهی می کنند.
منابع مطلع می گویند که نپال فهرستی را از طرح های مورد نظر خود برای همکاری با هند از جمله احداث یک نیروگاه برق آبی 600 مگاواتی، تکمیل یک بزرگراه عمده بین شرق و غرب نپال و احداث پلی بر روی رودخانه ماهاکالی تهیه کرده است.
موضوعات متعددی که بین هند و نپال درطول 23 سال گذشته مطرح ولی به برخی از آنها توجه چندانی نشده نیز در طول این نشست مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهند گرفت و طرفین سعی خواهند که زمینه های جدیدی را برای همکاری فیمابین شناسایی کنند.
آساق ** 2164 ** 275 **
03/05/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]