محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832958136
فلزیابها در کمین آثار تاریخی
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: فلزیابها در کمین آثار تاریخی
قانون ممنوعیت تبلیغ فلزیاب ها 14 سال پیش تدوین شد تا سوءاستفاده کنندگان از این دستگاه برای انجام حفاری های غیرقانونی در محوطه های تاریخی استفاده نکنند اما با گذشت این همه سال اکنون نه تنها جلوی انتشار تبلیغات محیطی مربوط به آن گرفته نمی شود، بلکه برچسب این تبلیغات روی آثار تاریخی نیز دیده می شود آن هم بی واهمه از برخوردهای قانونی!
آفتاب: شهرهای ایران پر شده از کاغذهای طلایی رنگ فلزیاب آن هم در کنار میراث تاریخی ایران مانند پشت درهای باغ فین کاشان، دیوارهای سطح شهر شیراز، و اصفهان حتی نمونه ای از آن در کنار دیوارهای نرسیده به شهر سیلک نیز خودنمایی می کنند تا بگویند دور از چشم متولیان میراث فرهنگی که نه! جلوی چشمان آنها می توانند تبلیغات خود را انجام دهند بدون واهمه از برخوردهای قانونی با آنها.
هیئت وزیران اواخر اردیبهشت سال 79 ماده واحده قانونی را به تصویب رساند که بر اساس آن، ضرورت اخذ مجوز برای ساخت ، خرید و فروش ، نگهداری ، تبلیغ و استفاده از دستگاه فلزیاب تشریح و اعلام شد متخلفان از مفاد این قانون ، به ضبط و مصادره دستگاه مذکور محکوم می شوند. چنانچه دستگاه فوق در حفاری غیر مجاز به قصد کشف اموال فرهنگی ـ تاریخی مورد استفاده قرار گیرد علاوه بر مجازات فوق، مرتکب به یک سال تا سه سال حبس محکوم می شود.
همچنین سال 82 وزارت صنایع و معادن مکلف شد ضوابط اعلام شده از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور را هنگام ثبت اعلامیه تأسیس ، به متقاضیان ساخت دستگاه های فلزیاب ابلاغ کند. در پایان این بند آمده بود که صدور پروانه بهره برداری برای این واحدها منوط به موافقت سازمان میراث فرهنگی کشور خواهد بود.
اما این برخوردها تنها مدتی پس از تصویب این مواد قانونی صورت جدی به خود گرفت چون اکنون پس از 14 سال گویی دیگر چنین قانونی رنگی برای متخلفان ندارد که آشکارا به تبلیغ دستگاههای خود می پردازند و با یک تماس تلفنی این دستگاه را به درب منازل افراد می برند و آموزش و مشاوره می دهند که اگر دنبال طلا در خاک ایران هستید در کدام شهرها می توانید بیشتر موفق باشید و از چه دستگاهی با چه قدرتی استفاده کنید.
فقط مدتها پیش اداره کل حقوقی و معاونت میراث فرهنگی با تبلیغات فلزیابی که در روزنامه ها و مجلات منتشر می شد، برخورد کرد آن هم به واسطه رسانه ای شدن این موضوع.
چندی پیش نیز خبرگزاری مهر از چاپ آگهی مربوط به دستگاههای فلزیاب در یکی از مجلات نشریات کثیرالانتشار خبر داد و مدیریت آن شرکت هم اعلام کرد که از سازمان میراث فرهنگی مجوز دریافت کرده است ولی انتشار این گزارش باعث شد تا از ادامه روند چاپ هر روزه آن آگهی در مجله مورد نظر جلوگیری شود. با این حال تنها برخوردی که با این موضوع شده، ممانعت انتشار آگهی فلزیاب در نشریات بوده است به طوریکه امید غنمی مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی نیز به خبرنگار مهر می گوید: با تعداد زیادی از نشریات برخورد کرده ایم.
با این حال غنمی، آگهی های فلزیاب در سطح شهر را ندیده و می گوید که یگان حفاظت از میراث فرهنگی می بایست طرح موضوع کند تا او علیه این کار شکایتی تنظیم کرده و از نظر حقوقی آن را دنبال کند.
یگان حفاظت میراث فرهنگی نیز که یکی از منفعل ترین حوزه های سازمان میراث فرهنگی به نظر می آید تا کنون آماری درباره این نوع اقدامات به رسانه ها اعلام نکرده و مدیرکل آن پاسخگویی به رسانه ها در این حوزه را منوط به طی کردن بوروکراسی های اداری می داند تا پاسخگویی شفاف به افکار عمومی.
**چشمک رنگ زرد تبلیغ فلزیاب ها به طلایابان
در حالی که پیگیری انتشار تبلیغات این دستگاهها به افرادی که خیال خام پیدا کردن طلا در محوطه های تاریخی را دارند، کار سختی نیست. یک نمونه از این تبلیغات روی در و دیوارهای ورودی به سمت سازه های آبی شوشتر به صورت واضح قابل مشاهده است این تبلیغات با عنوان فلزیاب دارای کاغذی زرد رنگ است تا تداعی کننده طلا و طلایابی باشد.
آقای ˈعˈ از فروشندگان فلزیاب و گردانندگان سایت های گنج یابی است که در پایگاه اینترنتی خود به کاربران نحوه استفاده از این دستگاهها را در محوطه های تاریخی می دهد، به خبرنگار مهر می گوید: این دستگاهها از دو تا 20 میلیون تومان نرخ دارند و هر چه قدر قیمت بیشتری داشته باشند، قدرت طلایابی آنها بیشتر است.
او می گوید که برچسب های مربوط به تبلیغات فلزیاب ها را به یکی از کارکنانش می دهد تا او در قبال روزی 50 هزار تومان حدود 200 برگه را روی دیوارها بچسباند و توزیع کند.
او ادامه می دهد: در تبلیغات از عنوان فلزیاب استفاده می کنم اما در حقیقت برخی از مردم آن را برای کارهای مربوط به معدن یابی و بسیاری دیگر آن را برای پیدا کردن طلا می خرند ولی هر کسی موفق نمی شود چون پیدا کردن اثر تاریخی تنها به وسیله فلزیاب ممکن نیست.
آقای ˈعˈ که خود را مسئول قاچاق اشیای پیدا شده توسط مشتریانش نمی داند می گوید که استفاده از فلزیاب باعث می شود تا مردم از روی حدسیات خود دست به تخریب یک بنای تاریخی نزنند و این کار را علمی تر انجام دهند!
وی می گوید که تا کنون بابت انتشار تبلیغات خود چه در پایگاه اینترنتی اش و چه در سطح شهر تاکنون از سوی سازمان میراث فرهنگی و یگان حفاظت از آثار تاریخی برخوردی با وی نشده است و ادامه می دهد: اگر قرار بود برخورد کنند در این 5 سالی که فلزیاب می فروشم حتما اقدامی کرده بودند.
سامان یکی دیگر از فروشندگان فلزیاب است که شماره اش را روی برچسب تبلیغ فلزیاب در شهر یزد چاپ کرده او به خبرنگار مهر می گوید که دوستانش از امارات این دستگاهها را وارد ایران می کنند و ممکن است که از میان ده نفر تنها یک نفر گرفتار نیروی انتظامی شود اما این اواخر سخت گیری ها کمتر شده و راحت تر این کار را انجام می دهند. حتی اگر چند دستگاه توقیف شود، سود حاصل از فروش دستگاههای فلزیاب دیگر جبران خسارت می کند.
اکنون خرید و فروش فلزیاب ها آن هم برای استفاده های غیرقانونی بسیار راحت انجام می شود با این حال محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی چند روز پیش در جمع خبرنگاران اعلام کرد که دستگاه های مسئول پیش نویس قوانین چگونگی برخورد با فلزیاب را تهیه کرده اند و قرار است تا چندماه دیگر اعلام شود. در این پیش نویس مشخص شده که دستگاه های انتظامی و امنیتی چگونه باید با این پدیده برخورد کنند، حتا مطالعاتی نیز برای برخورد کشورهای دیگر با این پدیده انجام شده است. دستگاه های مختلف باید در این زمینه خرد جمعی داشته باشند و نقاط قوت و ضعف چنین پدیده ای را مشخص و سپس چگونگی برخورد با آن را ابلاغ کنند.
به گزارش مهر، تبلیغ و فروش فلزیاب ها قدم اول از قاچاق اشیای تاریخی ایران است. روندی که از حفاری شروع می شود و به قاچاق آثار تاریخی در خارج از کشور می رسد. شاید بتوان تدبیری بهتر و قاطعانه تری در مقابله با فروشندگان فلزیاب اندیشید چرا که ذهن های هوشیار حتما می دانند فرد دارنده فلزیاب اگر کارمند یک اداره رسمی مربوط به معدن یابی نباشد هیچ وقت با یک دستگاه نمی تواند معدن بیابد!
تاریخ انتشار: ۰۳ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
صفحات پیشنهادی
فلزیاب ها در کمین آثار تاریخی/ به نام فلزیاب به کام طلایاب
اجتماعی گردشگری و میراث فرهنگی گزارش مهر فلزیاب ها در کمین آثار تاریخی به نام فلزیاب به کام طلایاب قانون ممنوعیت تبلیغ فلزیاب ها 14 سال پیش تدوین شد تا سوءاستفاده کنندگان از این دستگاه برای انجام حفاری های غیرقانونی در محوطه های تاریخی استفاده نکنند اما با گذشت این همه سال اکفلزیاب ها در کمین آثار تاریخی
فیسبوک تویتر Google Cloob فلزیاب ها در کمین آثار تاریخی تهران - ایرنا - قانون ممنوعیت تبلیغ فلزیاب ها 14 سال پیش تدوین شد تا سوءاستفاده کنندگان از این دستگاه برای انجام حفاری های غیرقانونی در محوطه های تاریخی استفاده نکنند اما با گذشت این همه سال اکنون نه تنها جلوی انتشار تبلیغاضعف مدیریتی و غفلت در حفظ آثار فرهنگی و با ارزش تاریخی
ضعف مدیریتی و غفلت در حفظ آثار فرهنگی و با ارزش تاریخی غفلت و ضعیف عمل کردن مدیران و مسئولان میراث فرهنگی باعث به ثبت رسیدن برخی از آثار به نام کشورهای همسایه شده است احمدرضا حشمتی کارشناس میراث فرهنگی دلایل به ثبت رسیدن برخی از آثار فرهنگی تاریخی کشور به نام کشورهای همسایتیغ دو لبه تغییر کاربری بناهای تاریخی کرمان/ راهکاری که اصالت آثار تاریخی را تهدید میکند
استانها شرق کرمان گزارش مهر تیغ دو لبه تغییر کاربری بناهای تاریخی کرمان راهکاری که اصالت آثار تاریخی را تهدید میکند کرمان - خبرگزاری مهر تغییر کاربری آثار تاریخی استان کرمان و جذب سرمایهگذار برای ایجاد زیر ساختهای گردشگری راهکاری مناسب برای رونق گردشگری در کرمان و خارج شثبت بردگورهای تاریخی در فهرست آثار ملی
شهرکرد ثبت بردگورهای تاریخی در فهرست آثار ملی چهار بردگوری تاریخی استان چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران شهرکرد این بردگوری ها شامل برد گوری های دلنگون مراد آباد پنج نو ترکی و پس قلعه با موافقت شورای سیاست گذاری به عنوان میرابرخی مدارس شیراز باید به آثار تاریخی بپیوندند
انتقاد فرماندار شهرستان شیراز از فرسودگی برخی مدارس برخی مدارس شیراز باید به آثار تاریخی بپیوندند خبرگزاری پانا امیری با اشاره به فرسودگی بیش از حد برخی مدارس در شیراز گفت برخی مدارس در شیراز از شدت فرسودگی باید به آثار تاریخی بپیوندند ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۹ تير ساعت 14 05 به گزارشگزارش فارس از مرمت فرسایشی آثار تاریخی اصفهان میراث تاریخی اصفهان زیر تیغ جراحان ناشی/ کمبود بودجه نفس آثار تا
گزارش فارس از مرمت فرسایشی آثار تاریخی اصفهانمیراث تاریخی اصفهان زیر تیغ جراحان ناشی کمبود بودجه نفس آثار تاریخی را به شماره انداختهدر سالهای اخیر نبض آثار تاریخی اصفهان در جریان مرمتهای بیبرنامه غیر اصولی و فرسایشی و با کمبود بودجه به شماره افتاده و نزدیک به 500 هزار میلیارتهدید آثار تاریخی موزهی «موصل»
شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۲ انتظار میرود در در روزهای آینده تراژدی رخداده در موزه بغداد در موزه موصل در عراق نیز بهوقوع بپیوندد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در شرایطی که در جریان برگزاری اجلاس سالانهی کمیتهی میراث جهانی یونسکو دکتر ایرینا بوکووا - دبیرکلآثار تاریخی غرب تبریز احیاء میشوند
پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۸ مدیر گردشگری اماکن تاریخی و موزههای شهرداری تبریز از احیای آثار تاریخی غرب تبریز خبر داد و گفت آثار تاریخی که در مسیر جاده ابریشم در غرب تبریز قرار گرفتهاند احیاء میشود محمدرضا عیوضی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقهصندوق احیای آثار تاریخی مشارکت گسترده ای با دستگاههای اجرایی آغاز کرد
اجتماعی گردشگری و میراث فرهنگی صندوق احیای آثار تاریخی مشارکت گسترده ای با دستگاههای اجرایی آغاز کرد مدیرعامل صندوق حفظ و احیای بناهای تاریخی گفت با ابلاغ سیاستهای اقتصادی و فرهنگی رئیس سازمان میراث فرهنگی درباره جذب مشارکت بخش خصوصی در حفظ و احیاء اماکن تاریخی شهرها صندوقافزایش جاذبههای گردشگری عربستان با مرمت آثار تاریخی
شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۶ دولت عربستان از قصد خود برای مرمت 28 محوطهی تاریخی و تبدیل کردن آنها به جاذبههای جدید گردشگری خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا طبق اعلام کمیسیون گردشگری و آثار تاریخی عربستان بیشتر این محوطهها که در میان آنها چند کاروانسرا قلعهثبت چهار بردگوری تاریخی چهارمحال وبختیاری در فهرست آثار ملی
فیسبوک تویتر Google Cloob ثبت چهار بردگوری تاریخی چهارمحال وبختیاری در فهرست آثار ملی شهرکرد - ایرنا- چهار بردگوری تاریخی چهارمحال و بختیاری در فهرست آثار ملی کشور ثبت شد به گزارش ایرنا از اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری چهارمحال و بختیاری این بردگوری ها شامل برد گمیراث فرهنگی کاشان توان مرمت آثار تاریخی را ندارد
میراث فرهنگی کاشان توان مرمت آثار تاریخی را ندارد میراث فرهنگی کاشان به منظور جلوگیری از تخریب بافت تاریخی این شهر بیشتر خانههای تاریخی را پس از مرمت و احیا به بخش خصوصی واگذارکرد حمید زیارتی مدیر حوزه میراث فرهنگی کاشان و کارشناس مرمت در خصوص دلایل واگذاری خانههای تاریخیمدیر کل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی خبر داد ثبت ۴ اثر تاریخی در فهرست میراث ملی
مدیر کل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی خبر دادثبت ۴ اثر تاریخی در فهرست میراث ملیمدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از ثبت 4 اثر تاریخی در فهرست آثار ملّی خبر داد به گزارش خبرنگار جامعه فارس فرهاد نظری گفت چهار اثر تاریخی از استانهای اصفهان آذربایجان شرقیبرخی مدارس شیراز از شدت فرسودگی باید به آثار تاریخی بپیوندند
فرماندار شیراز برخی مدارس شیراز از شدت فرسودگی باید به آثار تاریخی بپیوندند شیراز- ایرنا- فرماندار شهرستان شیرازگفت برخی مدارس در شیراز به لحاظ شدت فرسودگی باید به آثار تاریخی بپیوندند به گزارش ایرنا دکتر مصطفی امیری پنجشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش با اشاره به فرسودگی برخبه دلیل عدم بازسازی آثار تاریخی سرپرست فرمانداری فهرج از عملکرد میراث فرهنگی انتقاد کرد
به دلیل عدم بازسازی آثار تاریخیسرپرست فرمانداری فهرج از عملکرد میراث فرهنگی انتقاد کردسرپرست فرمانداری فهرج از عملکرد ضعیف اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان کرمان به دلیل عدم بازسازی آثار تاریخی فهرج انتقاد کرد بهنام فراقی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در فهرجمعاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی: هشدار نسبت به خروج آثار تاریخی ایران از فهرست یونسکو/حوزه میراث فرهنگی
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی هشدار نسبت به خروج آثار تاریخی ایران از فهرست یونسکو حوزه میراث فرهنگی عاشقی میطلبدمعاون میراث فرهنگی کشور گفت اگر دولت و مردم دقت و توجه لازم را در سیستم حفاظت و مدیریت آثار ثبت جهانی اعمال نکنند این آثار در خطر خروج از فهرست یونسکو قرا-
گوناگون
پربازدیدترینها