واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
اجتماعی > گردشگری و میراث فرهنگی میراث در هفت روز/
خواب برخوردکنندگان با سایت های گنج بابی / تبلیغ گردشگری بدون ضابطه
فعالیت روزانه سایت های گنج یابی و عدم آشنایی مسئولان میراث فرهنگی با این تخلف مجازی، تخریب 89 خانه قدیمی در شیراز، انتشار تبلیغات گردشگری بدون ضابطه در مطبوعات از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در این هفته بود.
به گزارش خبرنگار مهر، لابه لای خبرهای این هفته خبر رسید که شهرداری شیراز قصد دارد تا 89 خانه قدیمی را دربافت تاریخی شیراز تخریب کند چرا که وجود آنها موجب ایجاد مزاحمت برای مردم بوده و خطر ساز! باید دید آیا این خانه ها جزو خانه های ثبتی میراث فرهنگی است یا خیر و اینکه آیا این خانه ها ارزش تاریخی دارند یا نه. چون چند وقت پیش هم شهرداری شیراز بسیاری از بناهای این بافت را تخریب کرده بود. رمضان امینیمعاون اجرایی و خدمات شهری شهرداری شیراز افزود: مراحل قانونی برای تخریب حدود 49 باب از این خانهها طی شده است. اغلب خانههای قدیمی مخروبه، خصوصا خانههای واقع در بافت تاریخی و فرهنگی شیراز به مکانهایی برای حضور معتادان، متکدیان و ولگردان بدل شده است. معاونت گردشگری به ارگ آزادی می رود
معاون گردشگری کشور گفت: اگر ساختمانی به مجموعه ارگ آزادی که اکنون سازمان مرکزی میراث فرهنگی در آن واقع شده، افزوده شود، معاونت گردشگری نیز به ساختمان ارگ منتقل خواهد شد.
مرتضی رحمانی موحد به خبرنگار مهر گفت: تا زمانی که امکانات استقرار معاونت گردشگری در ساختمان مرکزی سازمان فراهم شود، مستاجر سازمان حج و زیارت هستیم. سازمان میراث فرهنگی آفلاین؛ سایتهای گنج یابی آنلاین!
سایت های غارت میراث فرهنگی در فضای مجازی زیاد است؛ گردانندگان این سایتها به کاربران خود آموزش میدهند که چگونه در یک محوطه باستانی اشیای تاریخی را جستجو کنند و آن را به تاراج ببرند. مسئولان سازمان میراث فرهنگی هم پیگیری این موضوع را متوجه دیگری میدانند به طوریکه بخش حراست سازمان مشکل را به یگان حفاظت و یگان هم به اداره حقوقی و دوباره اداره حقوقی به یگان حفاظت ارجاع می دهند.
کار سختی نیست. کافی است در فضای مجازی کلمه گنج یابی را سرچ کنید، بیش از 281 هزار نتیجه میگیرید و میبینید سایتهای زیادی وجود دارد که در آن تبلیغ گنج یابی، کشف دفینه و راههای حفاری در محوطه های تاریخی آموزش داده می شود. در بسیاری از این سایت ها نام و نشان، عکس و شماره تلفن گردانندگان آن هم عنوان شده است. جالب اینکه در این سایتها امکان آموزش هم وجود دارد ب این توضیح که اگر در محوطه ای و یا بنایی، نشانه ای هرچند بی اهمیت دیدید، چطوری آن را غارت کنید، بناهای تاریخی را نابود کنید و به دنبال گنج بگردید. دلیلشان هم این است که ایران سرزمین گنج های نهفته است. گنج هایی که هیچ وقت هیچ کسی پیدایشان نکرده است! البته فقط سایت ها و وبلاگ ها نیستند، شبکه های اجتماعی هم پر شده اند از صفحاتی مخصوص به فروش آثار تاریخی و کشف آثار عتیقه. عکس و مشخصات آثار کشف شده را هم آنلاین می گذارند تا به بهترین قیمت فروخته شود با تعداد زیادی مخاطب.
تبلیغات شبکه های ماهواره ای جالب اینکه شبکه های ماهواره ای هم از کاسبی در این بازار مکاره غافل نشده اند. به تازگی نیز شبکه ای که با حرف های پوچ و خرافات، برنامه می سازد، اعلام کرده" به کمک هفت استاد معنوی می توانیم به شما آیینه ای جادو شده بدهیم تا کمک تان کند مکانهایی که در آنها گنج خفته است بیابید." آنها شماره تلفن هم در اختیار بینندگان این شبکه ها قرار می دهند. حتی خبر از آموزش نحوه کشف گنج در شهر تاریخی سوخته می دهند و آمادگی برای غارت آن! آخرین تولید چنین برنامه ها، ایجاد صفحات و یا طراحی و به روز شدن مطالب وبلاگ ها و سایت ها مربوط به چند روز پیش است. حتی بسیاری از این سایت ها از سالهای 86 تا به حال مطالب خود را به روز کرده و همچنان به کار خود ادامه می دهند. بدون ترس از برخورد قهری سازمان میراث فرهنگی با آنها. تبلیغات بدون ضابطه گردشگری در مطبوعات تبلیغات تورهای گردشگری در مطبوعات با انتقاد متخصصان این حوزه و حتی سازمان میراث فرهنگی همراه شده است. در این تبلیغات برای ترغیب گردشگران ایرانی برای سفر به خارج از کشور از ترفندهایی نظیر ارائه نوشابه مجانی استفاده می شود.
روزنامه های کشور بخش عمده ای از هزینه های خود را از طریق دریافت آگهی ها و تبلیغات تامین می کنند تبلیغاتی که راست و یا دروغ بودن آنها ملاک نیست و مهم پولی است که بابت انتشار آگهی پرداخت می شود. چه این آگهی تبلیغ تورهای شاد شاد شاد باشد که مضمونی غیر از برگزاری یک تور گردشگری دارد و چه تبلیغ جاذبه سواحل آنتالیا. این تبلیغات که بدون نظارت در روزنامه های کثیرالانتشاری مانند همشهری و جام جم به وفور دیده می شود، مور انتقاد مسئولان سازمان میراث فرهنگی نیز قرار گرفته است تا جایی که حتی آنها می گویند انقدر که تبلیغ تورهای گردشگری خارجی می شود، کمتر گزارشی درباره جاذبه های تاریخی و گردشگری ایران می توان دید. منبت سوزنی آدمیزاده به موزه مبل رفت
شاهکار منبت سوزنی آدمیزاده با اقتباس از تابلوی هنری استاد فرشچیان، توسط یکی از منبت کاران تهرانی آماده و به موزه مبل منتقل شد.
طرح سیاه قلم تابلوی منبت کاری شده آدمیزاده براساس طرح استاد فرشچیان و با اجازه ایشان زده شد. این چهره روی چوب یک تکه عناب در اندازه 40 در 60 و قطر چهار سانتی متر با تکنیک منبت سوزنی در مدت سه سال کار شد.
اکنون این تابلوی منبت کاری شده، در موزه مبلمان برای نمایش در معرض دید عموم به همراه 16 اثر دیگر او گذاشته شده است.
۱۳۹۳/۵/۲ - ۱۷:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]