واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
قلعهگنج شهر بدون پارک
قلعهگنج هیچ پارک و فضای سبزی به استثنای پارک کوچک ورودی شهر ندارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از قلعهگنج، پارکها در تعریف قوانین شهر از امکانات رفاهی هر شهر به حساب میآیند که از قرن نوزدهم با آشکار شدن آثار در انقلاب اسلامی، ضرورتی برای نجات شهرها و نقطه عطفی است که در زیرمجموعه حوزه معاونت خدمات شهری گنجانده میشود. داشتن فضای سبز حق تمام شهروندان قلعهگنجی است که میتوان با راهکارهایی برای ایجاد پارک و بوستان و فضای سبز در تمام نقاط شهر حتی در مرکز که از فضای سبز چند متری محروم است، تدابیری اندیشید.
پارک کوچک ورودی شهر فضای امنی برای کودکان نیست شهرستان قلعهگنج از جمله شهرستانهایی است که از نظر سطح فضای سبز استانداردهای قابل قبولی دارد، اما مسئلهای که در این میان وجود دارد، این است که این فضای سبز مختص باغها بوده و در سطح شهر هیچ گستره سبزی نداریم. از میدان ورودی تا فرمانداری و خیابان شهید انیس به طرف چیلآباد، خیابان معلم و میدان میانشهر شاهد هیچ پارک و فضای سبزی به استثنای پارک کوچک ورودی شهر که البته آن هم فضای سبز جالبی ندارد، نیستیم.
پارک کوچک در ورودی شهر محل شبنشینیهای بسیاری از شهروندان قلعهگنجی است اگر چه این پارک در تعریف اولیه مکان تفریحی نیست و قرار گرفتن آن در دروازه ورود و خروج شهر بار ترافیکی را در چرخه خود هضم میکند و همچنین فضای امنی برای گذراندن اوقات فراغت به ویژه برای کودکان نیست. امروزه در بسیاری از شهرها پارکهایی مخصوص بانوان ایجاد میشود تا این قشر از جامعه بتوانند آزادانه به ورزش و سرگرمی سالم بپردازند که این طرح نیز امید است در برنامههای شهرداری قرار گیرد. نبود پارک و استراحتگاه و سرویسهای بهداشتی عمومی در مرکز شهر بیشتر از جاهای دیگر خودنمایی میکند، اگر مسافری خسته و یا یک شهروند قلعهگنجی بخواهد بعد از گشت و گذار در بازار شهر استراحت کوتاهی برای رفع خستگی داشته باشد یا باید کنار خیابان یا مغازهها جا اختیار کند که از نگاه بیرونی صحنه قابل قبولی برای شهر نیست یا باید قید استراحت را بزند. بخشی از کمبود سرانه فضای سبز تامین میشود حمید صادقی رئیس شورای اسلامی شهر قلعهگنج گفت: کمبود فضاهای تفریحی و رفاهی شهر از جمله پارکهای شهری جزو عمدهترین معضلات شهر قلعهگنج است و کمبود فضای سبز به عنوان یکی از مهمترین مؤلفههای سلامت روانی زندگی شهری است. وی بیان کرد: سرانه پایین فضای سبز چهره دلمرده و خالی از نشاط و سرزندگی را برای شهر به ارمغان آورده و علت این معضل کمبود زمین، پراکندگی محلات شهری و پایین آمدن سطح آبهای زیرزمینی در شهر قلعهگنج است.
رئیس شورای شهر قلعهگنج تصریح کرد: قلعهگنج در یک منطقه خشک واقع شده که نتیجه وقوع خشکسالیهای چند ساله اخیر، کمآبی منطقه و کسری مخازن آب زیرزمینی است، بنابراین یکی از چالشهای جدی ما کمبود منابع آبی است که این عامل محدود کننده فعالیتهای کشاورزی نیز شده است. صادقی اظهار کرد: شهر قلعهگنج تا چند سال اخیر به علت رونق فعالیتهای کشاورزی به شکل یک باغشهر بود که تقریبا بخشی از کمبود فضای سبز شهر را تامین میکرد، اما بحران کمآبی موجب نابودی باغها در این شهر شده است. وی افزود: مشکل کمبود آب در شهر قلعهگنج موجب بحران آب آشامیدنی نیز شده و این موضوع سبب شده که بخشی از آب شرب این شهر از منطقه چاه دادخداد با فاصله 70 کیلومتری از شهر قلعهگنج تامین شود. صادقی خاطرنشان کرد: با بهرهبرداری از کوهستان پارک ورودی شهر و پارک گلزار شهدای گمنام و احداث چند پارک محلهای در سطح شهر در آینده نزدیک بخشی از کمبود سرانه فضای سبز شهر قلعهگنج که یک ضرورت اجتنابناپذیر است، تامین میشود. انتهای پیام/80004
93/04/25 - 10:33
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]