واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان کوشافر مطرح کرد:
مصرف بالای آب در استان اصفهان تبلیغات منفی است/ مصرف 90 درصدی آب در بخش کشاورزی صحت ندارد
اصفهان – خبرگزاری مهر: یک استاد دانشگاه و محقق با بیان اینکه باید در رقم 90 درصدی مصرف آب در بخش کشاورزی کشور تجدید نظر کرد ، گفت: تبلیغات عنوان شده درباره مصرف بالای آب در صنعت،کشاورزی و شرب استان اصفهان القائات منفی و غیر علمی است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمد کوشافر شب چهارشنبه در دومین نشست تعامل و هم اندیشی کمیته آب اتاق اصفهان با مدیران رسانه های جمعی در اتاق بازرگانی اظهار داشت: تغیرات اکولوژیکی اصفهان از سال 1385 به سرعت رخ داده است که تا بیش از 10 سال آینده شرایط ناگواری را برای آن رقم می زند.
وی با تاکید بر اینکه درباره خشکی زاینده رود القائات منفی و غیر واقعی رسانه ای در برخی استانها صورت گرفته است، افزود: هدف از این سخنان فقط جلوگری از انتقال آب حوضه به حوضه داست.
این استاد دانشگاه بیان داشت: یکی از محورهای این بحث ها معضل خشکسالی است که طبق تعریف عامیانه شامل کمبود بارش است اما طبق تعریف علمی شامل کاهش 75 درصدی بارندگی در هر منطقه است.
کوشافر تصریح کرد: مسئولان ذی ربط در استان چهارمحال و بختیاری در رسانه ها کاهش 15 درصدی نزولات جوی آن منطقه را به عنوان آمار خشکسالی مطرح می کنند که با دلیل علمی ذکر شده تطابقی ندارد.
آمار بالای عنوان شده شرب استان متعلق به چهار سال قبل است
وی ادامه داد: همواره مصرف بالای شرب در استان اصفهان مورد انتقاد و بهانه دیگران قرار گرفته است اما جالب است که آمار 310 لیتر در روز سرانه مصرف هر اصفهانی متعلق به چهار سال قبل است نه شرایط کنونی که حتی شاهد قطعی آب هم هستیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: سرانه مصرف آب هر اصفهانی طی تحقیقات و آمارها در سال جاری به 160در لیتر در روز رسیده است.
کوشافر تاکید کرد: متاسفانه عده ای توقع دارند مصرف آب در استان اصفهان که در تابستان دمای 40 درجه دارد با استانی که میانگین دمای آن در همین فصل 25 درجه است یکی باشد.
وی با بیان اینکه سخنان عنوان شده درباره مصرف بالای آب در بخش کشاورزی اصفهان نیز بی اساس است،گفت: همواره کشت برنج را به عنوان عامل خشکی زاینده رود تبلیغ می کنند و این در حالی که 20 هکتار برنجکاری استان به دلیل بی آبی سه هزار هکتار تنزل یافته است.
این محقق مسائل آب افزود: کشت گردو در ارتفاعات دو برابر برنج در دشت اصفهان آب مصرف می کند اما هرگز در محور خبر رسانی ها قرار نگرفته است.
کوشافر تاکید کرد: معتقدم آمار 90 درصدی مصرف آب کشور در بخش کشاورزی علمی نیست و باید مجامع دانشگاهی نسبت به آن تجدید نظر کنند چرا که بخشی زیادی از آب همواره وارد چرخه زیر زمینی مزارع می شود تبخیر در حد بسیار زیاد در این بخش قابل قبول نیست.
مصرف آب در صنایع یزد و اصفهان با هم مصاحبه شود
وی تبلیغ درباره مصرف بالای آب در بخش صنعت استان اصفهان را یکی دیگر از محورهای القائات منفی ذکر کرد و گفت: این موضوع باید در هر سه استان اصفهان، یزد و چهار محال به طور یکسان مورد بحث قرار گیرد.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: معنایی ندارد که بگوییم فقط در راصفهان مصرف زیاد است و در صنعت استان همجوار آن اصلا شرایط این گونه نیست.
خط دوم لوله آب یزد در سکوت انتقال داده می شود
کوشافر بیان داشت: همواره رقم 54 میلیون متر مکعب آب برای استان یزد به عنوان شرب اعلام می شود که با بررسی های انجام شده از 63 تا 98 ملیون متر مکعب نیز به آن استان انتقال داده شده است.
وی با بیان اینکه این حجم بالای آب صرفا برای شرب یزد نیست،گفت: سوالی که باید از دولت پرسید این است که در شرایط کنونی با کدام ارزیابی های زیست محیطی می خواهید خط دوم لوله آب یزد را از زاینده رود انتقال دهید.
این محقق یادآور شد: جالب است که این عمل درست در سکوت انجام می شود و قانون هم نسبت به آن بی توجه است.
کوشافر از توسعه فولاد در استان چهار محال خبر داد و گفت: هر سه استان در این عرصه با هم آب مصرف می کنند ولی همواره مصرف اصفهان عنوان و دیگران مسکوت می می ماند.
وی گفتخط انتقال آب زیانده رود به بروجن با 41 میلیون دمترمکعب در سال یک چهرم حق آبه گاوخونی و 20 درصد آب انتقالی تونل بهشت آباد به زاینده رود است که قطعا در توسعه باغات صرف می گردد.
احیای زاینده رود برنامه کلان دولت شود
این محقق با بیان اینکه رئیس جمهور در سخنان خود همواره درباره زاینده رود احتیاط می کند، تاکید کرد: احیای زاینده رود از سیاست وزارت نیرو و سازمان محیط زیست خارج است و باید در برنامه کلان دولت قرار گیرد.
اگر راه پدارن را ادامه می دادیم زاینده رود نمی خشکید
همچنین در ادامه این نشست رئیس کانون خبرگان کشاوررزی استان اصفهان گفت: دلیل خشکی زاینده رود آن است که راه پدرانمان را ادامه ندایدم.
اسفندیار امینی تصریح کرد: در زمان قدیم وقتی در روستایی آب نبود مردم به دنبال آن مادی و جویهای آب را تا روستای بالادستی ادامه می دادند و با بحث و کدخدامنشی آب را به پایین می آوردند.
وی ادامه داد:در سال 1349 سد زاینده رود آبگیری شد و روستای شاخ کنار در سال 52 کنار گاوخونی خشکید و متروکه شد و آن موقع کشاورزان شرق سخنی نگفتند.
این کارشناس کشاورزی گفت: این وضعیت آقدر ادامه پیدا کرد تا کاملا شرق اصفهان نابود شدکه خشکی زاینده رود به لنجانات هم رسیده است.
امینی با بیان اینکه این رودخانه تمام تاریخ و تمدن مردم اصفهان است،بیان داشت: در حال حاضر افت فشار آب داریم و وقتی آب شهری هم قطع شد جامعه شهرنشین هم همانند روستاییان شرق به اعتراض برای گرفتن حق آبه این رودخانه می افتد.
وی گفت: در شش سال اخیر هر موقع کشاوزان اعتراض و تجمع کردن مدتی کوتاه آب به آنها داده شد و به طور طبیعی این سوال مطرح می شود که اگر واقعا آب نیست چرا هر موقع صدایمان بلند می شود آن را می دهید.
۱۳۹۳/۵/۲ - ۱۱:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]